28.10.2014

HELSINKI INTERNATIONAL UB HORSE SHOW 2014!!

Pete ja Lili keräsivät viikonloppuna kolme ruusuketta kolmelta radalta!
Moikka! Viime viikon keskiviikkona meidän rekat starttasivat kohti Helsingin jäähallia.  Asuntorekkamme, motor home starttasi aamulla aikaisemmin kohti Ruskeasuota, missä meidän oli määrä majoittua. Hevosrekka lähti kello 11:00, jossa matkusti Bellan lisäksi Mian ja Peten hevoset,

Aamulla roudasin kaikki omat tavaramme asuntorekkaan, jotta kaikki on varmasti mukana ja ei tule kiire. :)
 Olimme perillä Helsingissä kello 13:sta jälkeen. Siitä alkoikin sitten hoppu:
Ratsastus areenalla oli ilmoitettu kello 13-15, minkä välillä piti ratsastaa. Laitoin siis Bellan rekassa valmiiksi. Meillä tuli sähläystä rannekkeiden kanssa, sillä iskän piti lähteä hakemaan niitä, mutta lähtikin katsomaan Bellalle karsinaa! Ei siinä mitään, saimme kuin saimme rannekkeet ja lähdin kohti areenaa.
Areenalla oli paikalla YLE ja pari muuta haastattelua sillä välin, kun ratsastin. Myös joitain kuvaajia oli areenan reunalla räpsimässä kuvia.
Kävelin Bellan kanssa hetken, minkä jälkeen aloitin työskentelyn.  Tein paljon taivutteluja ja väistöjä. Kaikkea sitä, mitä Mian on pitänyt erityisen tärkeänä: takaosaa ulos, -sisään, pohkeenväistöä, avoa ja sulkua. Bella toimi todella hyvin! Areena oli tietyistä paikoista hieman jännittävä Bella-Irmelin mielestä, mutta hyvin me selvisimme. Laukassa ratsastin eteen-kiinni ja vaihtelin suuntaa. Tamma oli aivan innoissaan, muutama pukkikin pääsi! En työskennellyt hirveän rankasti, sillä seuraavana päivänä oli jo kilpailut.


Ratsastuksen jälkeen alkoi karsinashow.. Ensiksi etsittiin karsina ja Bella sisään sinne. Ulkona oli viileää ja tosi kylmä tuuli. Bellan hoito piti tehdä siis reippaasti niin, että sen lihakset eivät pääse jäähtymään.
 Jabat olivat pihalla! 
Kun Bella oli laitettu, aloitimme tuomaan vettä ja loimia. Laitoin "Irmelille" päälle kaulallisen villaloimen, kaulallisen fleeceloimen, Dyonin paksuakinpaksumman tallitoppiksen, untuvapeiton kaulanympärille sekä yöksi Weatherbetan lämpimän tallitoppiksen. Ensimmäisenä päivänä oli vielä yksi Bucasin kevyempi loimi päällä. Bella oli niin paksu, että loimet eivät meinanneet mennä kiinni! :D
Kaiken valmistuttua lähdimme ajamaan kohti Ruskeasuota. Teimme iltatoimet ja menimme ajoissa nukkumaan.

TORSTAI

Päivä alkoi herätyksellä kello 5:30. Eikun pukemaan takkia niskaan ja lähtö tallille kello 5:45.  Olimme jaba-alueella kuudelta, jolloin ruokimme Suvi-Tuulin kanssa Bellan. Olimme laittaneet karsinan kaltereiden ulkopuolelle pressun, jotta tuuli ei pääsisi läpi. Pressu oli myös sivulla karsinan reunoilla, sillä sieltä pääsi myös tuulemaan. Kaiken plussaksi minulla oli karsinaverho ovessa, jotta siitä olevista rei´istä ei tuulisi.
Ruokinnan jälkeen lähdimme takaisin rekalle syömään aamupalaa ja laittautumaan. Lähdimme kello 8:san aikaan takaisin tarkistamaan vielä Bellan tilanteen. Olimme ennen yhdeksää Jäähallilla valmiina katsomaan ensimmäisiä luokkia. Minun luokkani alkoi kello 13:16 ja lähdin numerolla 27.  Lähdimme laittamaan Bellaa jo hyvissä ajoin. Isäni toi Bellan käveltynä alas hallille n. 15 ratsukkoa ennen. Verryttelyssä Bella oli tosi hyvä, mutta pitkän miinuksen verryttely saa siitä, että kansainväliset ratsukot ratsastivat meidän verryttelyssä, vaikka heille oli rajattu puolet maneesista omaa tilaa! Tietysti se oli sallittua heille, mutta oli tosi pelottava hypätä samalla, kun he kävelevät vieretysten tukkimalla koko väylän! 

