7.11.2013

Estevalmennus

Moikka!
Minulla on todella paljon kiireitä. Bannereita on pitänyt tehdä, mutta nyt ei ole aikaa ollut. Koulutehtäviä on paljon, ja matkoilla en pysty kirjoittamaan. Blogini kyllä virkistyy!
Keskiviikkona oli siis estevalmennus! Mitä viimeksi olin luvannut, että en nypi KERTAAKAAN seuraavalla kerralla. Nyt se toteutui! En nyppinyt kertaakaan!
Aloitimme työskentelyn puomeilla. Puomien välissä käyniin siirtyminen ja uudestaan raviin. Ensin minulla oli liian pitkät ohjat, mutta lyhennettyäni niitä näytti jo hiukan paremmalta. Tulimme molemmista suunnista. Toisella puolella hallia takaosaa väistettiin ulos. Oikeaan suuntaan väistö oli helpompaa. Sitten nostimme laukan käynnin sijasta, ja laukkasimme puomin(t). Bate oli todella innokas, ja muutaman kerran sai jonkun ihme kohtauksen (innostui), kun vasemmasta kierroksesta puomille tullessani askel tuli kauempaa. ( :D )

Kun aloitimme hyppäämisen, tulimme ensin vasemmasta kierroksesta puomi, jolta neljä lyhyehköä laukkaa ja pieni pysty. Tulimme myös toisesta suunnasta. Bate tuntui todella hyvältä.
Sitten tulimme puomi, jolta neljä laukkaa ja vähän isompi pysty. Jatkettiin oikealle, ja oikealta okseri ja eteen neljä laukkaa. Oikean kierroksen "kammo" on jäänyt minulle nyppimisestä.
Radalla teki varsinkin toiselle okserille, joka tulee oikeasta kierroksesta, nyppiä, mutta ajattelin että elämä on ja vain tulin. Ja sen huomasi hevosessakin kaikilla esteillä : kun en häirinnyt sitä, Bate hyppäsi todella hyvin. Ensimmäisellä radalla kävi hups, kun tulin vasemmasta kierroksesta. Vauhtia ja laukkaa oli liikaa, ja ajattelin että en koske edes jarruttavalla ohjalla..noh, hevonen tuli pohjaan ja sen seurauksena todella huono hyppy ja minulla kauhea istunta.
Viimeinen rata oli isompi. Okseri oli ehkä 125cm ? Ja olen todella positiivinen, että en nyppinyt sille! Tai millekään muullekaan. Teistä asia voi tuntua normaalilta, mutta minulla tuo nyppiminen on ollut ongelmana itkuun asti, ja nyt sain sen pois..JES! :)

Sitten muihin asioihin: viikonloppuna kuvaan varustepostauksen, mutta postausta ei voi tulla, sillä koneen netistä on käytetty kohta 100%, joten netti ei aukene.
Ohjelmana on kumminkin:
Perjantai: -Baten ja Körmyn ratsastus. Molemmilla kavaletteja yms.
Lauantai: -Baten ratsastus luultavasi laukkasuoralla ja Körmyn estekilpailu harjoitus.
Sunnuntai: -Baten ratsastus.
Olemme asuntovaunulla vain yhden yön, sillä menemme viettämään huomenna olevia 14 vuotis syntymäpäiviäni kaverilleni.
Erikoispostauksia on myös tulossa! mm. asuntovaunun esittelyvideo, "Mitä Bate syö" ja miten hoidan hevosen valmennuksen jälkeen.


6 kommenttia :

  1. vitsi meette hyvin kun vaan istut! nää videot oli nyt kivasti! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hienon näköstä menoa, Kehitystä on tapahtunut :)

    VastaaPoista
  3. http://anskujapelle.blogspot.fi/2013/11/blogiarvostelut-osa-1.html Blogisi on arvosteltu:)

    VastaaPoista