24.11.2014

ANNA-JUULIA KONTION VALMENNUS 1/2

Anna-Juulia Kontio ja Fardon HIHS 2014
Moikka! Sunnuntaina Juuli tuli käymään Suomessa pitämässä meille valmennusta.  Tällä kertaa Martin ei päässyt mukaan..
Valmennukset alkoivat yhdeksän (9) jälkeen aamulla Mian ja Peten ryhmällä. Juuli oli rakentanut ensimmäiselle päivälle tekniikkatehtäviä.
Juulin ja Martinin tekniikkatehtävät ovat aina erilaisia kuin mitä olen muiden valmentajien nähnyt tekevän. Ne ovat myös aina haasteellisia. Ensimmäisen päivän tehtävät heijastuvat aina toisen päivän rataharjoituksiin.
AINA, kun käytän Movie Makeria, niin se katkaisee koneen äänet.. En ole siis kuunnellut lainkaan, miltä musiikki kuulostaa videolla. Juulin äänet otin pois, sillä en tiedä haluaako hän, että valmennuksensa kuuluu.

Valmennukset olivat reilu 20 minuuttia jäljessä, joten meidän tuntimme alkoi noin puoli 12.
Bella oli aivan järkyttynyt alkukäynneissä. Kävimme kolmenletkassa Kirsi, minä ja Sara maneesin kulmat läpi. Bellan mielestä se oli jotain niin hirveätä! 
Kun pääsin jopa yksin jotenkin kulmista, Bella huomasi vasta, että maneesissahan on tooosi pelottavia esteitä! Noh, hetken siinä pompittiin, kunnes tamma antoi periksi ja aloitettiin verryttelemään ravissa.
Alkuverryttelin yksin ravissa ja laukassa, kävelin hetken ja Juuli otti ohjat käsiinsä. Aloitimme ympyrällä ratsastaen kevyessä ravissa eteen ja sitten harjoitusravissa kooten hevosia.
Väistätimme takaosaa ulos ja sisään. Vasempaan kierrokseen  on paljon vaikeampi väistättää takaosaa ulos, mutta sisään helpompi. Ja toistepäin oikeassa kierroksessa.
Seuraavaksi kiemurreltiin esteiden välissä ja notkistettiin hevosia. Tätä harjoitusta olen tehnyt aikaisemmin myös Mian valmennuksessa.


Kuinka hassua se onkin, mutta selkään minusta tuntui, että minulla on lyhyet ohjat, mutta oikeasti ne ovat ihan hullun pitkät! Juuli joutui huomauttamaan ohjista ehkä kymmenen kertaa! 
Täytyy ihan tosissaan harjoitella ratsastamaan ohjat kädessä! 

Laukassa ratsastimme eteen ja kiinni. Videolla ei nyt näy, mutta väliin Bella pisti pukkia. Tiesin jo tässä vaiheessa, että sillä on tulossa kivaa estetehtävillä! :D

Laukkatehtävien jälkeen työskenneltiin taas ravissa puomeilla. Puomit olivat "mörkökulmissa", minne oli mentävä. Bella jännittyi kulmissa tosi paljon ja jäimme hetkeksi tekemään voltteja kulmiin.
Puomeja oli siis kolme peräkkäin, mitkä mentiin kevyessäravissa. Puomien jälkeen siirryttiin käytiin, käveltiin hetki ja kevennettiin toiset puomit. Tehtävä oli helppo, mutta pieniestä asioista voi saada vaikean.Seuraavaksi tehtiin pienten kavalettejen yli voltteja ravissa pyörimällä maneesin toisesta päädystä toiseen. Suurimmaksi osaksi Bella loikki näiden yli, eikä keskittynyt ravaamaan niistä.
Sama harjoitus tehtiin myös laukassa. Bella kiehui tässä harjoituksessa ja ympyrät eivät todellakaan olleet pyöreitä..
Ympyröiden jälkeen hypättiin innarilinja keskellä maneesia. Linjan jälkeen siirryttiin käyntiin. Oikeassa kierroksessa en päässyt lähestymään muutamaan kertaan hyvin, kun Bella jäi pukittelemaan. Teimme muutaman ympyrän ja syöksyimme linjalle.
Bellalla on tosi hauska hypätä innareita, kun se hyppää kuitenkin voimakkaasti, että kyydissä keinuu. :D