Luokkani oli siis Junior Tour, joka oli 120cm tasolla. Miinus myös kisaajan näkökulmasta radankävelyyn: aikaa oli vain 5 minuuttia!  Katsojan näkökulmasta tämä homma oli tosi hyvä, sillä ei tarvitse odottaa maailmanloppua, kun ratsastajat kävelevät.
Minua jännitti niin tautisesti, että ei mitään hypnoosia kerennyt edes ajattelemaan!
Ratani alkoi hyvin käyntiin, mutta kuudennella esteellä minulla lähtee toinen ohja kädestä ja ohjan kiinni saatuani tein tosi typerän tien seuraavalle esteelle ja Bella kieltää. Tulos oli hylätty kahden kiellon jälkeen. Olin todella pettynyt rataani..
Toisella yrityksellä en tajua, miksi tein edes noin huonon tien?!

PERJANTAI

Aamuni oli sama kuin torstainakin. Luokkani alkoi kello 13:00 ja lähdin lähtönumerolla 4, joten Bella piti olla jo verrytelty kokonaan ennen radankävelyä. Rata vaikutti tosi hyvältä ja lähdin hyvillä, keskittyneillä mielillä takaisin hevosen selkään. Mia hypytti meidät vielä yhdellä pystyllä ja olimme valmiita radalle! Videolla on vain verryttelyä, kun esteet olivat  pieniä :)

Luokka oli A.2.0  arvostelulla, eli aika ja virhepisteet ratkaisevat.  Radalle mennessä ajattelin tehdä vain päästä läpi ja tehdä puhtaan. 
Bella hyppäsi jo edellisenä päivänä esteillä tosi paljon voimalla. Se hyppäsi normaalia voimakkaammin areenalla kuin yleensä. 
Selvitimme radan virhepisteittä ja pidimme ensimmäistä sijaa alusta loppuun!!!! Voitin siis koko luokan!  Sitä oli tosi vaikea uskoa: minä, Bella, voitto = mitäh?!
Saimme finaalipaikan sunnuntain 130cm Top 10 -luokkaan!

Palkintojenjaon jälkeen hoidin Bellan hyvin pois ja jäimme katsomaan kilpailuja. Bellaa kävi myös moikkaamassa pari tyttöä. :)

Minä, Janette, My, Vilma ja Nelli. :)
kuva: EEVA VAAHTERA


LAUANTAI

Lauantaina Bellala oli välipäivä kilpailuista, mutta ei sentään vapaapäivä. Olin hevosen selässä jo 7:00, jolloin verryttelin sen kevyesti. Tein tosi paljon väistöjä ja ratsastin Bellan pyöreällä selällä ja kaulalla.  Olin tyytyväinen erityisesti laukantöihin, sillä ehkä ensimmäistä kertaa Irmeli kulki hyvin rentona pyöreällä kaulalla ja selällä. 
Loppupäivän tapailin tuttuja ja katsoimme kilpailuja ja shoppailin voittorahani löytäen Romitellin blingikisahousut, Anna Scarpatin kisahuovan, Bruno Delgrangen glyseriinisaippuan sekä BD:n öljyn. TÄSSÄ PIENIMUOTOINEN ""ESITTELY"" AREENASTA..


SUNNUNTAI

Aamulla herätykseni oli jo 5:00, sillä enää ei ollut mahdollisuutta tulla aamuruokien jälkeen takaisin. Bellan ruokinnan jälkeen löhösimme autossa kello seitsemään. Sitten aloitimme Bellan varustuksen, sillä 8:00 piti olla kävelemässä kohti verryttelyaluetta. Luokka alkoi 9:00. Kävimme kävelemässä radan jo puolelta, sillä se oli päivän ensimmäinen luokka. Kävelyn jälkeen aloitimme esteverryttelyn. Bella oli aivan hullu jo sieleällä, saati sitten hypätessä! Se pukitteli, meni täysiä ja ravisteli päätään merkiksi siitä, että nyt mennään! Välipäivä oli tehnyt temppunsa. 
Verryttely sujui tosi hyvin ja siellä hyppäsimmekin jäätävän kokoisen okserin, jonka jälkeen taas mentiin vielä lujempaa! :D Tamma oli aivan liekeissä!
Rata alkoi hyvin, mutta kolmoissarjalla Bella lähti painamaan lujaa ja sladitti kaarteen. Tulin A-osan hiukan vinoon, joten se ei kerennyt nostaa jalkojaan. Toinen pudotus tuli taas sarjalla, sillä A-osalle tuli tosi iso hyppy. Radalla oli yksi yksittäinen este, numero 1.  Kaikki muut olivat sarjaesteitä tai kaarevia linjoja.  Radan korkeus oli siis 130cm+.  Olen tosi tyytyväinen tulokseen, sillä se oli minun ensimmäinen vähän isompi luokka!!

