22.6.2015

Ratsastelua


Moikka! Eilen palasin takaisin Turkuun Bellan luo. Olin viikonlopun taas kotona ja Bellalla oli lauantaina kävelykonepäivä.
...
Perjantaina aamulla Kari piti minulle tuntia. Päästiinkin hyppäämään jo ihan esteen kokoisia esteitä! Viimeisellä kerralla, kun Kari nosti pystyä isommaksi, meinasin pudota... :D Bella avasi takaa niin paljon ja minulla oli pelkät ratsastuskengät, Bellalla ei ollut edes martingaalia ja tunnelma oli kuin verkkarit jalassa.  Tunti meni kuitenkin todella hyvin!
...
Olin iltapäivällä kotona ja illalla vietettiin juhannusta, aamun asti. :D  Tosin kaaduin asfalttiin ja polveni aukesi. Oli tosi vaikeaa laittaa ratsastushousut ja taittaa jalkaa, mutta ratsastaessa kipu onneksi unohtuu.


Minulla oli käytössä nyt ensimmäistä kertaa videota kuvattaessa uusi putkeni, pidempi putki. Mielestäni se on kaikinpuolin parempi!
...
Pari postausta aikaisemmin kirjoitin kannuksista ja siitä, kuinka minä käytän kannuksia aina niin sanottuina väistöpäivinä. Nyt en ole käyttänyt kannuksia kuin kerran hypätessä ja ero on ihmeellinen! Bella väistää pelkkää pohjetta yhtä hyvin kuin aiemmin kannusta!  Kannattaakin kokeilla mennä vaikka viikko-pari ilman kannuksia ja huomaat, kuinka kannukset ovat turha keksintö!Aloitin käynnissä taivuttelujen jälkeen työskentelemään ravissa. Alan pikkuhiljaa ottaa ohjia sairasloman jälkeen paremmin käteen, jotta Bella ei kulje niin matalana. Kouluvalmentajani Saija onkin kertonut minulle, että joskus on hyvä mennä matalana ja pyöreänä, mutta työskentelyniska on korkeampi. Myös estehevosella.
Tein paljon pohkeenväistöjä, avoja ja  sulkuja. Perinteisten pohkeenväistöjen ohella mielestäni tehokkaampi tapa saada hevonen väistöjen lisäksi hyvin hereille on tehdä niin sanottua siksakkia. Väistää uran sisäpuolelle ja takaisin uralle jne..

Laukassa tein vaihtoja, temmonvaihteluja ja pyrin pitämään Bellan vapaapäivän jälkeen mahdollisimman kuuliaana. Videon lopussa onkin pätkä, kun Bella innostuu laukanvaihdosta ja alkaa hulluttelemaan.. :D


kommentti kommentista 
Mitä mieltä olit? Kuinka monta vapaapäivää sinun hevosellasi on viikossa? 

14 kommenttia :

 1. Kiva video ja postaus!

  http://tyhmatontyhmia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Voi toista, on se Bella hieno ! toi sun takki on upee ja pirteän värinen :O
  Vuokrahevosella pidetään yks vapaa/viikko.
  ps. Milloin toivekuva-postaus tulee?
  (Olipa sekava kommentti :'D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toi takki on ihan mun favourite! Se on muuten Equitarella kivaan hintaan: http://www.equitar.fi/ratsastajalle/takit-ja-liivit/ohut-ratsastustakki-honey-hood-spooks-p-139.html

   Se on jo puoliksi valmis, mutta olen kotona vain viikonloppuisin, tarvitsen materiaalia sieltä. :D

   Poista
 3. Kiva postaus! Hullu idea, mutta voisit joskus tehdä postauksen miten Bella reagoi sun erilaisiin apuihin tai muihin ympärillä oleviin asioihin ;P
  Daisyllä on usein 2 laidunvapaata, pari kevyempää päivää ja loput kunnon treenipäiviä :)
  http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Hei, tota voiskin yrittää heti kun pääsen kotitallille Lempäälään! x)

   Poista
 4. Hih, on toi Bella hauska!:D Mun hevosella on 1 vp viikossa, mut joskus pakosta 2.
  Tosi kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus!Teidän meno näyttää tosi siistiltä ja kivalta☺ Pikkerillä on n.1 vapaa viikossa...

  VastaaPoista
 6. Kivan näköstä menoa! :) Ja mun ponilla on yksi vapaa päivä viikossa tai välillä ei edes sitä mutta sillon meen kevyemmin, kun muuten kertyy niin paljon pöllö energiaa :D

  www.lottajaesteponit.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Todella siistin näköistä menoa! Kiva video!

  http://jsphotoworld.blogspot.fi/

  VastaaPoista