28.11.2013

Tampereen kansalliset estekilpailut!

Moikka! Nyt on ollut viikon tauko kirjoittelusta, sillä minulla on ollut todella paljon kokeita ja kiireitä. Minulla oli siis kauden viimeiset kilpailut sunnuntaina Tampereella.
Aamun aikataulu:
klo 5.00 herätys
klo 6.00 lähtö Tampereelle
klo 7.45 perillä Niihamaassa
klo 8.00 rokotustodistuksen, ja passin näyttö kansliassa
klo 8.30 radan kävely, jonka aikana Bonaparte käveli
n. klo 8.40 verkkaamaan
n. klo 9.00 lähtö maneesille odotusalueelle, ja viimeisen pystyn hyppäys
Lähdin luokassa jo toisena. Batella on ollut aina ongelmia radalle sisään menon kanssa, mutta nyt se meni ilman pienintäkään epäilystä. Kehitystä on siis tullut jo tämän asian kanssa!
Rata oli pelkkää sähellystä ja paikat olivat liian lähellä. Batella oli nyt ensimmäistä kertaa sellanen fiilis, että haluaa hypätä mistä paikasta tahansa ja yrittää. 5. este oli sarja, ja se oli metreiltään todella pitkä. Tulin isosti sisään, ja annoin pohjetta vielä okserilta laskeutuessa. Minä tyhmänä en ottanut kulmassa kiinni, vaan annoin hevosen mennä pitkänä. 6. este oli helppo pysty, jolle lähdin vain työntämään ja työntämään, joten Bate kielsi ja siinä samassa tulin kylkiluiden päälle puomiin. Kuinkaan ei käynyt, mutta ensimmäiset hengenvedot tuntui vaikeilta. Tämä luokka oli kansallinen, junioreille avoin 115cm.


Seuraava luokka, avoin 120cm alkoi vasta 14.30Lähdin luokassa numerolla 5.  Bate meni taas radalle niin kuin normaalin hevosen kuuluukin. Radalla kävin kiertämässä ensimmäisen esteen, sillä se hypättiin verkasta pois päin. Myös toinen este, sillä alla oli Baten mielestä pelottava iso "laatikko"
Rata sujui mielestäni paljon paremmin! Toiseksi viimeinen este oli kaksoissarja. Tulin aika pohjaan, mutta Batesta puhkui sydäntä hypätä ja yrittää. Onneksi tajusin heti laskeuduttua ratsastaa kunnolla eteen, ettei väliin olisi tullut kolmatta askelta. Viimeinen este oli kaartaen okserille. En saanut hevosta valmiiksi missään vaiheessa ja puomit lensivät alas. Jos joku on tarkkasilmäinen ja huomaa/osaa katsoa, niin viimeisen laukan kohdalla ennen ponnistusta näkee, kuinka tappelemme vielä. Jos olisin rentouttanut käteni, ja antanut laukata, olisi hevonen selvinnyt esteestä hyvin.
Radalla emme menneet todellakaan kovaa, mutta olimme nopein ratsukko 4 virhepisteellä ja saimme viimeisen sijan! Tämä olikin ensimmäinen kansallinen 120cm sijoitus.
Katsoimme vielä seuraavan luokan, 130cm sillä valmentajani hyppäsi siinä. Ylempänä olevat kuvat iskä sai napattua. Päivä oli pitkä ja kyllä muuten väsytti!!
http://hertjekker.otukset.fi/kuvat/2013/Kansalliset+estekisat+2/bonaparte_ii1.jpg
http://hertjekker.otukset.fi/kuvat/2013/Kansalliset+estekisat+2/bonaparte_ii2.jpg

Eilen oli myös Mian estevalmennus...
Mia halusi, että kokeilen mennä nyt omalla kuolaimella esteitä. Lisäksi laitettiin gramaanit sivulle. Verkkassa tulimme puomisarjaa, jossa toiset päät oli nostettu ylös. Toisella puoliskolla kaksi raviaskelta kootusti ja "ylhäällä" lyhyellä sivulla kolme puomia, jonka ympärille tehtiin voltti.
Tulimme laukassa myös samalla tavalla, Bate tuntui todella mukavalta ratsastaa.

Verkkahypyt otimme okserilla ja pystyllä. Hyppäsimme jokaisen esteen vinoon. Minulla oli ongelmia saada hevonen jatkamaan suoraan esteen jälkeen. Sain korjattua sen hyvin, mutta se pätkä on jäänyt äidiltä kuvaamatta....
Rata tehtiin molemmista kierroksista...ensin vasemmasta ja sitten oikeasta. Tuolla "omalla" kuolaimella hyppääminen on KAUHEAA! En tajua, että kuinka olen pystynyt ratsastaa sillä kuolaimella?! En ole vain tajunnut että tuon hevosen saa herkimmille avuille. Bate painoi esteelle todella paljon, ja en saanut mihinkään esteeseen hyvää paikkaa.. Onneksi kokeilin nyt hypätä tuolla, sillä tajuan itsekin miten suuri ero siinä on! Viimeiselle radalle otimme gramaanit pois.


Viikonloppuna on maajoukkue katsastukset Ypäjällä! Lähdemme siis lauantaina aamulla, ja olen siellä itse yötä ja sunnuntaina takasin. Menemme nyt katsomaan millainen valmentaja on ja sopiiko se minulle ja hevoselle (:
Myös joulukalenteri alkaa, ja yritän kirjoittaa joka luukulle!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti