20.3.2014

Ypäjä Winter Show 2014

Moikka!
Tämä postaus on vähän myöhässä, mutta muuta aikaa ei ole ollut tehdä videoita..

Perjantaina matkalla Hämeenlinnaan pysähdyimme Kuhmoisissa ja otimme Venlan kyytiin mukaan! Venlan postauksen MP:n reissusta voit lukea TÄSTÄ. Venla tuli minulle siis hevosenhoitajaksi.
Kun olimme tallilla, lähdimme suoraan varustamaan Batea. Minä ratsastin Bonaparten hyvin läpi tehden avoja, sulkuväistöjä ja pohkeenväistöjä. Laukassa tein eteen-kiinni harjoitusta, jossa ensin tein rytmin muutokset laukassa mutta myöhemmin pysähdykseen asti. Hyppäsin myös muutaman kerran kavalettia.
Venlakin kävi B:n selässä, mutta vain nopeasti kisojen vuoksi.  Baten jälkeen minulle tulikin yksi hevonen lisää ratsastettavaksi, joten Venla hoiti Bonaparten pois sillä välillä kun minä ratsastin.
Hevonen, jota ratsastin oli Viima. Viima on suomenhevostamma, joka on todella herkkä. Viimalla kestää vertyä, joten vasta lopusta se tuli kunnolla ohjalle. Ratsastuksen jälkeen hyppäsin hevosen selästä pois ja kävelin talliin laittamaan Körmyä yhdessä Venlan kanssa.
Körmy oli sileällä hyvän tuntuinen, -niin kuin aina- mutta laukassa se pukitteli aika paljon. Ratsastin sen kumminkin päättäväisesti läpi ja pukittelu jäi kokonaan. Tein laukanvaihtoja ja hyppäsin Körmyllä innaria, jossa se joutui ottamaan itseänsä oikein kunnolla ylös. Venla meni Körmyllä vielä kavaletteja ja tutustui tähän.

Lauantaina heräsimme 6:45 ja tallissa olimme jo 7:30. Venla meni Körmyn kokonaan yksin ja klo 8:00 aloitettiin hommat. Alkuravailujen jälkeen minä astuin opettajan virkaan ja neuvoin Venlaa. He tulivat puomeja tehden käyntiinsiirtymisiä. Venlalla tuli helposti liian kova käsi, mutta se korjaantui aika nopeasti. Körmy oli aika pippurinen ja tiesi pääsevänsä hyppäämään. Esteillä aloitettiin tulemalla innareita, josta piti saada kaksi lyhyttä laukkaa kavaletille. Kaikki muu oli ´kondikessa´, mutta Venlan pitää ottaa tasaisemmalla kädellä pidätteet. Myöhemmin estettä nostettiin reiluun 120cm ja minä hyppäsin selkään varusteina kolme kokoa liian iso kypärä, liukkaat tasapohjaiset tennarit ja lökärit. Kypärä oli silmillä mutta lipan alta etsin esteen ja hyppsimme! Körmy pääsi esteen helposti. Venla hyppäsi Körmyllä myös tätä.
Kello 10:30 automme starttasi kohti Ypäjää. Ensimmäinen luokka alkoi kello 13:10 ja lähdin muistaakseni numerolla 18.


Verkassa Bate oli todella kuuma. Rata alkoi todella hyvin. Sarjalle minä toin sen aivan liian lähelle ja puomi tippui. Tajusin onneksi ajoissa ratsastaa esteen päällä eteen, jotta pääsimme seuraavan yli oikeilla laukoilla.
Radalta jäi tulokseksi 4vp ja pääsemme hyppäämään Tampereella Hevoset messuilla!!
Toisen luokan välissä tuli välikohtaus, jossa Bonaparte sai haavan suuhun ja jalkaan. Sitä ei saanut enää pidätettyä, muuten se ravisteli päätänsä kivusta. Luokasta tuli kaksi kieltoa. Rata alkoi todella huonosti ja jokaisella esteellä -paitsi nro 6- Bonaparte yritti kieltää.
(kisakuvia on nyt aika paljon, mutta koittakaa kestää)


Illalla laitoimme kuolaimiin kuolainteippiä paksun kerroksen. Kilpailupaikalla laitoin vielä aimoannoksen Pepantenia kuolaimiin. Ystäväni Iida Jokinen oli siellä minun kanssani:) -venlan lisäksi-
Radalla Bate jarrutteli aika paljon, suu oli vielä vähän arka. Saimme radan läpi ilman kieltoja, mutta se oli todella rumasti ratsastettu ja pari puomia tuli rasitteeksi.

Tyytyväinen saa silti olla kisaviikonloppuun, sillä nämä olivat ensimmäiset kisat.
4 kommenttia :

  1. Oon monesti ihastellut tota sun kisatakkia! Se on ihana <3

    VastaaPoista
  2. Kurja toi Baren suu juttu :/ mutta jos hyvkn käy saat mennä kovaa messuilla(; seeU<3 mut positiivis on et pääsit paremmin ridaan su vaikkei se paras ollukkaa? Mä oon sit vähintöö sun henkinen tuki messuil:*👋

    VastaaPoista
  3. Heips, miksi Bate myydään? :) Anteeksi jos utelen jos aiheesta et halua keskustella. :)

    VastaaPoista