6.5.2014

VOITTO KOTIIN


1.
Moikka!

Minulla oli lauantaina estekilpailut Hämeenlinnassa Sipellä. Heräsin aamulla klo 7:30, jonka jälkeen söin, puin, meikkasin ja pakkasin auton ja lähdimme ajamaan äidin kanssa kohti Stable Parkkia. Parkki oli todella lähellä, sinne ajoi ehkä 10 minuuttia.
Paikka oli sopivan pieni, sopivan kokoinen maneesi ja hyvä kilpailukenttä. Odotin jotain todella pientä kenttää, mutta se olikin tosi hyvän kokoinen! Paikasta eikä toiminnassa ollut jälkeenpäin mitään moitittavaa.

2.
Luokka 60cm alkoi klo 10 ja olin 3 lähtijä. Verkkasin Sipen kymmeneksi, sillä luokan alkaessa kävelin portille odottelemaan.
Verkassa tein ravissa paljon takaosanväistöjä, avoja sekä temmonvaihteluita. Sipe oli todella miellyttävä ratsastaa, niin kuin aina ennenkin. Laukassa ratsastin eteen, kiinni sekä tein avoja. Hypyt otin kerran ristikolle, kerran pystylle ja kaksi kertaa okserille sekä viimeisen hypyn ennen radalle menoa isomman pystyn.

3.
Valmistautuessani radalla työstin hevosen vielä rennoksi ravissa, väistätin hiukan takapäätä molempiin suuntiin. Radalla sai ottaa yhden verryttelyhypyn esteelle 5. Hyppäsin sen ja aloitin radan.  Perusradalla etenin rauhallisesti ja siististi. Ratsastin jokaiselle esteelle loistavan paikan. Vaikka ei saisi itseään näin kehua, mutta Sipellä on todella helppo ratsastaa paikat! Otat ohjasta hiukan puolipidätettä-se lyhentää tai annat hiukan jalkaaa-se pidentää. Loisto peli! Uusinnassa ratsastin aika varovasti eteen, sillä enhän ikinä ole rataa varsinaisesti tällä hypännyt. En siis tiennyt miten hevonen käyttäytyy missäkin tilanteessa. Ratsastin suhteellisen lyhyet tiet. Tulokseksi olimme toisia!4.
5.
6.
7.
8.
9.
80cm radalle oli suunnitelmat jo selvät.  Hanat auki ja voitto kotiin. Ratsastin perusradan taas siististi ja rauhallisesti. Viimeiselle esteelle keräsin ja herätin jo hevosta. Teimme todella nopean radan ja voittohan sieltä tuli!
Rata oli todella hyvä, vaikka itse sanonkin. Tälläisen hevosen pitää olla, ja tälläiselta sen pitää radalla tuntua.


10.
11.
12.
13.
14.
Palkinnoksi tuli tällainen huopa, jonka annoin Venlalle. :)

15.
Postauksen kysymys: Mitkä kuvat olivat parhaimmat?  Entä oletteko te ikinä voittaneet, mitä olette saaneet esinepalkinnoksi? Mitä luokkia kilpailette? 
Olisi taas kiva, kun vastaisitte sillä tosi mukava tietää! :)


4 kommenttia :

 1. Liityin vihdoin tänne sun blogiin lukiaks! :) Mun blogin osote: http://yhteinentiemme.blogspot.fi/
  Kilpailen yp ponillani alue-tasolla 90cm luokkia ja tänä kautena ois se eka 100cm strartti :)

  VastaaPoista
 2. Kuva 14. oli ehkä paras. Oikeen mikään kuvista ei ollut oikeen mun makuun :) Olen voittanut kisoissa monesti, sillä kisaan pääosin vaan seuran harkkakisoissa, mutta myös seurakisoissa :) Kisaan pääosin 70cm luokkiin ja tänäkesänä olisi tavoitteena startata seurakisoissa 80cm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite kisaan 50cm luokissa. En oo vielä 6 vuotta ratsastaneenakaan vielä valmis tuota tai 60cm korkeammalle tasolle. Ite olin kerran kolmas ja sain sinisen harjasetin.

   Poista