19.8.2015

On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa...


... nyt meidät yhteen liittää vain muistojemme maa. Jäi jälkii sydämiimme, jälki unelmiin
kaikelle nyt laulan näkemiin. 

Totta se on. Jo toisen kerran toistan nämä samat sanat, kauniit sanat. Netissä on ollut viime aikoina suorastaan kaaos. Ihmiset ovat tehneet omia johtopäätöksiään, omia veikkauksia, omia syitä joissa ei ole mitään perää.  
Minulle ollaan soiteltu hädissään, kysytty mitä tapahtuu, laskujeni mukaan What´s App:iini tuli yli 300:lta ihmiseltä samaa kysymystä. Miksi Bella on myynnissä, ostanko uuden hevosen, mitä nyt tapahtuu..
Sanon näin alkuun: jos sinua kiinnostaa levittää asioitani netissä, lue tämä postaus tarkasti, jotta tiedät todenmukaisen, muiden muokkaamattoman syyn. Näin kenellekään ei ole epäselvää, miksi näin tulee tapahtumaan. Kaikista paras: yksittäisten ulkopuolisten murhanhimoisten ihmisten ei tarvitse itse paikata koloja.

Jos kuulut tähän jengiin: lue lopusta muutama elämänohje, jota noudattamalla jokaisella on kiva elämä.Olen tieni päässä.
Tekisi mieli itkeä miten luovun kaikesta näin helposti, mutta olen tehnyt tarkkaan harkitun päätöksen. Tätä kirjoittaessa alkaa miettimään kaikkea sitä ihanaa, mutta taas niitä ilkeitä ja katseellaan, teoillaan ja tavoillaan tappaa minua. 

Lopetan ratsastuksen. Kuulostaa tyhmältä lauseelta, voisinpa muotoilla sen uudestaan. Parempi todeta asiat suoraan ja kylmästi. Tämä on ehkä järkyttävää ja yllättävää. Sukulaiseni, tuttuni ja ystäväni ovat olleet järkyttyneitä ja pohtineet miettimään uudelleen, nukkumaan pari yötä lisää ja syömään muutaman lihapiirakan lisää.

Bella myytiin Tervakoskelle siitos/harrastekäyttöön. Kaikista vaikeinta oli päästää irti hienosta hevosesta. Bella on täysin terve ja se on kuvattu kesäkuussa kokonaan. Kovat puheet oli siitäkin, että tamma olisi rikki. Näin ei ole.
Kaikista vaikeinta oli ottaa Bella karsinasta, taluttaa se uuteen koppiin itkukurkussa ja katsoa kuinka koppi poistuu pihasta. Ikiajoiksi.


Olen miettinyt elämääni ja mitä siltä haluan. Tosiasia on, että minusta ei tule kilparatsastajaa taitojeni vuoksi. Tottakai voi kiertää vuodesta toiseen näitä kansallisen tason tähtikilpailuja, mutta minä haluan elämääni myös jotain muuta. Ratsastus on ollut aina se minun juttuni, joten tämä kuulostaa jopa minulle epätodelliselta. Eikä lopetus johdu siitä, että kiertäisin kilpailuja kuten aina ennenkin. Tämä ei ole syy lopetukseen. 

Haluan panostaa opiskeluuni täysillä. Hevosilla ei rikastuta, se on totta. Haluan päästä siihen, että minulla on rahaa mässäillä ja tehdä sitten mitä huvittaa. Minulla on päämäärä, omat asetukset miten tavoittelen mahdollista. Koulu ei vielä ole ammattikoulussa aikaa vievää, mutta kolmen vuoden päästä haluan keskittyä kouluun. Kolmen vuoden päästä Bellan myynti on jo liian myöhäistä.

Vaihtoehtoja olisi ollut, ne ovat jo käyty.  Päätökseni on ollut täysin oma. Vanhempani / kukaan mahdollinen ei ole ollut kuin kuuntelemassa tuomiota. Kyse ei todellakaan ole rahasta, ajasta tai juhlimisesta.

