15.2.2014

Ekat estekilpailut 2014!

Tänään starttasi siis päivä MP:n harjoituskisoilla. Kilpailut alkoivat klo 11.00  60cm luokassa, jossa minä starttasin Körmyllä ensimmäisenä.
Käytin verkkaamiseen 20 minuuttia yhteensä ennen radalle menoa. Verkassa Körmy hoiti hommansa niin kuin pitikin. Verkka oli hyppyjen suhteen vähän hankala, että tilaa ei ollut niin paljon kuin ennen on ollut koko maneesi käytössä.
Minut kuulutettiin radalle, ja kevensin areenalla ympäriinsä, jotta Körmy näkee ympärystöä. Viimeksi kisoissa se pelkäsi mennä esteiden johteiden ohi, mutta nyt suomipoika ei pelännyt mitään!
Ajattelin ratsastaa ensimmäisen radan vain laukkaamalla eteen välittämättä puomejen tiputuksista. Tärkeintä oli päästä maaliin. Maaliinhan me pääsimme. Viimeiselle esteelle oli vaikea tie, sillä Körmy juoksi lapa edellä kaarteesta olematta tasapainossa ja pudottaa viimeisen esteen.
Seuraava rata oli 80cm, joka oli A.2.0 tarkoittaen sitä, että virhepisteet ja aika merkkaavat tuloksesi ilman uusintaa.
Rata sujui muuten hyvin, mutta 5 esteeltä 6 esteelle minun oli tarkoitus kiertää kauempaa. Körmy tuijottikin kasvia, jonka seurauksesta hyppy suuntautui juuri sille pienemmälle tielle.. Kauan ei ollut aikaa miettiä mutta tein rohkean päätöksen ja rupesin ratsastamaan hevosta kohti seuraavaa estettä. Tuloksena oli luokan ainut nollatulos, ja nopein aika. Voitimme siis luokan! Jes!

Batella oli vuorossa 110cm luokka. Bonaparte oli todella innoissaan radalla. Ensimmäinen puomi tippui, kun Bate katsoi samalla tavalla kasvia kuin Körmykin. Hyppy vähän katkesi ja minä olin kääntämässä. Takajalat nappasivat samoin myös sarjan A-osan.
Seuraavan radan aloitin hiljaisessa rytmissä, silllä ajattelin että Bonaparte kuumuu niin aloitan vähän rauhallisemmin. Noh, rytmi oli huono ja olin taas kääntämässä hypyn päällä...ensimmäinen este tippui. Muuten rata sujui puhtaasti.
Vaikka tulos ei ollut kauhean hyvä, on syytä olla tyytyväinen
:Bate ei kytännyt mitään estettä, vaikka en kiertänyt niiden ohi
:Bate meni radalle kuin vettä vain, mitä se ei ole joskus jänistyksestään tehnyt.
Kilpailuiden jälkeen päätimme perheen kanssa ajaa kotiin, ja ystäväni Oona juoksuttaa B:n huomenna.


Huomasitteko muuten viime Hevosurheilusta jutun minusta? Jos ette, käykää ihmeessä ostamassa lehti!
4500 kilometriä joka kuukausi tallille, ei paha? ;)Kuvassa valmentajani Mia Korhonen ja Anna-Juulia Kontio

Mitä piditte postauksesta? (:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti