1.7.2015

Se kuuluisa muuri...

Moi! Maanantaina alkoi siis viimeinen viikkoni täällä Karilla. Olin taas viikonlopun kotona ja tulin sunnuntaiksi ratsatamaan Bellan. Minulla olikin estevalmennus ja onnekseni iskä oli mukana ja jäi kuvaamaan.Tunti alkoi normaalisti verrytellen ja rentouttaen. Bella oli tosi hyvä ratsastaa, vaikkakin aluksi vähän jäykkä takaa. Verrytellessä tein paljon taivutuksia ja väistöjä. Laukassa ratsastin kevyesti eteen kokeillen, toimivatko myös jarrut. Bella oli tosi letkeä ja rento.
Hyppääminen aloitettiin puomi-pysty-puomi  -tehtävällä. Hypyt tulivat liikaa kättä vasten. Minun olisi pitänyt päästä rentoutumaan puoli metriä ennen estettä, jotta hyppy voi lähteä suoraan ylödspäin. Ihanne Bellan kanssa olisi, että voisin tulla rennolla, pyöreällä niskalla ja selällä ponnistukseen. Silloin hyppy suuntaa ylöspäin ja hevonen käyttää itseään oikein.


Toisena  tehtävänä tultiin yksittäinen okseri vasemmasta kierroksesta. Ensimmäisellä kierroksella tulin kaarteesta liian hiljaa ja rytmimuutos on liian suuri esteelle.Täytyy pitää siis riittävä rytmi jo kaarteesta. Tulimme okseria kaksi kertaa ja sitten tulimme jo varsinaista tehtävää.
Pystyltä okserille oli seitsemän laukkaa, joka oli aika odottaen. Okserin jälkeen sarja, jolta kuusi lyhyttä laukkaa pystylle. Sarjan b -osalla sai olla aika pystyssä valmiina jarruttamaan, sillä seuraava este tuli tosi nopeasti.
Tehtävään otettiin mukaan vesi ja muuri. Vesimatossa oli vettä, mutta se ei Bellaa kiinnostanut. Muuri on tullut minulle jotenkin henkisesti vaikeaksi esteeksi. Muurille hyppy lähtee aivan pohjasta.

Sama rata tultiin myös toistepäin. Päätin tulla muurille ilman mitään etäisyyden katsomista. Lähdin vain kaarteesta itse painamaann esteelle. Askel olisi ollut joko aivan liian kaukana tai sitten mahdottomasti esteen alta. Mitäään  muuta vaihtoehtoa ei ollut kuin kieltää. Minä otin ilmalennon kaupanpäälle. Aloitin alusta ja ratsastin radan loppuun.

Valmennus oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Olin ruosteessa. Tästä ei ole onneksi kuin suunta ylöspäin... :D
Seuraavat hyppytreenit minulla on tiistaina ja perjantaina. Lauantaina derbykisat Lohjalla, jossa yritämme 110cm  ja 120cm luokkia.


kommentti kommentista, linkkaathan blogisi!
Milloin sinä olet tippunut viimeksi? Miten kävi? 
Milloin sinulla on seuraavat kilpailut, missä?

33 kommenttia :

 1. Haha, hauskan näkönen tippuminen! Ois ollu kiva jos videolla ei olisi kuulunut tuo tuuli aina välillä, mutta muuten kiva postaus!

  http://tyhmatontyhmia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D
   Oli tosi tuulista ja pidän mielelläni valmentajan äänet taustalla... :)

   Poista
 2. Voi eii :D En edes muista millon tipyin viimeksi. Luultavasti esteillä. Kisoja ei ole tulossa kun heppa ob saikulla :(
  My-life-as-horses.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva blogi, jään ehdottomasti seuraamaan!
  Oma blogini: pienillavuilla.blogspot.fi (:

  VastaaPoista
 4. Tyylikäs laskeutuminen, pakko sanoa! Oliko nivuset seuraavana päivänä yhtään kipeät? Mulla potkas hevonen lähes nivuseen, sisäreiteen ja siinä on mustanvioletti mustelma ja en kärsi toista jalkaa nostaa, haha :D Potku osu mua myös huuleen mutta se parani jo, onneksi!
  Toivottavasti treenit kulkee teillä tästä huolimatta hyvin ja pääsisitte pian taas takaisin rytmiin! :)

  http://baypearl.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Mulla on reisissä symmetriset mustelmat... :D

   Haha :DD Toivotaan!