Olen kuullut myös, että "jos minulla olisi tuollaiset resurssit kuin Rosannella, en lopettaisi"  Resurssini ovat tosiaan olleet hyvät: minulla on ollut mahdollisuus melkein mihin vain. Tilanteet kuitenkin muuttuvat eivätkä resurssit vaikuta päätökseeni.Tein kaksi vuotta 14 tuntista työpäivää
MP:n aikaan aloitin koulun yhdeksältä ja pääsin kolmelta. Kuusi tuntia koulussa ja siitä alkoi kahden tunnin matka Hämeenlinnaan. Kotona olin kello 23. Uskokaa pois: olin väsynyt matkustamiseen, elin autossa. Jouduin opiskella ja lukea kokeisiin autossa. Ihmettelen, kuinka hyvin selviydyin kouluni läpi. Siitä saan kiittää äitiäni, joka ei antanut minun luovuttaa.
Tallille meno kävi työstä ja yksinkertaisesti sinne oli pakko mennä. Talli lähempänä olisi säästänyt aikaani, mutta tein oman valintani. Hyvän valinnan. Opin Mialta ratsastuksen lisäksi elämän pelisääntöjä. Opin miten asiat kuuluu hoitaa ja miten ei.  Arvostan tätä, todella.Blogia en tule poistamaan. Laitan tänne kaikki tavarani ja Bellan tavarat myyntiin. Halukkaat pääsevät täältä niitä katsomaan. Erilliseen postaukseen tulevat siis kaikki myytävät varusteet.


Hevosihmiset, kasvakaa. Älkää olko katkeria, teillä on jo kaikki tarvittava. Mitä teillä ei ole, sitä te ette tarvitse. Nauttikaa elämästänne.


Minun tarinani on nyt ohi. Kiitos ja anteeksi, hymyillään kun tavataan, vaikkakin tuskin hevosmerkeissä. Kiitos kaikki sponsorini, Criollon Markku, ystäväni ja kaikki minua kannustaneet. 
Kiitos.

30 kommenttia :

 1. Tää oli tosi hyvä ku teit tälläsen postauksen mistä kellekään ei voinut jäädä kysyttävää ei kukaan voi tätä täydentää. Tsemppiä tulevaan❤️ tosi harmi ku ei enää törmäillä kisoissa, mut ehkä sit jossain muualla :/

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän sun päätöstä täysin! Itsekkin olen harkinnut lopettamista koulun ja muun elämän takia, koska eihän ratsastuksesta ammattia tai rahaa tehdä. Viisas mutta surullinen päätös, uskon että ei varmaan ole helppoa. Jäätkö muuten edelleen sitten asumaan lempäälään vai? Paljon tsemppiä jatkoon ja bellalle uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :( Ainiin unohdin mainita: jään lempäälään asumaan, kun ostimme oman kolmionkin täältä mulle :) Vanhemmat asuu silti Korpilahdella :)

   Kiitos paljon! <3

   Poista
 3. Ja piti vielä sanoa että ymmärrän mitä tarkotat tolla että ratsastus tuntuu työltä, sillä usein kun tuun koulun jälkeen kotiin niin tekis mieli jäädä vaan nukkumaan kotio mutta sitten muistankin että pitää mennä tallille, se tuntuu oikeesti työltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kivaahan tää on, mutta noi päivät oli sillon raskaita. Asiathan olis helpottunut paljon muuttamalla tänne, mutta tilanteet muuttuu. :)

   Poista
 4. Jotenkin harmi että lopetat, sain susta ja blogista paljon inspiraatiota omaan treenamiseen, vinkkejä, tietoa.. Oli aina kiva nähdä sut livenä jossain.
  Kuitenkin jokaisella on omat päätöksensä ja jokainen saa tehdä elämässään niinkuin itselleen parhaaksi näkee.
  Hieno ura ja hienoja hevosia sulla oli, saat olla tyytyväinen ittees!
  Kaikkea hyvää sulle opiskeluihin ja muutenkin elämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tosi ihana kuulla!!
   Kiitos paljon, samaa sinulle!

   Poista
 5. Jaksamisii😥 ja hienon tekstin oot kirjottanu❤️

  VastaaPoista
 6. Harmi että päätöksesi oli tällainen. Kuitenkin todella arvostettavaa että osaat ajatella tulevaisuuttasi ja kuunnella sydäntäsi. Olen varma ettei nämä menneet vuodet ole menneet hukkaan ja sitten kun taas on sinun aika nousta pinnalle hevosten kanssa, nuoruuden harrastuksestasi on paljon apua! Minulle blogisi on ollut yksi suosikeistani, olen ihaillut kuinka olet kehittynyt nopeasti jne. Toivottavasti törmäillään tulevaisuudessa! Tsemppiä koulujuttuihin ja niin poispäin :) <3

  VastaaPoista
 7. Tavallaan ihan älyttömän hyvä postaus vaikkei aihe tietenkään olekkaan kiva... Jotenkin kypsästi kirjoitettu ja ei kyllä jäänyt mitään epäselvää. Varmasti raskas päätös mutta varmasti myös se oikea. Paljon tsemppiä sulle tulevaisuuteen!

