18.1.2015

MINUN TALLIRUTIINI


Moikka!  Tänään ajattelin hiukan erilaisempaa postausta, mitä yleensä täältä on luettavissa. :)
Tallirutiinini arjessa. Jokainen päivä on täysin erilainen tallilla, mutta on myös tiettyjä asioita, jotka toistuvat päivistä ja kuukausista toisiin.  Rutiini, eli tottumuksen avulla saavutettu taitavuus, tottumus.



MATKA TALLILLE

Koulun jälkeen toinen vanhemmistani on odottamassa minua viimeiseltä tunnilta kello Matkaa minulla on hiukan yli kaksi tuntia.  Olemme perillä ilman pysähdyksiä tasan kello 17.

TALLILLA

Saavuttuani tallille menen  heti vaihtamaan ratsastusvaatteet.  Tämän jälkeen menen satulahuoneeseen omalle kaapilleni ja laitan kengät & chapsit.   Kaappini on iso, leveä ja silti täynnä tavaraa... :D
Seuraavaksi vien hoitolaukun vesikarsinan luo, mikä sijaitsee  aivan vastapäätä Bellaa.  MP:llä on perukarsinoita neljä, missä jokaisessa on lämpölamput sekä tietenkin vesiletkut.

Seuraavaksi menen Bellan luo, annan sille aina jonkun karkin ja putsaan neidin kaviot.  Sitten Bella kävelee vesiboxiin ja venyttelee.


VARUSTAMINEN

Minä olen aika hidas laittamaan Bellaa valmiiksi, sillä harjaan tamman huolellisesti, usein kahdella eri harjatyypillä.  Sitten harjaan harjan ja hännän. Bellan "tukka" on onneksi helposti selvitettävissä! :D       Seuraavana laitan pintelit etujalkoihin ja hivutussuojat takajalkoihin.  Sitten satula, jonka jälkeen käyn heittämässä kypärän päähän ja isken suitset päähän. Lisäksi maneesiin Bella saa viltin kävelyiden ajaksi.


MANEESISSA

Kävelen Bellalla 7-10 minuuttia, jonka aikana kävelen molemmat kierrokset. Heitän viltin pois ja alan työskentelemään Bellaa ensin käynnissä hyvälle tuntumalle, jonka jälkeen aloitan ratsastuksen.  Jokaisen ratsastuskerran aikana teen takaosanväistätyksiä,  taivutteluita sekä  ratsastuksen lopussa ratsastan eteen ja alas.     Kävelen Bellan 7-15 minuuttia riippuen siitä, kuinka kauan Bella on hengästynyt. (Josko ollenkaan)
Ratsastukseen käytän aikaa 20-60 minuuttia.

Tämä kuva kesäkuulta, ensimmäisiä ratsastuksia Bellan kanssa. 

RATSASTUKSEN JÄLKEEN

Matkaan maneesista kavioidenputsauksen jälkeen takaisin vesiboxiin. Otan suitset pois ja annan leivän/omenan/heppakarkkeja. Sitten puran hevosen ja pesen jalat huolellisesti hangaten. Pesen myös tammoille tärkeän alueen; tissit pitää pestä joka kerta niin, että kaikki lika on pois ja ne ovat "sileät". :D
Joka ratsastuskerran jälkeen putsaan kaikki nahkavarusteet laadukkailla nahanpuhistusaineilla. Suojat pesen käsin vedellä.



TALLILTA LÄHTÖ

Yleensä pääsen lähtemään tallilta 19:30-20:00 aikaan. Kotona olen puoli kymmenen- kymmenen aikaan. Yleensä menen iltatoimien jälkeen heti nukkumaan, sillä matkat ovat aika rankkoja, kun pitäisi pysyä hereiilä opiskelemaan..


Tässä nyt hiukan pientä stooria tallipäivästäni. :)  Ajattelin, että kuvaisin lähiaikoina videopostauksen päivästäni tallilla. :)


Jos keksit jotain kommentoitavaa, linkkaa myös blogisi niin kommentoin takaisin! 

15 kommenttia :

  1. Huomasin tekstissä pieniä kirjoitus virheitä omaan silmääni mutta ihan postiviivisella asenteella sinulla ja Bellalla menee hyvin ja on ilo seurata blogia jossa on isoja ja hyvä laatuisia kuvia!
    http://hiljaisuuttavaalienjakaivaten.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitusvirheitä saattaakin olla, sillä olen kirjoittanut tätä tabletin erillisillä näppäimillä autossa, mikä heiluu.. :D
      Kiitos :)

      Poista
  2. Kylläpäs sinulla on pitkät tallimatkat! Meillä matkaan kuluu vain 15-20min :)
    http://pysteliina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Hui miten pitkä tallimatka sulla on, mulla on se 10min kun matkaa on reilu kolme kilometriä. :D

    VastaaPoista
  4. 'Koulun jälkeen toinen vanhemmistani on odottamassa minua viimeiseltä tunnilta kello Matkaa minulla on hiukan yli kaksi tuntia.'
    Tosta varmaan puuttuu jotain :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oon kirjottanut tekstin autossa, niin on vähän pätkinyt. Pahoittelut:)

      Poista
  5. Oikein kiva postaus, ihmettelen itsekin sun tallimatkan pituutta, meillä on talli pihassa niin talliin kävelemisessä meneekin vain muutama sekunti :D

    VastaaPoista
  6. Hui mikä tallimatka ! :0 MUn vanhemmat ei ikinä suostuis viemään noin kaukana olevalle. MIssä muuten tuo talli on missä Bella asustelee? KUn olen varmaan nähnyt Bellan mutten oo varma tallista :)

    VastaaPoista
  7. Ainiin ja blogi on www.rajaharju.blogspot.fi

    VastaaPoista
  8. Minkä takia Bella asuu noin kaukana? Eikö lähempää löydy sopivaa tallipaikkaa? :)

    VastaaPoista
  9. Kuinka usein käyt tallilla?

    Kuulisin mielelläni mitkä aineet on sinusta ne mast oltavat, esim. noista nahanpuhdistusaineista :)

    http://estetuupparit.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  10. Tosi kiva postaus!:) Itsekin olen monet kerrat tallimatkaasi ihmetellyt kun meillä on omassa pihassa kans talli:D

    VastaaPoista