30.12.2013

Yhteinen postaus Suvi-Tuulin kanssa

Moikka! Ajateltiin, että tehdään Suvi-Tuulin kanssa yhteinen postaus viikonlopusta. Me olimme siis Hämeenlinnassa S-T:n kanssa..

Suvi-Tuuli kirjoittaa...

Mp:llä oli tosi kivaa ja siellä oli kiva ilmapiiri. Ollaan menossa Larin kanssa kesällä sinne kolmeksi viikoksi.
Tallilla oli siistiä ja siellä ei haise pahalle, koska siellä on hyvä ilmastointi.
Torstaina tultiin Mp:lle noin kuuden aikaan. Mentiin suoraan talliin ja laittamaan Bate valmiiksi. Ensivaikutelmat olivat positiiviset. Kun Bate oli valmis, mentiin maneesiin.Tallista pääsi suoraan maneesiin, joka oli ihan tilava. Rosa ratsasti ensin. Rosa sanoi, että Bate ei tuntunut kovin hyvältä, koska sillä oli ollut vapaata. Bate oli viikolla karannut ja ollut ihan hullu, sillä B:llä oli paljon energiaa.
Rosan jälkeen sain ratsastaa. Bate tuntui paljon kivemmalta ja rennommalta kuin kesällä. Onhan paikkakin paljon tasokkaampi ja kaikki on rytmitelty hyvin. Bate tuntui ihan jättiläiseltä ratsastaa Larin jälkeen. Tulin pari kertaa kavalettiä ympyrällä. Oikeasta se oli vaikeampaa kuin vasemmasta, koska en saanut kunnolla ulkoapuja läpi ja tein huonon lähestymisen. Kun vielä ravailin Rosa tuli jo maneesiin Körmyn kanssa. Ratsastin Batella vielä hetken ja sitten käveltiin, kunnes Rosa oli valmis Körmyn kanssa. Rosan mielestä Körmy oli jumissa lavoista, eikä voinut työskennellä kunnolla. Rosa päätti laittaa uuden estesatulan alle romaanin seuraavalle päivälle. "Lööre" meni myös kavaletteja.

Rosanne kirjoittaa...

Perjantaina heräsimme jo ajoissa rakentamaan rataa maneesiin, kunnes meidän pitikin jo purkaa se. Rupesimme yhdessä tallinomistajien, vanhempien ja Suvi-Tuulin kanssa kunnostamaan ja lanaamaan maneesia "edustuskuntoon". Laitoimme Körmyn takaisin ulos, ja menimme kantamaan muutaman tolpan jo valmiiksi. Minulla oli siis Anna-Juulia Kontion ja Martin Fucshin valmennukset! Kun Juuli ja Martin tulivat, hetken kuulumisten vaihdon jälkeen lähdimme rakentamaan rataa. Radan valmistuttua lähdimme syömään. Lanitimme hetken puhelimilla ja lähdimme seuraamaan valmennuksia. Kello 16, lähdin laittamaan Batea valmiiksi.
Valmennuksen alussa ratsastimme ympyrällä ravissa eteen, taakse ja väistätimme takapäätä ulos. Laukassa ratsastimme eteen ja lyhensimme laukkaa.
Videoita ei saatu, sillä Suvi-Tuuli ei osannut käyttää vielä kameraani.
Ratsastimme myös puomeilla vaihdellen suunta ja teimme voltteja.
Kavaleteilla teimme töitä volteilla. Bate pitää Juulin mielestä saada vielä paremmin taipumaan, ettei se kaarra liian suorana ympyröillä.
Hyppääminen aloitettiin jumppalinjalla, jolta jatkettiin viisi lyhyttä laukkaa vesimatolle. Tulimme tätä molemmista suunnista.
Sitten jumppalinjalta oli tarkoitus jatkaa oikeasta kierroksesta oikealle viisi laukkaa pysty, jolta vasempaan kierrokseen ja jumppalinja ja neljä laukkaa okserille. Okserilta jatkettiin muurille, jolta tein 7 laukkaa kavalettipaloille. Jännä, ettei Bate edes katsonut mitään, sillä viimeksi nuo "valkoiset sokeripalat" olivat pelottavia.
Lopussa tulimme vielä muuri, ja siitä neljä lyhyttä laukkaa ja kapea pysty. Ja pystyltä takaisin muurille.
Bate oli super, kuolaimet piti vain vaihtaa lauantaille.

Suvi-Tuuli kirjoittaa...

Lauantaina rosalla oli valmennus noin kello kaksitoista, joten herättyämme lähdimme ottamaan Baten sisälle ja laittamaan sitä valmiiksi. Bate oli lämpölampuissa lämmittelemässä lihaksia, jonka jälkeen aloimme harjaamaan. Valmennukset olivat myöhässä, joten meillä oli hyvin aikaa laittaa Bate valmiiksi. Kun B oli valmis, Rosa meni sen kanssa kävelemään ja verryttelemään. Kun Juuli tuli, hän laittoi Batelle lisäturparemmin, jossa oli väkäset. Lisäksi gramaanit laitettiin ristiin. Valmennusta kuvasi myös Hevosurheilun toimittaja. Alussa työskenneltiin sileällä tehden samoja asioita kuin edellispäivän valmennuksessa. Seuraavana työnä oli kavaletit pitkällä sivulla ja esteen"pelokkeiden" hyppääminen. Sitten hypättiin vinoon muutama este, jonka jälkeen tultiin okseri-okseri linja. Viimeisenä tultiin rata kahdesti, jonka jälkeen Rosa tuli vielä lyhyemmän pätkän isommilla esteillä. Rosa oli todella tyytyväinen valmennukseen. Mun mielestä Bate toimi hyvin ja Löörekin oli kelpo ukkeli.
Kun Bate oli ratsastettu ja laitettu pois, vuorossa oli Körmy. Lööre hyppäsi muutamaa estettä, jonka jälkeen mäkin sain ratsastaa. Körmy oli tosi kivan tuntuinen ja kevyt suomenhevoseksi, vaikka välillä oli vähän hankalaa ilman kannuksia saada hevonen suoraksi ja kunnolla eteen. Kun Körmy oli laitettu karsinaan mentiin syömään pitsaa. Viimeisenä Rosanne ratsasti Kasperiinan hienon Bella tamman. Bellalla oli todella paljon energiaa, muuten meni hyvin. Bellalla on hyvin voimakas takapää ja sen huomaa hyvin keinuvasta laukasta. Laitettiin vielä Bella pois ja lähdimme vaunulle, jossa oli taas tallinomistajat vierailulla.

Rosanne kirjoittaa...

Sunnuntaina ratsastin vain Baten. Aina valmennuksen jälkeen B on ollut todella kauhea ratsastaa, mutta koskaan se ei ole vielä näin hyvin mennyt! Suvi-Tuuli ratsasti Batella myös:)

8 kommenttia :

 1. Tää oli mukavaa vaihtelua:) onko bate herkkä ratsastaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) riippuu millä tavalla herkkä :D Ei minun tarvitse koskaan potkia B:tä eteen, tosin jos se kieltää niin silloin saatan kenkästä. En tiedä mitä tarkoitat tuolla, mutta ei se säpsy jos kannukseni osuisikin vaikka vahingossa sen kylkeen..silloin se saattaisi ehkä nopeentaa tahtia tai jotain:)

   Poista
 2. Kertoisitko lisää yuosta lisäturparemmistä, missä oli väkäset? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä sen nimeä,mutta se oli samanlainen kuin normaali remonttiturpis, mutta kun r-turparemmissä on sellaiset "ympyrät", niiden tilalta lähti ns. hakaset.. En osaa okein paremmin selittää. Valokuvaaja otti tilanteesta kuvan, joten Hevosurheiluun saattaa ilmestyä siitä kuva :D

   Poista
 3. Valmentaako Juuli säännöllisesti Suomessa? Paljon valmennus maksaa ja mistä pystyy osallistumaan hänen ja Martinin valmennuksiin? (: Kiinnostunut esteratsastaja kyselee!

  VastaaPoista