   Poista
 5. Aika taitavasti tipuit tohon muurin päälle:D Seuraavat kisat on 11.7-12.7, meiän ekat kenttikset, hui!:D

  VastaaPoista
 6. Itse lensin viimeksi perjantaina estevalmennuksessa kun tamma päätti vetästä järjettömät pukit maapuomin jälkeen... On silläki huvit. Vietin sitten suht myöhään yöhön jyväskylän keskussairaalassa mutta säikähdyksellä onneksi selvittiin ettei selkäranka ollut murtunut vaikka sitä epäiltiin :D kisoista ei ole viellä tietoa mutta loistava postaus kaikin puolin ja tsemppiä kisoihin! :)

  VastaaPoista
 7. Hahah tää videon aloituskuva! Oli kyllä aika tyylikäs laskeutuminen, harvemmin noin siistejä ilmalentoja näkee :D En edes muista viimeisintä tippumistani, ehkä se, kun heppa hyppäsi kunnolla pystyyn ja olin vieläpä ilman satulaa matkassa, mutta onneksi silloinkaan ei sattunut :D Onnea kisoihin!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Voih Bellalta ihan hätäkakka pääsi kun tipuit :D ja tyylikäs lento kyllä oli! mutta videolta meno näytti kyllä ihan hyvältä! tsemppii vain seuraaviin kisoihin :)

  VastaaPoista
 9. Tyylikkäät alastulot kuuluu asiaan xD
  Itse putosin viimeksi edelliseltä ponilta 7kertaa kisojen verkka kentällä!!! Sen jälkeen olen kyllä yrittänyt pysyä satulassa:)
  ponitjaella.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Tyylikkäästi kyllä alas tulet tuolta! :D Itse tipuin viime lauantaina, kun menin kunnon tynnyriponilla ilman satulaa ja lopputunnista puomeja. En sitten olettanut että poni tekisi puomeille isompaa pomppua ja lähin vaan luisumaan kaulan kautta alas sieltä. :D Kyllä nauratti miten voi tippua sellaisesta ja ponikin oli hieman hämillään siitä. :'D

  http://lifeconfirms.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. Taisin tippua viimeksi kun heppa päättikin keskellä jumppasarjaa, ettei se olekaan niin kiva juttu ja veti jarrut pohjaan. Tulin sitten sieltä rytinällä alas ja siinä sormi hiukan kipeytyi, mutta se nyt on todella pieni juttu :)
  nnellinblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
 12. Huh, tyylikäs tippuminen kyllä! Kävikö mitään?
  Niinkuin totesit, suunta on vain ylöspäin :D
  Tsempit kisoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jep! :D
   Ei käynyt, symmetriset mustelmat vain reisissä... :D
   Kiitos :)

   Poista
 13. Kiva lento :D mulla on seuraavat alue-estekisat luultavasti ens viikolla tai sitten arctic tour rovaniemellä sitä seuraavalla viikolla :)

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia bellasta! :) noi tippumiset on sulla aina aika tyylillä :D
  http://adanjalilinelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 15. Kivoja kuvia ja hieno tippuminen! :D
  http://lamocajajohanna.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 16. Haha toi tippumine, hyvä postaus :D
  Viimesin tippuminen tais olla estevalmennuksessa muutama kk sitten, kun ponin hyppy jäi matalaksi-> ponin etujalat okserin puomien väliin ja poni polvilleen ja mä voltilla alas :P säikähdyksellä kuitenkin selvittiin, vaikka poni loppuvalmennuksen hyppäsikin tavallista heikommin (y) Seuraavat kisat Lahdessa 1-2.8. (Tuntsarit).
  Ponien matkassa

  VastaaPoista
 17. Ootko poistanu ton videon kun koitin kattoo siinä luki " käyttäjä on poistanut videon?:(

  VastaaPoista