1.6.2015

Arvatkaa minne?

Tätä päivää ei pitänyt tulla. Eilinen valmennus loppui kierrokseen ravia. Bella ontui ja emme tietenkään kuin kävelleet reilu 15 minuuttia ja heitettiin hevonen traileriin. Tänään piti olla myös valmennus, mutta en tietenkään päässyt osallistumaan.  Olin Karilla yötä ja tutkimme Bellaa aamulla.





Sillä on aina ollut huonot kaviot, mutta kengitys on väärä. Nykyään on kuulemma enemmän muodissa laittaa sivukäänteiset etukengät kuin laittaa niin sanotut normaalit kengät.  Bellalla on tosi lyhyt varvas ja kävellessään se tulee varpaat edellä maahan.  Hevosen kavion kuuluisi tavallisesti laskeutua maahan tasaisesti, ei kärki edellä.  Bellalla tuntui vasemmassa jalassa verisuonen kohdalta kevyesti puristettuna pulssi. Jalka oli myös lämpöisempi kuin oikea. Tästä voi todeta, että pulssista alaspäin on jotain ongelmaa: kaviot, sädeluu yms...  Kaviossa voi olla mustelma, kaviopaise, kuka tietää mikä.



Kari soittaa meille huomiselle ajan Turkuun klinikalle. Eihän tässä ole käyty kuin joulukuusta asti klinikoilla..  Alkaa turhauttamaan tämä homma.  Osaan kuitenkin kertoa vasta huomisen jälkeen, mikä Bellalla on ja mitä me sen kanssa teemme. 




Milloin olette käyneet viimeksi klinikalla, miksi?
Kommentti kommentista.


22 kommenttia :

  1. Toivottavasti teillä lähtis kohta toimimaan! Meilläki oli ponin kaa viime kesänä melkosta klinikalla oleskelua, kun ponilla oli selkä paskana.. :/

    siirijalady.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan... Höh.. :/ Näitä kyllä sattuu...

      Poista
  2. Me vierailtiin klinikalla pari viikkoa sitten epämääräisen ontumisen vuoksi. Niveltulehdus oli meidän tuomio. Toivottavasti Bellalla ei ole mitään vakavaa.

    VastaaPoista
  3. Voi ei! Harmillinen takaisku, mutta näitä sattuu, valitettavasti... Oma piikitettiin maaliskuussa kavionivelistä ja ollut siitä asti saikulla selän takia. Ja nyt ollaan menossa Hyvinkäälle näyttämään sitä equiterapeutille kun ongelma ei häviä selän lämpimänä pitämisellä, kävelemällä maasta käsin ja hieromalla 3x/vko. Ja milloin on milläkin hevosella impparia tai reikä josta mennyt sontaa ja kova turvotus, saa koko ajan olla penkkupiikkiä iskemässä :/

    Toivon mukaan ongelma ratkeaa eikä ole mitään vakavampaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä sattuu, valitettavasti.. :(

      Höh, tsemppiä!

      Poista
  4. Voi harmi, että joudutte taas menemään klinikalle :( Toivottavasti kaikki menee hyvin, ainakin mä uskon niin :) ♥ http://laurajohannaaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Eikä, todella kurjaa kuinka te joudutte taas menemään klinikalle. :( Toivottavasti Bellalla ei ole mitään vakavaa ja teillä alkaisi kohta mennä paremmin. Hurjasti tsemppiä sulle sekä Bellalle! :)

    VastaaPoista
  6. Tosi mälsää! Paljon paranemisia Bellalle! Muistan kuinka hirveää oli, kun meidän entinen suokkitamma ei yhtäkkiä enää varannut painoa takajalalle ja olin ihan paniikissa, mutta klinikalla selvisi, että tammalla oli kinnerpatit, ei kovinkaan pahat, mutta että paraneminen kestäisi, kauan. Nykyään sillä menee ihan hyvin uudessa kodissaan... :) Mutta paljon tsemppiä!

    VastaaPoista
  7. Voi höh:( ikäviä tälläiset...Me ei olla onneksi vielä jouduttu klinikoilla käymään, mutta kyllä sekin varmaan tulee joskus koettua.
    http://pinjajapikker.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
  8. Voi harmi! Teillä on kyllä ollut huonoa tuuria alkuvuosi.. Toivotaan että huonot onnet on nyt lusittu tältä ja seuraavalta vuodelta! (:

    sade-paivia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  9. Voi hitsi ei yhtään kiva! :( Toivottavasti vika löytyy ja ettei se ole vakava että saisitte Bellan kuntoon ja taas valmentautumaan ja viellä kisaamaan! Paljon tsemppiä ja paranemisia Bellalle! <3 <3

    VastaaPoista
  10. Voi hitsi ei yhtään kiva! :( Toivottavasti vika löytyy ja ettei se ole vakava että saisitte Bellan kuntoon ja taas valmentautumaan ja viellä kisaamaan! Paljon tsemppiä ja paranemisia Bellalle! <3 <3

    VastaaPoista
  11. Höh. :( Kurja juttu,toivottavasti huonon onnenne kierre loppuisi nyt vihdoin! Mun ei onneksi oo tarvinnut käydä klinikalla oman ratsuni kanssa. Paranemisia Bellalle! ♥
    tildajapate.blogspot.fi

    VastaaPoista
  12. Pari-kolme viikkoa sitten käytiin klinikalla kahden hevosen ontumisten/epäpuhtaan liikkumisen seuraksena ja ennen juhannusta mennään kontrolliin. Toivotaan että Bella paranee :)!!

    VastaaPoista