Viimeinen ja haastavin harjoitus oli hypätä mörkökulmasta mörkökulmaan kaarella kolmea estettä. Väleihin piti saada kolme askelta ja saada laukka vaihtumaan jokaisen esteen päällä. Oikeasta kierroksesta en oikein ymmärtänyt, miten minun piti ratsastaa, joten laukka jäi aina väärään.. Toisessa kierroksessa laukat vaihtuivat hyvin.Harjoitus oli tosi kiva ja haastava!  Tekstiä on nyt tosi paljon, mutta en oikein lyhyemmin voi selittää..
Loppukevennykseksi vielä:MITÄ MIELTÄ OLIT POSTAUKSESTANI?
KÄYTKÖ SINÄ KAHDEN PÄIVÄN VALMENNUKSISSA IKINÄ, TAI HALUAISITKO KÄYDÄ?
KUKA ON SINUN VALMENTAJASI JA KUKA ON SINUN UNELMA VALMENTAJASI MAAILMASTA?
MILLAISIA TEKNIIKKATEHTÄVIÄ SINÄ TEET KOTONA?

13 kommenttia :

 1. Tosi siistin näköistä menoa, vautsi. :) Mua valmentaa Jessica Aminoff.

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus jälleen ja tosi kivoja tehtäviä kyllä! Minulla estevalmennukset on onneksi aina kaksipäiväisiä. Haluisin päästä joskus kans Juulin tai sitten Martinin valmennukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Okei, kaksipäiväset valmennukset ovat tosi tehokkaita!

   Poista
 3. tää tuli ny vähä puskista, mut mietin vaan että muutitteko mp:lle sillon joskus siksi että miia uskoi teihin kun muut eivät? :) Ku sain ainakin sellasen käsityksen joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä?! Kun muut eivät uskoneet?
   Muutimme siksi, että
   1) Täältä on nopeat yhteydet kilpailuihin kuin Keski-Suomesta, missä ei ole kisoja.
   2) Mia on erittäin, erittäin taitava valmentaja, joka panostaa minuun sydämellä, ei rahalla.
   3) Hevosen on parempi asua täällä kuin vanhassa paikassa.
   4) Minun on henkisesti parempi asua täällä kuin vanhassa paikassa.
   5) Minä sekä vanhempani haluavat panostaa harrastukseeni ja kehittymiseeni. Kehittyminen käy täällä kaksi vuotta nopeammin kuin vanhassa paikassa.

   Tässä nyt muutama syy. Kyse ei ollut siitä, että kukaan ei uskonut minuun.. :)

   Poista
  2. anteeks ymmärsin ihan väärin :D Siis kun monissa vanhemmissa postauksissa sanoit että kukaan ammattilainen ei uskonut teihin (esim.baten jäähyväis postauksessa), niin aloin vaan ajatella että kun aina kehuit Miia huippu valmentajaksi, niin ajattelin että Miia sitten uskoi suhun ja bateen ja siksi muutitte mp :D En siis millään pahalla tuota tarkoittanut todellakaan! Olette huippu pari Bellan kanssa, paljon tsemppiä jatkoon! :)

   Poista
 4. Ihana banneri ja ulkoasu :) Blogiteksti oli jälleen siistiä ja hyvää luettavaa.Videot oli myös kivat ja teidän meno oli mukavaa katsottavaa. Tsemppia tulevaan !! (:

  http://herttahelmii.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! :) Kiva kun tykkäsit, samoin sinulle!

   Poista
 5. ois ollu kiva et ois laittanu musiikkia päälle ni ois kuullu mitä juulia sanoo :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En laittanut, sillä Juuli ei välttämättä halua kuulua netissä, sillä valmennus ei ole julkinen tapahtuma.

   Poista
 6. Kivan näkösiä tehtäviä! Oli heti pakko hyödyntää niistä joitakin ihan sileällä kokeilumielessä, esim. tuota volttitehtävää jossa menitte pikku kavaletin/esteen yli kokeilin ilman minkäännäköisiä esteitä, jos sitä sitten joku kerta kokeilisi puomeilla niin saisi lisää haastetta.. Näytti kyllä kaikki harjoitukset todella tehokkailta, ja menitte hienosti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni! Nää on tosi hyviä harjoituksia! :)
   Kiitos!

   Poista