23.10.2014

Anna-Juulia Kontion ja Martin Fuchsin estevalmennus!!

Heippa! Tiistaina Juuli ja Martin saapuivat hevostensa kanssa MPlle ja myöhemmin alkoivat heidän valmennukset muutamille. Valmennus oli valmisteleva treeni huomenna lähdettävään Helsingin reissulle!  Juuli on siis suomalainen nuori ratsastaja, joka kilpailee kansainvälisiin 160cm luokkiin asti upeilla hevosillaan. Martin on muistaakseni vuoden 2013 tai 2012 Euroopanmestari ja Juulin poikaystävä.

Minä ja Martinin aikahevonen
Viime vuonnahan pääsin ratsastamaan heidän hevosiaan, mikä olikin hienoin kokemus ikinä! Ratsastin Juulin Landliebstellä, Martinin 140cm luokkien aikahevosen (voittikin viime vuoden HIHSissä tällä hevosella) sekä Martinin 160cm luokkien hevosella. Hän hyppäsi muistaakseni nollat viime vuoden 160cm luokassa Helsingissä.
Tässä postaus kertoen ratsastuksista heidän hevosillaan.

Minä ja Martinin 160cm luokkien hevonen.
Martin aloitti verryttelyn. Aloitimme ympyrällä istuen harjoitusravissa ja aina välillä ratsastaen kevyessäistunnassa eteen.  Bella toimi todella hyvin! Mian valmennuksesta oli todella paljon apua! Viime postaus kertookin siitä.   Teimme myös pientä volttia keskellä. En oikein ymmärtänyt ohjetta englanniksi, joten en viitsinyt kääntää Bellaa yhä pienemmälle voltille, vaikka se olisi onnistunutkin. :D

Laukkatöihin Juuli nappasi minut ja toisen tunnillaolijan matkaansa. Ratsastimme ympyrällä eteen tuntumaa vasten ja kokosimme. Bella toimi edelleen tosi hyvin! Se oli koko ajan kuulolla ja pehmeä edestä.  Teimme samat asiat myös toiseen suuntaan. Oikea kierros oli taas hitusenverran parempi, mutta hirveää eroa ei näy.
Seuraavaksi tulimme kavaletti pötköä ensin oikeasta kierroksesta. Ensimmäinen väli oli viidellä laukalla, mikä oli hiukan kiinni ottaen. Toinen väli oli kolmella laukalla jo vähän rentoutuen.

Bella oli tosi innoissaan! Tamma on siitä oikein miellyttävä, että innostuessaan se pysyy silti pehmeänä edestä eikä paina kädelle!
Tulimme myös vasemmasta kierroksesta ensin kolmella ja sitten viidellä laukalla. Molempiin suuntiin kuului myös tulla kolmella ja kuudella.
Seuraava tehtävä oli tulla vasemmasta kierroksesta kavaletti ja kaartaen vasemmalle lankku. Lankun jälkeen oli pitkä matka takaisin samaiselle kavaletille. Lankulla vaihdettiin siis suunta oikeaan. Taas kavaletti ja kaartaen oikealle okseri. Harjoitus tehtiin myös toisin päin aloittaen oikealta.
Bella oli edelleen innoissaan, mutta se oli vain positiivista.


Rata alkoi okserilla vasemmasta kierroksesta, mistä kaarrettiin hiukan oikealle lankulle. Tämän pystyn jälkeen käännettiin okserille, minkä jälkeen oli kapea pysty. Kapean jälkeen oli vesimattopysty, jolta neljä laukkaa hiukan jarruttaen okseri. Viimeisenä oli vielä kolmoissarja.
Radalla ei ollut muuta ongelmaa kuin vauhti kuin että Bella meni liian lujaa.
Viimeisellä kerralla kolmoissarjalla puomin pudotessa jotenkin minun vasemman käden ohjat pääsi kädestä irti, ja hyppäsin loput ilman toista ohjaa. Videolta tämä ei näy, sillä pidin käden oikealla kohtaa.

Juuli sanoi, että ei ole nähnyt Peltsin hyppäävän näin hyvin. Olen niin tyytyväinen tammaan! :)

Muistakaa seurata meitä instagramissa!! Viikonloppuna päivittyy siellä jaba-alueita, meidän rekkaa, insidea, backstagea ja vaikka mitä! @rosannenhevoselamaa


MITÄ MIELTÄ OLIT?
OLETKO SINÄ TULOSSA HIHSIIN TÄNÄ VUONNA?

8 kommenttia :

 1. Mä oon tulossa launtai aamulla esiintymään Lasten Matineaan!

  VastaaPoista
 2. Niin sä et siis lauantaina hyppää? :D oon ite tulossa lauantaina. ois kiva nähä sut hyppäämässä.

  VastaaPoista
 3. Vautsi mitä menoa, oot kyllä aivan kadedittavan hyvä ratsastamaan!

  http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Menipäs hyvin!!! Onnea Horse Show:hun. Valmentajat jotka ovat olleet ulkomailla heiltä saa kyllä hyviä neuvoja! Itsekkin olin juuri Nina Fagerströmin valmennuksessa:)
  http://holdontoyourdreams-sanni.blogspot.fi/

  VastaaPoista