11.2.2014

Kilpailuihin treenaamista ja viikonloppua

Heippa kaikki!

Minun viikonloppuni oli hyvin onnistunut. Toivottavasti teilläkin. :)   Ystäväni Iida oli siis meillä. Haimme hänet perjantaina juna-asemalta. Perjantaina kun tulimme tallille lähdimme ratsastamaan ensin Bonaparten.
Bate oli todella hyvä ratsastaa vapaapäivän jälkeen. Tein ihan perusasioita. Iidakin ratsasti. Hän sanoi, että Bate oli todella kiva ratsastaa ja näyttää livenä hienommalta liikkeissään kuin videoilta.
Ratsastimme myös Körmyn. Körmyllä harjoittelin laukassa lyhentämistä ja pidentämistä. Iida ratsasti myös. Hän sanoi Körmyn todella herkäksi ja hauskaksi kaveriksi ratsastaa.


Lauantaina hyppäsin Körmyllä esterataa viikonlopun kilpailuja varten. Verkassa hevonen oli todella hyvä ja liikkui hyvin eteen. Hypätessä Körmy innostui tosi paljon. Viime hyppäämisestä olikin  jo kaksi viikkoa. Verkkasin pystyllä ja okserilla, jonka jälkeen aloitin 11. esteen radan.
Rata alkoi kuuden tai seitsemän laukan välillä. Tämän jälkeen oli pieni rauhoitus paikallaan, laukan korjaus ja neljän laukan suhteutettu okseri-pysty väli. Viides este oli Körmylle vaikea lähestyä, sillä se ei ollut täysin tasapainossa ja juoksi lapa ulkona kaarteessa. Tein ensimmäisellä radalla voltin, jolta sitten jatkoin viiden laukan suhteutettu väli pystylle. Taas tuli vaikea kaarros, mutta pääsimme perille asti hyvin. 7.-8. esteet olivat suhteutettu väli taas, jonka tulin neljällä laukalla. Muuten varmasti kolme laukkaa, mutta esteet olivat pieniä.
Körmylle vaikein estetyyppi on sarja. Kuten videolta näkee, se jarruttaa sinne todella paljon.
Toiseksi viimeisenä oli vielä vesi, ja viimeisenä pysty.
Minun ratsastus oli päin honkia, sillä Körmyn hyppy ei ole mikään helppo. Kuitenkin Körmy tykkää hypätä todella paljon ja hyppää suomenhevoseksi todella hyvin!
Rata oli tosi kiva ratsastaa ja se oli hyvällä ajatuksella rakennettu, kiitokset Mialle! :)

 Körmyn jälkeen meidän oli tarkoitus ratsastaa Bonaparte, mutta minulle tulikin yksi hevonen ratsastettavaksi joten Baten ratsutus jäi Iidalle. Bate meni kuulemma rennommin kuin perjantaina.
Minä menin ensimmäistä kertaa Viima -nimisellä hevosella. Se oli todella herkkä, ja se tarvitsi todella kevyen käden. Hyppäsin tällä myös.
Kun hevoset oli ratsastettu, lähdimme Hämeenlinnaan shoppailemaan. Illalla teimme netflixin ja katsoimme 4 elokuvaa.
Sunnuntaina maneesiin pääsi vasta klo 14, sillä siellä oli ratatreenit. Iidan juna lähti 13 jälkeen, joten ei keretty ratsastaa Bonapartea yhdessä.
Bate meni minulla kumminkin hyvin ja harjoittelin paljon avoja, sulkuja, pohkeenväistöjä ja laukassa temmonvaihteluita.

Kuvia en saanut laitettua kuin yhden ja sitäkään en melkein. Jostain syystä en pysty lataamaan kuvia tänne. Harmi.. :(

5 kommenttia :

 1. Onks toi Körmy sun oma vai mitä? :D

  VastaaPoista
 2. Minne meet kisoihin körmyllä ?:) ja onko ne siis ens vklp?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MP:llä on kilpailut. Ja ne ovat nyt tällä viikolla 15. päivä lauantaina. :)

   Poista