11.6.2014

RATSASTELUA VIIKKO AJASSA TAAKSEPÄIN

Moikka!
Minulla on jäänyt rästiin muutamia videoita, joten julkaisen ne nyt tässä postauksessa.Batella oli höntsäilypäivä, sillä se oli todella väsynyt Hippolan klinikasta ja Susannalla olosta. Hyvä niin.
Menin puomeja ja laukassa istuin vain kevyessäistunnassa ja annoin hevosen itse päättää rytmi.Masa oli ensimmäisellä ratsastuskerralla vielä jäykkä kuin rautakanki. Taivuttelin sitä ja tutustuin tähän. Masan saa syttymään vasta ensimmäisten laukkojen jälkeen, joten aluksi ravia on turha työstää hikipäässä.
Tein aikalailla perusasioita, mutta videoon ei tullut taivuttelut sekä väistöt.Toinen ratsastus meni jo huomattavasti paremmin kuin ensimmäinen. Taivuttelin Masaa ensin käynnissä varmaan puoli tuntia kahdeksikolla taivuttaen ja venyttäen. Kun heppa tuntui sopivan vetreältä, tein tätä ravissa. Tämä harjoitus on tosi hyvä tälle hevoselle. Laukassa tein eteen-kiinni harjoituksia sekä ympyrällä vein takaosaa ulos. Sekä laukassa vastalaukkakaaria. Nämä eivät harmillisesti videolle osuneet.

Kolmas päivä olikin keskiviikko, jolloin kukaan ei kuvannut ratsastustani Masalla. Harjoittelin kumminkin paljon väistöjä, notkistin ja taivutin. Päivä päivältä hevonen tuntui paremmalta.
Torstaina hyppäsin, josta jo postaus on tehtykin. Jos et ole lukenut, pääset lukemaan sen tästä.

Perjantaina Kaisa halusi pitää vapaapäivän, joten liikutin vain Baten ja Körmyn. Körmy ei ole seikkaillutkaan blogissa vähään aikaan. Pian postausta siitä!


Lauantaina ratsastin myös Masan. Tein töitä varmasti 1,5 tuntia! Pääosin käyntiä, sillä taivuttelin sitä ympyrällä volteilla vaihdellen suuntaa. Masa taipui nyt ensimmäistä kertaa! Työvoitto!
Minulla oli ympyrällä erivälimatkoin puomeja niin, että se jakaantui tavallaan neljään osaan. Väleihin ratsastin laukassa kolme lyhyttä laukkaa, toiseen väliin piti oikaista ja toiseen piti tulla ulkokautta. Halusin ratsastaa vielä neljännen askeleen jokaiseen väliin. Se onnistuikin hyvin.
Illalla juoksutin Baten vielä juoksutusjärjestelmällä ja laitoin kolme kavalettia, joiden yli sen piti hypätä.

Sunnuntaina rämmin Baten kanssa maastossa! Se oli tosi kivaa päästä oikeasti poluille ja kiertelemään metsiä! Körmy piti hiukan rennompaa, kävimme myös  maastossa.


Maastoiletteko te usein?
Käyttekö te millaisia maastolenkkejä?
Kuinka monta kertaa viikossa ratsastatte?


12 kommenttia :

 1. Minä ainakin maastoilen usein, eteenkin nyt kun laitumelle on tallilta 2km matka, mutta yleensä käyn maastossa 1-2 kertaa viikossa. Maastot vaihtelevat metsistä asutuillekkin alueille. :) Ponillani on aina yksi vapaapäivä viikossa.

  Sulla on tosi kiva ja siisti blogi :) Löysin tän vasta pari päivää sitten, mutta tykkään tosi paljon (seuraan blglovinissa) ;D

  VastaaPoista
 2. Meillä hevonen pyritään viemään viikottain maastoon. Kärryillä käydään kunnon ravilenkkejä ja sitten ratsain joko köpöttely tai sitten korkea sykkeisiä lenkkejä :-) hevonen liikkuu tällä hetkellä noin kuusi kertaa viikossa :-)
  jossain kohtaa keväällä ja syksyllä pidetään hevosella aina ns, maastoilu kausi milloin unohdetaan hetkeksi koulukiemurat ja nautitaan vaan maastoilusta :-) tsemppiä kovasti treeneihin teille ja täytyy sanoa että sulla on kyllä upeat hevoset! :-)

  VastaaPoista
 3. Pidätkö Batella koskaan vapaapäivää/kävelypäivää? Ja meetkö Masalla aina gramaaneilla? :) Kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän tietysti! Koskaan heppa ei ole tekemättä mitään, mutta vapaapäivinä kävelen maastossa ja rämmin poluilla.
   Ja en mene, käytin ensimmäiset kaksi päivää :)

   Poista
 4. Masa on paljon paremman näköinen jo tossa toisena päivänä!
  Maastoilen toisella 3 kertaa viikossa, koska sillä on melko huono työmotivaatio, ja runsas maastoilu parantaa sitä. Toisella taas käydään n. 2 kertaa viikossa.
  Käydään joskus vaan kävelee umpimetässä ja ylämäissä, joskus otetaan vähän kestävyys- ja kuntotreeniä ja laukataan vaan 2-4 km ajan reippaasti koko ajan samassa rytmissä. Joskus taas otetaan tosi lyhyt mutta melko tehokas tmaasto ottamalla 2-6 täyttä vetoa laukassa, n. 400 m pitkällä pätkällä.

  VastaaPoista
 5. Maastoilen suunnilleen kerran viikossa :) Meen enimmäkseen hiekkateillä (missä ei kulje autoja) tai metsäpoluilla. Ratsastan kuus kertaa viikossa, mutta tuo poni on niin energinen niin joskus ratsastan seitsemän kertaa :D

  VastaaPoista
 6. Miksi ihmeessä myyt baten? Voitko selittää en tajua...ikävää nähdä että hevonen on vain urheiluväline sinulle niinkuin monelle muullekkin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bate hoidetaan ja kaikki asiat tehdään aina sydämellä, ei ajatellen sitä urheiluvälineenä vain. Joskus täytyy tehdä ratkaisuja menestyäkseen ja päästäkseen pidemmälle. :)

   Poista