5.10.2014

PONIN SELÄSSÄ!

Heippa!
Minulla oli rästissä jo kauan aikaa sitten postausta Larin läpiratsastuksesta.
Larry on 18 -vuotias ponipappa pahanen, jolla ei ikä paina!  Lari on hypännyt nyt 90cm ja 100cm luokkia tänä kautena varsin yllättävin tuloksin. :)  Tästä pääset ponin sukupostiin.

100cm Tampere
Lari on jo valmiiksi jäykkä, joten alkuun se on kuin rautakanki. Vanhaa hevosta on tärkeä taivutella ja venytellä, jotta ylimääräisiä vaivoja ei ilmene. Lari venytellään ainakin kaksi kertaa päivässä maasta käsin sekä tietenkin ratsastaessa. Ponin jalatkin ovat säilyneet hyvässä kunnossa ja toivotaan pysyvän jatkossakin.
Equitarelta löytyy muuten hyviä hoitoaineita! Uutuutena esimerkiksi ruusunmarjajauheita tai chia-siemeniä! Lue lisää tästä.

Muutaman kierroksen ravattuani aloitin työskentelemään kunnolla. Pätkin videota tosi paljon, sillä joissain kohtaa valotus meni aivan mustaksi.

Suvi-Tuuli ja Lari treenaa kesällä MPllä
Väistätin ympyrällä takaosaa ulos molempiin suuntiin. Muutamissa kohdissa poni tuntuu jäävän pohkeen taakse, mutta pienen herättelyn jälkeen taas mennään. Suvi-Tuuli oli vaihtanut Larille uuden hyppykuolaimen, pessoan ja se oli testauksessa vielä kerran.

Keventelin puomit vain rennosti yli molempiin suuntiin useamman kerran ravissa. Näitä tulin myös laukassa. Myöhemmin Suvi-Tuuli nosti puomit pieneksi ristikoksi, jonka molemmilla puolilla oli puomit innariväleillä.
Lari oli innoissaan ja se halusi vaihtaa tehtävän jälkeen ristilaukalle. Ulko-ohjasta pitämällä laukka kuitenkin korjaantui samantien.Ponilla on hauska mennä aina väliin hevosen jälkeen! Se tuntuu niin pieneltä ja viattomalta! :D

Onko sinulla poni vai hevonen?
Minkä ikäinen hevosesi on?
Onko hevosellasi ilmennyt ongelmia nivelissä yms?
kommentti kommentista! muista kommentoida blogisi niin arvostelen uusimman postauksesi!
(edelliseen postaukseen kommentoivien blogit saavat tänään kommentin)

10 kommenttia :

 1. Hehheh Larbaboni. :D Mistä tuli idea laittaa tohon videoon muumimusaa? XD

  VastaaPoista
 2. kiva postaus :) ja mul on 11v heppa, sil ei oo tullu mitää vielä :D sit valmennukses meen yli 20v ponil nii se on kans vähä jäykkä ja ei enää nii reipas mut nivelis ei oo mitää :)

  http://emmajathelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Oho, hyvä että on pysynyt kunnossa!

   Poista
 3. Olis kyllä kiva jos itsekin voisi mennä taas joskus poneilla, mutta oon jo niin pitkä etten oikein voi :( En olekaan vielä aiemmin kommentoinut, mutta liityinlukijaksi jo jokin aika sitten :)

  http://esteratsut.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. mä liikuttelen 26 v. eestinponia, joka toimi 11 vuotta ridakoulussa ennen kun pääs viettää eläkepäiviä nykyselle omistajalleen. Röllillä ei oo vieläkään mitään vikoja, paitsi hyvälaatuinen syöpä, josta sille ei tuu olemaan haittaa. Energiaa riittää ja yrittää se yleensä testata ratsastaessa esim pukittamalla. :D

  http://karvakorvaponi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Hevoseni on 14-vuotias. Ei ole ollut jaloissa ongelmia, mutta nyt on ollut ihan pientä nesteytymistä takajaloissa, mutta ei ole koitunut vielä ongelmaksi. Keksitkö järkevää syytä selitykseksi?
  Blogisi voiti "LINKKAA BLOGISI" - kilpailun blogissani ^_^, joten sait must uuen lukijan c; ! Ihana blogi sulla!

  VastaaPoista
 6. En usko sen olevan haitallista :)
  Oi kiva jutttu! kiitos :)

  VastaaPoista