  VastaaPoista
 8. Ison päätöksen teit, mutta kunnioitan sitä sillö tän pitää olla kivaa ja sitä mitä haluu elämältä nin sitä pitää tehdä. Jokainen päättää omasta tiestä ja muut ei saa siihen vaikuttaa ja arvostan suorasanaisuutta tässä postauksessa! Hyvää jatkoo Rosa, tee sitä mitä haluut ja teekkin se♥️

  VastaaPoista
 9. Vetää hiljaseks. Siis positiivisella tavalla! Ihailen sua edelleen, vaikka lopetatkin ratsastuksen mut vau. Kuin rohkee ootkaan❤️ Kunnioitan!

  VastaaPoista
 10. Ihanan postauksen oot tehnyt!❤️ Olin vähän hämmästynyt kun tästä luin, mutta postauksen myötä ymmärrän. Mä olin sun fani, jos niin voi sanoa. Odotin aina innolla sun näkemistä livenä. Susta mä sain itsekin tarmoa kisaamiseen, kiitos siitä! Upeen uran sä kyllä teit noinkin lyhyessä ajassa, ja sulla oli kyll ihan yli-upeita hevosiakin!<3 Sua voi nyt ihailla vielä enemmän kun pystyit tuommoisen päätkösen tekemään! Tsemppiä jatkoon ja opiskeluihin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, arvostan! Sut muistan erityisen hyvin ja kiitos tsemppaamisesta!! <3

   Poista
 11. Vahva, harkittu ja kypsän ihmisen puhettä. Tämä päätös kasvattaa sinua paljon! :)
  Tsemppiä Rosanne kouluihin ja elämään! ..ja kun sulla on koulutus ja vara mässäillä hyvän koulutuksen ja työn johdosta, niin ainahan sä voit palata takaisin jos siltä tuntuu ;)

  VastaaPoista
 12. Tämä postaus veti minut tosi hiljaseks ja hieman harmittaa, sillä pidän todella paljon blogistasi, etenkin kirjoitustyylistäsi. Kuitenki ymmärrän täysin sua ja oot kirjottanu tämänkin postauksen todella hyvin, niin selkeästi, että tuskin tulee väärinymmärryksiä. En itse varmaan koskaan pystyisi tekemään näin isoa päätöstä, siksi ihailenkin sua! Tsemppiä jatkoon ja opintoihin!! :)

  VastaaPoista
 13. Harmi juttu, pidin kovasti blogistasi. Iso päätös, tsemppiä kovasti tulevaisuuteen! :)

  VastaaPoista
 14. Omalla tavalla tosi harmi juttu ja tuntuu tyhjältä, että taas yksi hyvä ratsastaja ja bloggaaja lopettaa. Mutta jonkun loppu on aina uuden alku - toivon sulle hyvää jatkoa ja tsemppiä opiskeluun sekä tulevaan :-)

  VastaaPoista
 15. Upea teksti, vetää hiljaiseksi. Tsemppiä<3

  VastaaPoista
 16. Harmi että lopetat, olit monelle ihailun kohde josta monet nuoret tytöt saivat itselleen inspiraatiota ja halua ratsastusharrastukseen. Fiksun päätöksen kuitenkin teit ja sitä todella arvostan, tässä vaiheessa on se panostus kouluun ja opintoihin pakko tehdä mikäli tulevaisuudessakin jotain haluaa, ratsastuksen pariin kuitenkin voit aina palata. Upeen uran ratsastajana teit jo näinkin lyhyessä ajassa! :) Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
 17. Tsemppiä tulevaan! Ratsastuksen voi aloittaa milloin tahansa uudelleen :) iso päätös mutta ymmärrän päätöksesi.

  VastaaPoista
 18. Mitä opiskelet? Mitkä ovat jatko-opintosuunnitelmasi?:)

  VastaaPoista