24.1.2016

Tehoviikonloppu


Moikka! Ratsastuskuviot ovat laajentuneet viikko viikolta. Viime viikolla kävin joka päivä tallilla ja ratsastin yhdestä neljään hevosta.
Minusta alkaa tuntua, että myyntihevosilla ratsastaminen on jopa hauskempaa kuin omalla hevosella. Tottakai, kun sinulla on oma hevonen toiminta on vapaata, käyt kisoissa ja valmennuksissa miten tykkäät.

Tässä oma lemppari kaikista kuvista! 
Minulle olisi ollut myös yhtenä vaihtoehtona niin sanottu vuokrahevonen. Silloin menisin vain yhdellä hevosella, eikä vaihtelua juuri tulisi. Nyt minä ilmoitan vain päivän, milloin tulen ja montako hevosta voin mennä. Ratsastukselle tekee tosi hyvää saada eri hevonen alle!
Juttelin kouluvalmentajani kanssa juuri tästä aiheesta, kuinka tauko on tehnyt hyvää minulle. Ratsastukseeni on tullut levollisuus. Minulla oli myös ongelma oikean ranteeni kanssa, että väänsin sen kiemuraan, nyt tätä ongelmaa ei enää ole.

Lauantaina ratsastin neljä hevosta: Karrema, Horata, Appe ja Santeri. Oli tosi kiva sää ratsastaa, kun pakkastakaan ei ollut kuin pari astetta!Menin Karreman ensin. Karrema on pieni, nuori ja leikkisä. Koko ajan se halusi jotain tehdä, kuten syödä kaulaliinaa tai hiuksia. :D
Tein Karreman kanssa ihan perusjuttuja. Äiti otti videolle vain laukkaverryttelyä kevyessä istunnassa.
Lopuksi äiti nappasi pari kuvaa meistä! :) Kuvista olisi tullut paljon hienompia jos olisin meikannut, mutta aamulla en jaksanut.


Toisena menin Horatan. Horata oli tosi kiva ratsastaa, vaikka videolle ei tullut kuin alkuverryttelyä tungoksen vuoksi.
Alussa Saija ja Mikko halusivat nähdä Horatan laukkaa, joten sen takia pyöritin vain "pitkin ohjin".

Horatalla on kivat liikkeet ja se on tosi asiallinen. Ei säiky tai pelleile!


Kolmas heppa oli Appe. Apella olen mennyt aika monta kertaa jo ja se on tosi kiva ratsastaa, vaikka onkin niin iso! Apen säkä on varmasti melkein 190cm. Selkään kiipeäminen on suurin haaste, vaikka jakkaraa käytänkin. :D


Appe on hauska, kun se on niin iso, mutta on ihan sylinalle. Appe rakastaa pusuja. :3
Apen kanssa tein paljon taivutuksia ja väistätin takapäätä. Innostuin jopa hyppäämään pari kertaa kavaletin yli. 


Viimeisenä menin Santerin, joka on nyt siis minulla sen pari viikkoa. Santtu on kyllä niin hieno!
Tein Santerin kanssa paljon erilaisia väistöjä ja hyppäsin muutaman kerran kavalettia.


Minun täytyy vain tehdä paljon puomi / kavalettitehtäviä, jotta estesilmä palautuu. Kaikista paras tapa löytää oikea paikka on vain laukata rytmissä kohti estettä ja tarvittaessa pidättää. Yleensä, jos lähtee liian kaukaa pidättämään, koko matka esteen pohjaan asti menee pidättäessä. Joten on hyvä vain rullata esteelle, kun ne eivät ole tässä tapauksessa isoja. 


Kommentti kommentista
Mitä mieltä olit?
Kuinka monta hevosta sinä menet päivässä?
Ratsastatko muiden hevosia, oletko kokenut siitä hyötyä itsellesi?
Vastailkaahan taas kysymyksiin ja linkatkaa bloginne niin saatte kommentin takaisin ja mahdollisesti uuden lukijan!

9 kommenttia :

 1. Kiva postaus! Itselläni ei ole omaa hevosta, mutta ratsastan päivässä n. 1-4hevosta (riippuu päivästä). Huolehdin kahden hevosen liikutuksen päivittäin. Minä olen ainakin hyötynyt paljon siitä, että on erilaisia hevosia liikutettavana ja tuo vaihtelua!(:

  timanttienkanssa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Tosi kivaa, kun olet taas alkanut päivittää blogia! Sulla on kyllä hyvä tilanne nyt, kun pääset ratsastamaan muiden hepoilla. Asun itse tällä hetkellä ulkomailla ja ratsastan myös päivittäin 1-7 hevosta, joten vaihtelua onneksi tulee paljon! Jos kiinnostaa lukea juttuja Luxemburgista niin käyhän katsomassa www.hulvatontamenoa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät! :)
   Alan seuraamaan, sait lukijan :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja noi videot kans:)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja hienon oloisia hevosia!
  Itselläni on kolme omaa hevosta, yleensä ratsastan niistä kaksi tai kolme päivässä. Kaksi hevosta yleensä päivittäin. Joskus menen myös siskon ponilla, kuolutuksen vuoksi ☺️
  Tuossa linkki kaverini ja minun blogiin!
  www.kisaratojavalloittamassa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa kyllä tosi kivalta kun pääset ratsastamaan niin paljon eri hepoilla!
  Itselläni on vuokrahevonen, jota pääsen ratsastelemaan 2-3 kertaa viikossa ja lisäksi käyn tunneilla harrastetallilla:) siellä tulee vaihtelua kun on melkein joka kerta eri heppa ratsuna.

  VastaaPoista