22.9.2014

YPÄJÄN KANSALLISET!


 

Heippa!
Meillä alkoi hallikausi Ypäjältä ja myös samalla minun ja Bellan ensimmäiset yhteiset hallikisat.
Ensimmäisenä päivänä, perjantaina hyppäsin avoimen 120cm luokan Opistohallissa.
Muistakaa laittaa videiosta laatu täysille, että saat jotain selvää. Videot kuvattu Nokian vanhalla käpyllä. :D

Minä tulin Ypäjälle jo aamusta Suvi-Tuulia auttamaan, joten äiti ja isä toi Bellan. Pakkasin edellisiltana tavarat, mutta kaiken huipuksi unohdin laittaa satulan matkaan! Vanhempien ei auttanut kuin kääntyä takaisin hakemaan satulaa. Onneksi olimme varanneet reilusti aikaa, joten ei tullut kiire. Mia auttoi minut verryttelyssä.  Työskentelin Bellan hyvin, joten se oli erinomaisesti avuilla. Hyppääminen sujui ongelmitta, joten lähdin valmistautumaan Opistohallille.
Verryttely oli ylhäällä ja kilpailuhalliin pääsi kolmea ennen rajatulle alueelle. (oisiko verryttelyhallin nimi ollut Ypäjä halli?)  Kilpailuareena tehtiin HIHSin areenan mitoilla, sillä nämä olivat valmistavat karsintakilpailut sinne.

 ©Elli Untola
Radalla minulle tuli yhtäkkiä fiilis ratsastaa vain taaksepäin. Otin jopa kuusi laukkaa viiden askeleen väliin ja ratsastin radan tosi huonosti. Saimme perusradan puhtaasti, joten jatkoimme uusintaan. Uusintakin oli puhdas, vaikka aikaa en ratsastanut, sijotuimme kuudenneksi!
©Elli Untola


Lauantaina hyppäsin 115cm. Kaikki luokat olivat siis viikonloppuna Opistohallissa.
Rata alkoi todella haastavasti, mikä aiheuttikin virheen jo heti ensimmäisellä. Pääsin suhteellisen hyvin kahden esteen välistä kulmaan, missä olikin lähtölinja jo odottamassa. Puikkelehdin siis esteiden välistä, nostin laukan ja hyppäsin. En saanut kunnon aloitusta tai viritettyä hevosta, joten puomi putosi.
Ratsastin tälläkin radalla koko ajan vain taaksepäin, mikä toi liikaa askelia.  Nappasin vielä yhden puomin nyplätessäni. Vasta kahdelle viimeiselle ratsastin niin kuin kuuluukin.
Olin silti onnellinen, sillä Bella hoiti homman parhaalla mahdollisella tavalla ja nämä olivat ensimmäiset hallikisamme.Iltani jatkui vielä 125cm luokalla. Susanna auttoi minua radankävelyssä sekä verryttelyssä, sillä Mia ei ollut mukana ollenkaan.
Esteet olivat siinä 130cm pintaan, joten niillä oli jo korkeutta. Verryttely kuitenkin onnistui todella hyvin, joten lähdin turvallisin mielin radalle.
Selvitin radan vaikeimmat kohdat viimeiselle linjalle asti puhtaasti, mutta Bella jää kaarteesta kättä vasten ja toiseksi viimeinen este putoaa. Pystyn jälkeen olisi pitänyt laukata reilusti eteen kuudella askeleella, mutta ratsastan vasta loppuvaiheessa eteen, ponnistuspaikka jää hitusen verran kauaksi ja puomi tulee mukana.
Olen todella tyytyväinen!!Sunnuntaina hyppäsin vielä yhden luokan, 120cm. Tänään kävelin radan Susannan kanssa, mutta vertyttelin yksin meidän lähtönumeroidemme vuoksi.
Rata lähti hyvin käyntiin, tänään laukkasin hyvää rytmiä radan läpi. Perusradan selvitimme puhtaasti, mutta uusinnan ensimmäisellä nypläsin taas yhden askeleen liikaa ja tiputin puomin. Rata oli muuten hyvä!Koko viikonloppu oli oikein onnistunut ja innolla odotan ensi viikon Ypäjän Horse Showta, missä hyppään lauantaina 115 ja sunnuntaina joukkuekilpailun.
Ypäjän jälkeen hyppäämme ensimmäistä kertaa Keski-Suomessa Polleparkissa!  Kilpailuista tarkemmin tulevassa postauksessa. :)


MITÄ MIELTÄ OLET POSTAUKSESTANI?
OLITKO ITSE YPÄJÄLLÄ KATSOMASSA TAI KISAAMASSA?
KOMMENTTI KOMMENTISTA! 
MUISTA LINKATA BLOGISI!

8 kommenttia :

 1. Jee onnea, radat näytti tosi siisteiltä ja hyviltä, hyvää ratsastusta. :)

  http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus taaskerran!
  http://anzeelika-a.blogspot.com :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienosti meette! Onnea hyvistä radoista! :)

  VastaaPoista
 4. Hurjan hienoja ratoja! Meette korkeelta & hienosti! :-)

  inkajasomashetu.blogspot.fi

  VastaaPoista