29.4.2014

"Operaatio Shikaani" ja muuta viikonlopusta

Moikka kaikki!
Minulla on nyt tosi hyvä fiilis, kun koulupäiviäkään enää jäljelllä reilu 20!

Eli olin sunnuntaina kilpailuiden jälkeen Kuhmoisissa hyppäämässä yhdellä ponilla. Olen ratsastant tätä jo muutaman kerran kesällä.
Aloitin ensin työskentelyn käynnissä, jotta tunnen millä avuilla poni kulkee. Verkkasin sitten ravissa ja laukassa molempiin suuntiin. Esteverkan tein kolmella ravipuomilla, jonka jälkeen väistin takaosaa ulos. Toistin tätä molemmista suunnista ehkä viisi kertaa, jonka jälkeen Venla laittoi puomit laukka välille ja tulin niitä laukassa. Otin väliin neljästä kuuteen laukkaan. Sipe on todella ihana ratsastaa! Se tekee kaiken mitä pyydän, on todella kevyt edestä ja kuuntelee jalkaa. Tälläisen hevosen pitää olla!
Hyppäämisen aloitin tällä samalla linjalla ristikoilla. Otin väliin aluksi kuusi laukkaa, mutta sitten tulin myös eteen viidellä.
Huomaa, että kun menee hevosella, jätän paljon enemmän tilaa esteelle kuin ponilla. Ponin kanssa on paljon helpompi löytää hyvä askel, kun säätövaraa on enemmän. Hypyt onnistuivat kuitenkin omasta mielestä hyvin näin alkuunsa.

Sitten esteitä hieman nostettiin ja tulin kaarevan linjan, joka oli viisi laukkaa eteen ja seuraava väli viisi todella lyhyttä laukkaa.
Esteitä nostettiin vielä kerran ja lopetin.Lauantaina minulla on siis Sipen kanssa kilpailut Stable Parkissa. Toivottavasti kaikki sujuu ilman ongelmia!Sitten muuta viikonlopusta.. Perjantaina ratsastan Baten ja harjoittelen nyt todella paljon väistöjä, laukka-avoja ja vastalaukkaa.
Körmy menee aina niin hyvin, joten käväisen maastoilemassa tai sitten ratsastan ihan vain laukkasuoralla. :)

Lauantaina minulla on siis kilpailut Sipen kanssa. Ennen niitä ratsastan Baten. Kilpailuiden jälkeen lähden itse kampaajalle. Jos en kerkeä ratsastaa aamullla Körmyä, menen sen kampaajan jälkeen. Lauantaina harjoittelen kavaletteja ja kontrolliharjoituksia B:n kanssa.
Sunnuntaina minulla on Körmy ja Bate verkattavana.

Kuvassa Venla ja Sipe 
Ainiin! Tein eilen valokuvausblogin, johon napsin ratsukoista kuvia kilpailuista!
Sieltä saa käydä kopioimassa kuviansa itselleen. Käykääpäs katsomassa, kun lisäilen jatkossa lisää kuvia!


Taas haluan kuulla lukijoilta: missä teillä on seuraavat kilpailut? Saatamme ehkä törmaillä enemmän, kun alan kilpailemaan Körmyllä aluksi seura- ja aluekilpailuja!


4 kommenttia :

  1. Mun seuraavat kilpailut Kangasalla, 11.5 alue-este :)

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi! :) Liityin lukijaksi.
    Takas? omillajalustimilla.blogspot.fi

    VastaaPoista