9.7.2014

SAVONLINNA OPERA GAMES 2014!!Moikka!
Nyt on ollut vähän pitkä postaustahti, mutta kisojen päätyttyä kirjoittelu jatkuu. :)

Lähdimme siis MPn tiimin kanssa torstaina 3.7 kohti Savonlinnaa! Mukana viiden tunnin ajomatkalle Vuohimäen ratsastuskoululle olivat Mia, Pete, Noora -hevosenhoitaja- sekä kaverini Iida.
Kun saavuimme määränpäähämme, meidän jabat eivät olleet edes vielä pystyssä.. Siinä hommassa meni tunti, kunnes olisimme valmiita viemään turpeita karsinoihin. Turpeiden tulemisessa kesti kuitenkin tunti! 50 metriä!! Noh saimme kuin saimme kuivikkeet ja toimme hevoset jaboihin. Neljän päivän aikana yhtä purupaalia ei kuitenkaan saapunut, mutta pikkujuttu! :)

Päivääni kuului aamulla kello 6:00 Bellan ruokinta, jonka jälkeen nukuimme kello 8:00 asti. Minulla oli joka päivä viimeiset luokat, joten katsoimme päivät pitkät kisoja. Kuvasin myös pari luokkaa.
Kilpailut olivat yhdet Suomen tähtikisoista Viiden tähden kansalliset joten sen huomasi myös radoissa!


Ensimmäisenä päivänä verryttelyssä olin aika paljon sisäohjassa kiinni, joten sama kävi myös radalla. Minulla on todella vahva oikea käsi, joten radalla se tuotti ongelmia. Kielsimme ulos kolmannelta esteeltä. En ollut itse menossa, toin todella huonon tien ja vedin oikeasta ohjasta. Vaikeutena oli vielä laskeva aurinko. Esteen edessä oli joillekin hevosille pelottava varjo. Radalla oli myös todella vaikea nähdä jossain kohdin, kun aurinko tuli suoraan silmään.  Olosuhteista ei kuitenkaan pidä valittää vaan opetella ratsastamaan! :D

Toisena päivänä skarppasin itse ja olin asenteella, että nyt mennään eikä meinata! Verryttelyn jouduin tekemään yksin, mutta tein juuri niin kuin Mia on käskenyt tekemään. Radalla kävelin katsomon ohi ja odotin vuoroani. Kun olette katsoneet videot, saatatte ihmetellä miksi ihmeessä kengin Bellaa ennen rataa. Bella pitää saada jalan eteen. Hevosen häntä pitää pyörähtää, tälläiset ohjeet minä olen saanut! :D
Radalla en kääntänyt missää vaihessa pienempiä teitä tai ratsastanut yhtään aikaa, sillä edellinen päivä meni huonosti. Nopealla radalla sijoituimme kuudenneksi!
Kello oli yli 22, kun Bella pääsi karsinaansa syömään ja nukkumaan. Pitkä päivä!


Sunnuntaina olin hyvissä fiiliksissä lähdössä radalle!
Radan aloitus oli vaikeasti tehty, mutta pienien mutkien kautta aloitimme kiitämisen. Ensimmäinen este oli okseri, jonka jälkeen minun oli tarkoitus kääntää aikaisemmin, mutta se vain jäi vauhdissa. Kiersin siis kauempaa yksittäiselle pystylle diagonaalilla.Kolmas este oli okseri pitkän sivun alussa, jolta oli pitkä etäisyys pystylle. Seuraavalle linjalle käänsin aikaisemmin ja hyppäsin pystyn vinoon. Tulin linjasta hiukan ulos, mutta viiden väli jäi oikein hyväksi lähestyä kaksoissarjalle. Kolmanneksi viimeisenä oli yksittäinen okseri keskellä kenttää. Viimeisenä oli okserilta pystylle linja ja maalissa. Ärsyttää vielä vähän, kun en kääntänyt yksittäiseltä okserilta aikaisemmin, mutta tuloksemme oli ylivoimaisen nopea ja olimme voittajina maalissa!
Bella hoiti homman kotiin! Joka päivä radalla tamma oli todella kevyt edestä, vaikka onkin tulinen! Bella on kyllä superhieno!
Palkinnoksi tuli rahan ja ruusukkeen lisäksi voittoloimi, pokaali, ruusut, fööni sekä muita hiustuotteita ja hevosenhoitajalle kaksi HIHS lippua!Mitä mieltä olette?
Oletteko te olleet ikinä katsomassa Opera Gamesia tai muita viikonlopun kestäviä kisoja?
Onko teillä mennyt ensimmäinen luokka tai ensimmäinen päivä huonommin kuin muut?
Mitä olette saaneet esinepalkinnoksi kilpailuista?

