29.6.2015

Kuinka minä muokkaan kuvani?

Moi! Kävin äsken napsimassa Bellasta muutaman kuvan tarhassa ja sain idean kertoa, kuinka muokkaan kuvani.
Muokkaan kuvat niin sanotusti itseäni varten. Jokaisella on oma tyyli: joku tykkää melkein muokkaamattomasta ja joku kontrastista. Mielipidekysymys. Minä tykkään käyttää aika paljon varjostusta.

Kuten monille muille bloggaajille kuvien muokkaus on tärkeää, on se myös minulle. Minulla ei ole kuvaa, jota en ole jollain tavalla muokannut. Tähän en nyt laske esimerkiksi kisakuvia, jotka eivät ole minun kamerastani. Nekin ovat itseasiassa muokattu! Miksi? Muokkaamaalla kuvista saa usein paljon elävämpiä, tunteikkaampia sekä tarkempia. Jos alkuperäinen kuva on esimerkiksi hämärä, lisään kirkkautta.

Kuvien muokkauksessakin on oma hommansa. Minä saan suhteellisen nopeasti muokkaukset valmiiksi nopean ja kätevän kuvanmuokkausohjelman avulla.
Minä käytän siis Picasa 3 -kuvanmuokkausohjelmaa. Se on yksinkertainen ja erittäin kätevä. Se on myös ilmainen, joten kannattaa kokeilla! Sinne saat ladattua vaikka koko tietokoneen kuvat kerralla ja muokkaus tapahtuu vain muutamaa nappia painamalla! Aikaisemmin käytin Pic Monkeytä, mutta Picasa on mielestäni miljoona kertaa parempi!


Muistikortillakin on väliä kuvanlaatuun. Yllätyin itsekin kamerakaupassa käydessäni, että muistikortillakin on oma nopeutensa. Sillä, paljonko kuvia kortille mahtuu ei ole väliä, mutta nopeudella on. Aikanaan minä syytin kameraani, kuinka se ottaa kuvat hitaasti. Kun kuva oli otettu, kesti ainakin 10 sekuntia, että pääsin ottamaan seuraavaa. Soitimme Giganttiin ja ostimme nopean kortin. Kaikki kunnossa!  Jos siis ihmettelet, että sinulla kestää kuvanotto, kannattaa etsiä syytä muistikortista.Kuvista muokkaan kirkkautta sekä varjostan. Rajaus ei aina ole pahitteeksi. Lisäksi terävöitän jokaisen kuvan.kommentti kommentista
Mitä mieltä olit?
Mikä kamera sinulla on? Millä ohjelmalla sinä muokkaat kuvasi? 


32 kommenttia :

 1. Tosi kiva postaus, ja tykkään paljon noista sun muokkauksista ! Mulla itellä on NikonD3100 ja muokkaan kuvat yleensä Picasalla tai Gimpillä :)

  VastaaPoista
 2. tää uus ulkoasu on tosi kiva! ja ite muokkaan macbookin omalla :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ! :) mulla on tällä hetkellä canonin 1100D ja kuvat muokkaan yleensä gimpillä :)

  VastaaPoista
 4. Kuvista tulee ihan eri näkösiä kun niitä muokkaa. Ja siinä olet oikeassa, kortti vaikuttaa myös, kuin myös kameran runko ja objektiivi! Mulla on ostoslistalla jossain vaiheessa vähintään 2.8 aukolla oleva tele. Ja joskus kun rikastun, niin ostan Canonin kymppisarjan rungon. Nyt mulla on satasarjan runko eli 600D. Haaveissa ois 70D tai vastaava...

  Itse meinaan hommata nyt LR:n ja alkaa muokkaamaan sillä. Ennen vedin photoshopilla mutta kun ex-kone laukesi niin sinne meni sekin. Hyss ei kerrota kellekään mut se oli hancock-versio ja siksi sitä niin kaipaankin :P

  VastaaPoista
 5. Sulla on tosi kiva blogi, ja kiva postaus :)! Itsekkin muokkaan tuolla Picasalla, ja tosiaan nopee ja useimpaan tarkoitukseen löytyy muokkausvaihtoehtoja. Kuitenkin joskus yksittäisiä kuvia tulee muokattua Gimpillä. Itse kuvaan Sonyn järkkäreillä alpha 300 ja joskus alpha 57 :)
  - http://jsphotoworld.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Ite käytän kanssa Picasaa, ja viimeistelen sillä jopa bannerit :) ollut kyllä tosi hyvä!

  VastaaPoista
 7. Itse käytän Picmonkeytä, paras mahdollinen ja helppo muokkaus ohjelma :) käy toki kurkkaamassa http://askeleidenkopinaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Kameranani toimii Canonin eos 1200d ja en muokkaa tällä hetkellä vielä kuvia kun ei ole omaa konetta mutta viikon sisällä muuttuu ja rupean muokkaamaan macbookin omalla muokkausohjelmalla.😊

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus! Mulla on Canon EOS 1100D, edullinen, helppokäyttönen ja hyvä kamera. Muokkaan lähes kaikki kuvat, ainakin rajaus ja valoisuus. Ohjelmana käytän myös Picasaa, ennen käytin Picmonkeytä, mutta vaihdoin koska se oli niin hidas ja piti olla nettiyhteys muokatessa. Picasa on tosi kätevä verrattuna Picmonkeyyn!

  - miinajaponit.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. ps. Millä sait nostettua sivut ylös? Tosi kiva ja yksinkertainen ulkosu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä en tiedä, kun en ole ulkoasua itse tehnyt :)

   Poista
 11. Kuvista tosiaan saa eloisempia ja "raikkaampia" kun niitä vähän muokkailee! Mulla itsellä kamerana toimii Canonin 1100D, on kyllä helppokäyttöinen yms. Mutta nykyään en paljoakaan sitä käytä kun en saa siirrettyä siitä kuvia koneelle mikä on hiukan tylsää :/ liekö sitten vika koneessa vai kamerassa, en tiedä...
  jokatapauksessa hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos! Höh :/ Kannattaa käydä kysymässä jostain!

   Poista
 12. ^ps. Tykkään uudesta ulkoasusta tosi paljon, kivan kesäinen!

  VastaaPoista
 13. Ihana tää ulkoasu! Itselläni on käytössä Canon EOS 1000D, joka ei omasta mielestäni ole kovin kummoinen, ihan perus hyvä kamera, mutta silti haluaisin hieman uudemman ja ns. "tasokkaamman" kameran. :) Muokkaan myös itse Picasalla, ja se on kyllä tosi näppärä ihan tavallisten kuvien muokkaamiseen!

  VastaaPoista
 14. Tykkään tosi paljon tavastasi muokata kuvat! Minulla on käytössä Canonin 1200d joka on ihan hyvä, mutta haluaisin kans vähän paremman kameran kunhan jostain vielä saisi rahaa. Itse muokkaan myös kuvani picasalla, se on niin paljon parempi on ollut kuin picmonkey.
  http://annijabrygg.blogspot.fi

  VastaaPoista
 15. Kiva postaus. Minä en yleensä muokaa muuten kun rajaan ja terävöitän tarvittaessa. :) Käytän siihen Windosi Live valokuvavalikoiman muokkausasetuksia. :)

  VastaaPoista