KAIKKI KUVAT ALASPÄIN C. ELLI UNTOLA

Radan jälkeen hoidin Bellan hyvin ja lähdimme katsomaan kilpailuja. Kello 18 aikaan lähdimme kotiin ja iskä jäi Bellan kanssa Helsinkiin. Hän hoiti siis tamman tallilla pois.

130cm


MITÄ MIELTÄ OLET POSTAUKSESTANI?
OLITKO SINÄ HORSE SHOWSSA TÄNÄ VUONNA?
PIDITKÖ ENEMMÄN HARTWALL -AREENASTA VAI JÄÄHALLISTA?
LINKKAA SINUN HIHS -VIDEOSI TAI POSTAUKSESI!
(JOS SINULLA LÖYTYY KUVIA MEISTÄ, LAITA VIESTIÄ NIIN VOIN OSTAA!)

23 kommenttia :

 1. Menittepä kivannäköisesti + kiva postaus, ja näin tuon teidän Junior Tour-radan livenäkin! Olisi kiva saada enemmän sellaisia postauksia, kun se yksi video, missä menit itsenäisesti Bellalla puomeja ja puhuit samalla mitä teet yms. Sellaiset olisi tosi kivoja! Mun HIHS postaus onkin blogissa heti tokana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :) Yritän tehdä useammin sellaisia videoita, tosi kiva kun kerroit!! :)

   Poista
 2. Oliks kaikki hepat ulkona? :o ja miten ihmeessä sait ton untuvapeiton pysymään kaulalla? :D ja oliks Bellalla pintelit suojien allla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kansalliset ratsukot olivat ulkona. Laitoin sen sivuttain niin, että tavallaan käärin sen kaulan ympärille. Joo, Bellalla käytetään hypätessä aina suojien alla pinteleitä. Muuten puomien kolauksesta tamma saattaa vetää herneen nenään :D

   Poista
 3. Tykkäsin paljon tästä postauksesta, kiva kun olit kertonut niin tarkasti ja oli paljon videoita. Hyvältä näyttää teidän meno :) Itse en valitettavasti tällä kertaa päässyt paikanpäälle, mutta telkkarista tuli seurattua kaikki HIHS lähetykset ja HIHS postauksia on tullut luettua urakalla :D

  VastaaPoista
 4. Hui kun menitte lujaa sunnuntaina! Hah, hyvä aika varmasti ;) kiva postaus!

  VastaaPoista
 5. Onnea :) hienoja kuvia!

  http://iddejacoda.blogspot.fi/2014/10/42-hihs-2014-jalkitunnelmat-ja-ostokset.html?m=0

  VastaaPoista
 6. Hyvä postaus jälleen! Ootte hyvä pari Bellan kanssa! :)
  Ite en oo koskaan ollut hihssissä..

  http://unelmaunessa.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Toi eka Ellin ottama kuva kuvaa hyvin sitä meininkiä mikä Bella-Irmelillä oli sunnuntaina! ;):D

  VastaaPoista
 8. Hyvin menitte!:) Itsen olin pe hihsis jä näin tiedän voitto radan , hienosti ratsastettu , minulla on pari kuvaa jos haluat ne niin mihin lähetän?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olisi tosi kiva jos lähettäisit! :)

   Poista
 9. Taas kerran niin hyvä postaus! Osaat kirjottaa jotenkin tosi mielenkiintoisesti aina. menittepä lujaa tuossa 130cm luokassa, hui :D

  VastaaPoista
 10. Onnea! Aika lyhyt aika tuo 5min, minkä sai käyttää radankävelyyn :O Minusta ainakin ihan liian vähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Oli se kyllä hiukan tiukka aika, mutta onneksi kerkesin kävellä radan joka päivä!

   Poista
 11. Ihana postaus! :) Laitoin kommenttia tonne blogikirppikselle.

  VastaaPoista
 12. Melkoista haipakkaa menitte kyllä sunnuntaina, hurjat! :D

  VastaaPoista