16.7.2015

Kuolaimet vaihtoon

Moi! Eilen keskiviikkona kello 19 alkoi taas Karin valmennus. Edellisenä päivänä olin ratsastanut Bellan tosi hyvin läpi ja rankasti, joten en uskonut Bellan olevan seuraavana päivänä energinen. Suoraan sanoen Bella oli hullu.

Ensin ravailimme ympäri kenttää vain niin, että hevosten lihakset rentoutuvat. Bella oli vielä tässä vaiheessa rauhallinen, kunnes tarkoituksena oli laukata rennosti kenttää ympäri. Bella villiinty aivan tosissaan, alkoi pomppia ja riekkua. Kari käskikin käyntiin ja aloitimme työskentelyt rauhassa. Käynnissä taivuttelin, tein voltteja ja väistöjä. Ravissa sama homma. Sain Bellan hyvin avuille ja liikkumaan takaa eteen. Laukassa tein samaa kuin käynnissä ja ravissa, mutta myös  temmonvaihteluita. Bella tuli tosi hyvin takaisin, yllätykseksi lähti kyllä paremmin eteen.. :D

Sitten tulimme ensin oikeasta kierroksesta kolme puomia. Jokaisella kerralla päästin Bellan omalla istunnallani ja käsilläni ampumaan eteenpäin, mutta viimeisellä kerralla tajusin, mitä Kari tarkoitti.
Seuraavana tulimme yksittäistä pystyä. Esteen jälkeen jouduin ottamaan aika rajusti kiinni, jotta Bella ymmärtäisi jatkaa rauhassa esteen jälkeen. Seuraavaksi tulimme hassun näköisen muuripystyn ja sitten taas yksittäisen okserin.
Muutaman kerran jälkeen tapahtui jotain: Bella ei vain mennyt pystystä. Minä olin kyllä selässä aivan vinksallaan, joten ymmärrän Bellaa.. Etäisyydetkin olivat jo niin metsässä että ihan hyvä että kielsi. Jotain tapahtui minun päässäni.  Vaihdettiin kuitenkin kuolain ja ongelmat lähti.
Rataan kuului näiden kahden esteen lisäksi viiden askeleen suhteutettu sekä sarja. Suhteutettu oli suora, mutta vinosti aseteltu. Kulma piti siis katkaista.
Millään muulla esteellä ei ollut ongelmia, kun minä sain pienen aikalisän... :D


Jos et seuraa blogia vielä Instagramista, kannattaa käydä painamassa nappi vihreäksi nimellä @rosannenhevoselamaa! Seuraan kaikkia takaisin! :)


kommentti kommentista, linkkaathan blogisi!
Mitä mieltä olit?
Käykö sinulle joskus samanlainen katkos?

9 kommenttia :

 1. Mikä kuolain Bellalle vaihdettiin?
  kivan näköstä menoa taas, Bellahan oli liekeissä :D (Tuntuu että mun kommentit on joka postaukseen ihan samanlaisia, mutta minkäs sille voi kun meette niin hienosti!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bellalle vaihdettiin Sprengerin kolmipalapessoa, jossa on se aurigan. Se sama, joka minulla on aikaisemminkin ollut. :)
   Kiitos paljon! Haha olihan se.. :D

   Poista
 2. Onko toi pessoa sun mielestä millainen? Saatko Bellan sillä riittävän teräväksi? Ihan sillä kiinnostaa kun mun valmentaja suositteli mun hepalle samaa kuolainta jo aikaa sitten. Vielä ei ole tullut hankittua :)
  Ja joo, sattuuhan noita katkoksia! Ihan ykskaks tulee vaan kauhee blackout ja sähläys, laji kuin laji. Hienosti kuitenkin sait itsesi vielä kasattua tuosta tilanteesta ja pääsit jatkamaan hyvin loppuun! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Bella on terävä vaikka sillä olisi mitä suussa, mutta sen saa paremmin kiinni. Tosin itse tykkään käyttää esteelle kädellä painetta, mutta tämän kuolaimen kanssa pitää olla kevyt käsi ja mulle tulee helposti fiilis, että hevonen on tyhjä edestä ennen estettä.

   Jep! :)

   Poista
 3. Hah, Bella on niin hauska:D Mut hienosti saat sen kuuntelemaan sua!:) Ikävä kyllä kävi, kisoissa... Unohdin et ainii, mähän omistan jalatki mitä vois käyttää...:D Nyt oon muistanu ne taas vaihteeks;)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus jälleen! :) Ja sun blogissa on aina niin kiva, kun ratsastuksesta on videota ja videon "pikkukuvaan" on myös jaksettu panostaa! Blogisi kuuluu ehdottomasti lemppareihini :)

  VastaaPoista
 5. Liityin oikeastaan blogisi lukijaksi joskus kauan aikaa sitten enkä blogia ole sen enempää huomioinut, mutta vasta tänään eksyin tänne uudestaan ja tutustuin sun tarinaan ihan uusin silmin! Pakko sanoa, että sulla on tyylikäs blogi - näkee kuinka panostat homman, josta tykkäät. Jokaisella on miinukset ja plussat totta kai, mutta tykästyin ja alan ehkä seurailemaan teitä aktiivisemmin :-)

  Joskus oon sut vilaukselta nähnyt ja vaikutat oikein hyvältä tyypiltä blogin ja ulkokuoren perusteella. Jatka samaan malliin !

  VastaaPoista
 6. Onko postauksen:
  "10.6.2014
  VARUSTEPOSTAUS"
  varajalustimet vielä myynnissä? :D

  VastaaPoista