5.12.2013

Joulukalenteri luukku 5: Mikä on hyvä ratsastusseura?

Kaikki mielipiteet ovat minun, joten jollakulla muulla voi olla eri mielipiteet.
----------------------------------------------------
Mielestäni ratsastusseura, johon kuulut on yhtä tärkeä, kuin oman tallin tallihenki. Hyvän ratsastusseuraan kuuluu kannustaa jokaista, ja onnitella menestyksestä.
Joillekin seuroille tärkeintä ovat vain oman seuran seurakilpailut tai oman seuran järjestämät hiukan isommat kilpailut. Kaikki muu unohtuu..
Esimerkiksi pikkujouluissa on hyvä palkita kauden menestyneitä, kehittyneitä ja tsempattavia ratsastajia.
Mutta valitettavasti jollakin seuralla vain palkittujen listalla on ne, jotka ovat menneet oman seuran järjestämiä kilpailuja. Entä ne ratsukot, jotka kilpailevat "laadukkaammin", tai ovat käyneet muualla kilpailuissa?
Jollakin seuralla on tapana palkita ne, jotka ovat rankinglistalla esimerkiksi 15 parhaan joukossa, tai muuten vain antaa kannustuspalkintoja.
Monet liittyvät siihen seuraan, joka on omalla paikkakunnalla tai lähellä sitä. Joillakin seuroilla on yhteisiä tapahtumia ja matkoja, toisilla taas ei.

Pääpainona tähän postauksen oli se, että kaikkia kuuluu kannustaa! Kannustuspalkinnoista saa taas lisää puhtia treenaamiseen.
On myös tärkeää, että seura kunnioittaa sinua ja hevostasi: ainainen pahanpuhuminen, kiusaaminen ja kateellisuus on todella säälittävää.

Minä kuulun vielä Korpilahden seuraan, mutta vuoden alussa liityn MP:n omaan tiimiin.
Kysymys kuuluukin: Mihin seuraan te kuulutte? Onko teillä yhteisiä retkiä, ja jaetaanko siellä kannustuspalkintoja?

Mitä piditte postauksesta? Kommenttia? :)

7 kommenttia :

 1. Mä kuulun Laitilan ratsastajiin ja meillä jaetaan pikkujouluissa vuoden tulokas-ja menestykäs palkinnot sekä kiertopalkintoja joita on esim. jos on ottanut osaa seuran kisoihin yms. Meillä tehdää retkiä aika paljon kuten Horse showhun, tampereen hevossmessuille ja ensi vuonna tallinna horse showhun :)

  VastaaPoista
 2. Sinut on haastettu!
  http://annijamabu.blogspot.fi/2013/12/072-joulukalenteri-4-luukku.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, mutta tällä hetkellä ei ole aikaa tehdä.. :(

   Poista
 3. Koraan :D aika jännää ett seuramestareita ei palkita :D ja kaikkia muita palkitaan.. :/ Harmillista ettei myöskään ns. seuran parempaa kastia palkita ollenkaan :(

  VastaaPoista
 4. Hahaa mun on pakko tulla kommentoimaan tänne vanhaan postaukseen :D Mut ite kuulun ÄMR:rään, siellä järjestetään tosi vähän kaikkee kisoja, retkiä ym. esim. kisat ehkä 5 kertaa vuodessa ja retkiä ehkä 2-3 kertaa vuodessa plus pikkujoulut. Meillä taas palkitaan enemmänkin niitä oikeesti pärjänneitä, esim. aluetasolla voitoista, aluemestaruuksista ym. mutta seuratason ratsastajista ei tänäkään vuonna palkittu ketään. Okei, näin pienellä seuralla on aika hankala järjestää mitään mutta ois se kiva että seuran jäseniä vähän muistettais kuitenkin. :) meidän seuralla on kyllä tosi hyvä ilmapiiri, oikeestaan aika kiva kun on pieni seura ja kaikki tuntee toisensa eikä mitään paskan puhumista kyllä kuule vaikka toiminnassa kyl ois parannettavaa!

  VastaaPoista