14.7.2015

Estevalmennus

Moi! En ole nyt kirjoitellut vähään aikaan, on ollut vähän meininkiä meneillään.. :D  Nyt on kuitenkin hetki aikaa istahtaa kotona koneen ääreen. Keskiviikkona minulla oli Karin tunti.

Valmennus aloitettiin verryttelyn jälkeen ravilähestymisellä puomi-pysty-puomi. Tätä oli kiva tulla, sillä pystyi tulla vain rennosti kohti puomia ja hevonen hoiti loput. Esteen jälkeen Bella jäi rauhalliseksi ja siirryin vähitellen käyntiin. Seuraavaksi verryteltiin pari hyppyä yksittäisellä pystyllä ja okserilla, jonka jälkeen aloitimme radat.
Muurilta vedelle oli tosi ahdas, joten välissä oli pakko saada hevonen kiinni. Tarkoituksella ahdas väli oli myös sarja.  Viimeisellä kerralla ahtaus todella tuntui. Kokonaisen radan viimeinen este oli pieni vesihauta. Ajattelin, että hyppääköhän Bella, sillä edessä oli kasattu rojua: lankkuja ja puomeja. Se näytti aika rajulta, mutta Bella ei edes viitsinyt katsoa!

Bella oli tosiaan aika reipas, mutta Kari sanoi tuon rytmin olevan Bellalle hyvä. Ongelmia oli hiukan ristilaukkojen kanssa, mutta siihen ei kannata ennen estettä kiinnittää huomiota. Hevonen saa itse opetella laukkaamaan. :D
Olemme saaneet Bellan sileällä nyt niin hyvin, että hypätessä minulla löytyy jarrut. Aikaisemmin vaihdoimme kuolaimen vahvempaan, sillä jarruja ei ollut. Nyt voin hypätä taas minun kädelle paremmalla raudalla.

Seuraavat kisat ovat viikonloppuna Riders Inn:issä. Hyppään siellä kolme päivää. Toivotaan, että kaikki alkaisi sujumaan. Maanantaina menemme taas Turkuun klinikalle.
Hyppään ihan 110cm ja 120cm luokkia, jotta saataisiin nyt hyviä kokemuksia ennen Ypäjän SM -kilpailuja. Katsotaan vielä, kannattaako sinne lähteä.


Olkaa minusta ylpeitä: olen saanut pinkit pintelit pois ja vaihtanut ne tummansinisiin! :D Lisäksi aion räväyttää ja laittaa epäonnen korvahuput kisoihin. Jos joku ei ole kärryillä, mistä höpisen, kannattaa katsoa TÄSTÄ postaukseni taikauskosta.

kommentti kommentista, linkkaathan blogisi! 
Mitä mieltä olit?
Missä sinun seuraavat kilpailusi ovat?
Millä kuolaimella sinä hyppäät ja millä menet sileällä?

15 kommenttia :

 1. Wau! Tosi hyvännäköistä menoa! :) En tiedä vielä missä itellä olisi seuraavat kisat, pitäisi yrittää katella jotakin pikku kisoja, jotta poni saisi hyviä ratoja ja tottakai myös kokemusta. Meillä mennään ihan perus nivelellä. Välillä esteillä kyllä on tuntunut, että jarruja ei hetkellisesti aina ole, mutta iha näppärästi on pysynyt hallinnassa sillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Jep, turhaa liian vahvaa suuhun! :)

   Poista
 2. Tosi hyvännäkönen rata! Kadehdin tuota sun pohjetta joka on niiiin paikoillaan... Tsemppiä tuleviin kisoihin! ;)
  (ai ne pintelit on olleet pinkit, mä oon aina luullut niitä beigeiks hups :D värisokeako?)

  VastaaPoista
 3. Hyppäätkö perjantaina jonkun luokan? Oon nimittäin siellä perjantaina niin olis kiva nähä teidän rata. :)
  Meillä seuraavat kisat toivon mukaan 3 viikon päästä. On ollut vähän epäonnea hepan terveyden kanssa niin ei olla päästy vielä starttaamaan tällä kaudella mitään. :/
  Meillä on sileellä käytössä kolmipala tai suora kumikuolain. Esteillä kumipelhami, muuten ei jarrut toimi. :D Mikä kuolain teillä on nyt käytössä?
  elamaataallapain.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyppään perjantaina 110 & 120 luokat. :)
   Meillä on Sprengerin Dynamic RS WH Ultra muotoiltu oliivikuolain auriganilla. :)

   http://www.horze.fi/oliivikuolaimet/sprenger-dynamic-rs-wh-ultra--kuolain%2C-aurigan%2C-16-mm/13340.html


   Voi ei :/ Tsemppiä jatkoon!

   Poista
 4. Tosi kivan näköstä teidän meno! Oot kyllä älyttömän hyvä ratsastamaan ja vielä oot sun hevosen kanssa tosi hyvä pari! :)
  Meillä on mietitty vakavasti,jos mentäisi elokuussa kisailemaan, mutta saas nähdä... Meillä mennään sileällä kolmipalalla ja jos hypätään enempi, kuin muutama pikku este, niin baucher. :)

  VastaaPoista
 5. Menitte taas vaihteeks tosi hyvin! Mulla on lauantaina seuraavat kisat.:) Mennään sileetä ja esteitä samalla kuolaimella, ohuella kolmipalalla.:)

  VastaaPoista
 6. Sujuvan näköistä menoa, Bellahan hyppäs hyvin ton vedenkin! Jaksan aina ihailla tota sun hyvää istuntaa :O tsemppii kisoihin :)
  Ja meillä on käytössä sekä esteillä että sileellä ihan kolmipalat.

  VastaaPoista
 7. Tosi kivan näköisesti meette :) Ja on NIIN kade sun istunnasta :D


  pinjajapikker.blogspot.fi

  VastaaPoista