HUOMIO VIELÄ HETKEKSI!
JOTKUT LUKIJAT OVAT OLLEET SITÄ MIELTÄ, ETTÄ BLOGISTA ON TULLUT TYMPEÄ JA MINÄ VASTAAN ILKEÄSTI. ASIAT EIVÄT AINAKAAN MINUN PUOLESTANI OLE NÄIN  :)

VASTAILEN KOMMENTTEIHIN TÄYSIN POSITIIVISILLA MIELILLÄ, MUTTA KOMMENTTEJA JOILLA EI OLE TARKOITUS KUIN HAUKKUA NIIN NIITÄ EN AIO JULKAISTA, ETTEI SYNNY SUUREMPAA MYRSKYÄ.
TOIVOTTAVASTI LUKIJAT VOIVAT OTTAA UUDEN NÄKÖKULMAN ILMAN ENNAKKOLUULOJA! :)

28 kommenttia :

 1. Teillä meni kyllä tosi hyvin kisoissa! :)

  VastaaPoista
 2. Hei onnee!(:
  Mulla on mennyt vain niin, että ensimmäisenä päivänä paremmin ja toisena huonommin:D ekana voitto ja sit hylky...
  Liityimpä muuten lukijaksi (: (tavoitteena-mahdottomuus.blogspot.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)
   Hahah no ehkä se jatkossa menee paremmin! :)

   Poista
 3. Huvittavaa että kritiikkiä pitäisi antaa vain "omalla nimellä". Siksi olet sallinut anonyymit, että he saisivat kommentoida, ja sillon ei pitäisi olla väliä tuleeko sieltä negatiivistä tai positiivista palautetta.

  Ja ota huomioon, että jos en laita nimellä, voit piiloutua sen "TUU NIMELLÄ SANOMAAN" taakse, jos taas laittaisin nimellä niin kommenttisi olisi varmaan "ET KISAA KANSALLISTA SULLA EI OO MITÄÄ VARAA SANOA".

  VastaaPoista
 4. Onnea sijoituksesta, hyvältä näytti teidän meno. :)

  VastaaPoista
 5. Tosi hienosti meette! Onnee voitosta :)

  VastaaPoista
 6. Etkö hypänny 120 vai jäikö mulla joku kohta välistä xd?

  VastaaPoista
 7. Aika ruman näköisesti komensit tuossa kun hevonen kielsi. Totta kai pitää komentaa, mutta tarvitseeko sitä nyt pohkeilla tolla tavalla potkia? Kyllä se hevonen tuntee kun vaan törkkäät, ei niitä tarvii hevosesta irroittaa ja kovalla vauhdilla oikeen pamauttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä rumasti, mutta tälläiset ohjeet olen saanut:)
   Bella kokeilee minua ja minun käsketään tekevän juuri näin. Teidän anojen on vähän tyhmä tulla pätemään (:

   Poista
 8. Hei! Ihan kuin tää taustakuva olisi mun tekele, jos on lueppa ohjeet sen käyttöön: . "Ainoana ehtona on, että blogissa täytyy jossain sivupalkissa yms olla mainittuna että taustakuva © www.lillivoitto.blogspot.com"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua mun piti laittaa se! Laittelen heti koneelle mentäessäni! :)

   Poista
 9. Sähän omistat formulan! :D

  Hienosti menitte! Toivottavasti voitatte vielä monet kisat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah kiitos! :D :) tarkoitus nyt muutaman kisan jälkeen siisteyttää ratsastusta kun hevonen oppii siihen että pitää hypätä :)

   Poista
 10. Onnea!:) Hienot radat teitte! ;)

  VastaaPoista
 11. toi sun heppas näyttää ihanan vauhdikkaalta :3 Ootte täydellinen pari !

  VastaaPoista
 12. ootko oikeesti 14 v. näytät paljon vanhemmalta(siis ei pahalla)? ite olin lauantaina kattomassa ja hienosti meette :)

  VastaaPoista
 13. Hahah en tietenkään ota pahalla!! :) juu 14 olen, kiitos! :)

  VastaaPoista
 14. Jäin miettimään että kun nuo kiellot olivat sinun mokiasi niin miksi noin rajusti rankaisit hevosta? Muuten meni tosi hienosti teillä ja onnea voitosta ja sijasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä rajusti mutta hevonen olisi valmentajani mukaan voinut silti hypätä:) hän itsekin ihmetteli tapausta ja sanoi sen hevosen piikkiin (:
   Kiitos!!

   Poista
 15. Hyvin ratsastettu! :) Tuli tässä samassa mieleen, et Baten myynt-ilmotus on vieläki ainaki ratsut.fi sivulla, ku eiks se oo jo myyty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo mä olen unohtanut sinne tunnukset joten ilmoitus poistuu kohta (:

   Poista