5.6.2014

UUSI PELI!


Moikka!
Nyt on ollut pidempi tauko kirjoittamisesta, sillä muutin loman alkaessa tänne tallille kesäksi. Nettiyhteys on täällä erittäin huono, joten on ollut vaikea kirjoittaa. Muutaman kuvan latauksessa kestää noin puoli tuntia. Viikonloppuna minulla oli se Hippolan kliniikka, josta on postaus videoita vaille valmiiksi tehty. Saan julkaistua sen vasta myöhemmin, sillä täällä en saa ladattua videoita YouTubeen.

Minulle tuli hetkeksi uusi hevonen kuvioihin: Gaspacho Mw V/D Meyenhoek eli Masa.
Masa on noin 170cm säkäinen puoliverinen, joka on hypännyt nuorempana isoja luokkia. Se on nyt 10 tai 11 vuotias. Masa on aika jäykkä, joten olen tehnyt kaikki nämä päivät ahkerasti töitä notkistaakseni hevosta.
Muuten hevonen on oikein miellyttävä ratsastaa.
Tänään minä hyppäsin Masalla pieniä. Tein kevyen verryttelyn, sillä oli todella kuuma. Hyppäämisen aloitin puomi-pysty-puomi tehtävällä. Tämä oli hevoselle haastava, sillä se vaihtaa laukkaa todella helposti ristiin sekä on vino. Jouduin siis pitämään sisäohjan ja ulkopohkeen todella selkeinä. Estettä nostetiin kerta kerralta.


Seuraava harjoitus oli tulla puomilta kolme lyhyttä laukkaa pystylle, joka myöhemmin nostettiin okseriksi. Masa oli tarkoitus saada hyppäämään läheltä estettä.
Sitten tulin radan. Se alkoi yksittäisellä pystyllä vasemmasta kierroksesta oikeaan diagonaalilla. Sitten oli kuuden laukka-askeleen linja. Vuorossa oli taas linja, kolme laukka-askelta. Toiseksi viimeisenä vaalenpunainen okseri, jolla verryttelin. Viimeisenä kaarteesta lyhyellä sivulla pysty-pysty sarja.
Masa vaihteli joka väliin ristsilaukkaa ja oli aika vaikea kääntää, mutta muuten ensimmäiseksi hyppykerraksi kelvollista. :)
Ystväni Oona tuli meille eilen ja lähtee huomenna illalla, joten yritän saada hänet mahdollisimman paljon kuvaamaan ratsastusta.

Mikä oli lempparikuva?
Onko teidän hevosillanne ongelmia suoruuden tai ristilaukkojen kanssa?
Mikä estetyyppi on sinun lempparisi?


18 kommenttia :

 1. Milloin postausta hippolan klinikasta? teethän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jo tehty, mutta videot eivät lataannu YouTubeen, joten siinä menee aikaa.. varaan varmaankin kokonaisen päivän siihen, että saan ladattua yhden videonpätkän tänne. :)

   Poista
 2. Masa on kyllä kahdeksan.. :Dd

  VastaaPoista
 3. Masa on vasta 8,mutta hienoja kuvia'!!:)

  VastaaPoista
 4. Onko sulla uus kypärä? :)

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia, ite tykkäsin tosta vikasta hyppykuvasta :)

  VastaaPoista
 6. Paras kuva oli vika kuva okserista! Mun lempparityyppi esteestä on varmaan iso ristikko selkeällä maapuomilla. Päälle voi laittaa vielä puomin jos pystyn tahtoo.
  Juuri eilen piti käydä oppilaan hepan selässä kun se keksi että suoralla linjalla olevalle pikkupystylle voi ihan hyvillä mielin joka kerta vaihtaa laukan oikeasta vasempaan. Oppilas ei saanut sitä korjattua joten piti itse käydä minishortseissa kerran näyttämässä hepalle että mitä kuului tehdä. Sama heppa ottaa myös helposti ristilaukkaa kun ei ole laukassa vielä riittävästi voimaa + tasapainoa mutta pikkuhiljaa edetään :)

  VastaaPoista
 7. Missä majoitut siellä tallilla? Aiotko olla koko kesän? Kuinka viihdyt siellä? Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on täällä asuntovaunu, jossa olen talvisinkin viikonloput asunut ja tarkoitus olisi olla! Viihdyn tosi hyvin; täällä on hevoset, kaverit ja muut ystävälliset ihmiset!
   Kiitos paljon! :)

   Poista
 8. Wow, meet tosi hienosti Masalla!!!! :o

  VastaaPoista
 9. Onko Masa erilainen kuin Bate tai Körmy? Tosi kiva postaus!

  VastaaPoista