8.12.2013

Joulukalenteri luukku 8: Mitä kuuluu ratsastajan ruokavalioon?


Terveellinen ruokavalio

Terveellinen elämäntapa on hyvä alku aikuisuudelle. Jo pienestä pitäen hyvä ruokavalio auttaa tekemään oikeita ratkaisuja aikuisenakin.
Suunnittele etukäteen

Jokaisen meistä tulee syödä terveellisesti, jotta sairaudet eivät pääse yllättämään. Treenaamisen ja lihaskunnon huolehtimisen lisäksi myös ruokavalion suunnittelu on tärkeää. Minä en tee ainakaan asiasta erityisen vakavaa.
Mutta miksi ravitsemuusterapeutteja sun muita tarvitaan ja työllistetään yhä enemmän?
On kuitenkin muutamia ohjeita, joita urheilijan pitää muistaa:
-oikea ruokarytmi
-valitse, haluatko joka päivä suklaapatukan vai useita hedelmiä
Kuitenkin herkutella täytyy, mutta kannattaa miettiä onko se jokapäiväinen touhu? Varsinkin "isompana" huomaa, että kaupassa karkkihyllyllä tulee ravattua useammin, kuin "pienempänä"

Kunto kohenee

Jokainen, joka nyt lukee tätä tekstiä ottaa muutaman päivän "urheilijan linjan"
Suunnittelette ruokailun, pidätte huolta että saatte tarpeeksi riittävin ja tasaisin väliajoin energian palautusta. Teette valinnan, kävelettekö karkkihyllyn ohi hedelmätiskille. Leivän päälle voi meetvurstin tilalle laittaa vaikkapa salaatinlehden, kurkkua ja tomaattia.

Mitä urheilijan ruokavalioon kuuluu?

Urheilijan ruokavalio koostuu muun muassa kasviksista, pehmeästä rasvasta, ja terveellisistä elämäntavoista.
Kevyeen liikunnan harrastajan tuskin kannattaa kauhean vakavaa tehdä "täydellisestä ruokavaliosta"
Jokaisen on totta kai säilytettävä kehonsa tasapainossa.Ruokaympyrä

Se, joka haluaa ruokailla tietyn kaavan mukaan...terveellisesti, kannattaa käyttää esimerkiksi ruokaympyrää, josta kehittää lautasmalli.
Lautasmalli auttaa rytmittämään oikeaa ruokailutapaa, ja auttaa pitämään "sormet kurissa liioilta herkuilta"Haaste lukijoille!
Pidetään jokainen muutama päivä urheilijan ruokavaliota..! Suunnittelette lautasmallin, jota noudatatte. Syötte tarpeeksi riittävin väliajoin, käytätte pehmeää rasvaa ja voitte vaikka TV:tä katsellessa tehdä muutaman vatsalihaksen ja punnerruksen.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti