25.11.2014

ANNA-JUULIA KONTION VALMENNUS 2/2


Moikka! Toinen päivä Juulin valmennuksessa sujui ratatreenien merkeissä. Maanantaina minulla alkoi myös TET -viikko, jota suoritan Mialla.  Juulin ensimmäinen valmennus alkoi 14 aikaan ja minun kello 15:00 - 15:30 välillä.  Vanhempani ovat työmatkalla, joten eräs tallin nainen pääsi hiukan kuvaamaan.

""Yääääk, toinen hevonen!!""
Aloitimme ympyrällä oikeassa kierroksessa ravissa. Sain jo paremman tuntuman ja oikeamman mittaiset ohjat kuin ensimmäisenä päivänä. Ratsastimme kevyessä ravissa eteen ja harjoitusravissa kokosimme sekä väistätimme takaosaa sisään ja ulos. Bella oli paljon parempi ratsastettavuudeltakin kuin edeltävänä päivänä.
Kuten kirjoitin, oikeaan kierrokseen takaosanväistö sisään on haastavaa sekä vasempaan kierrokseen takaosan ulosväistätys. Tällä kerralla ei! Väistöt tuntuivat helpommilta.

Laukassa ratsastimme eteen ja kiinni. Bella ei pukitellut kuin kerran oikeaan kierrokseen sileän töillä. Oikea kierros on meille helpompi kuin vasen. Sinänsä hauska juttu, sillä minulla on ollut aina oikea kierros paljon vaikeampi!
Videolle ei osunut vastalaukat, mutta ratsastimme täyskaarron ja jatkoimme vastalaukassa. Teimme tämän molempiin suuntiin. Oikeassa kierroksessa vasen laukka oli vaikeampi.

Esteverryttely aloitetiin kavaletti-kapea lankku- kavaletti mutkalla. Askelia ei annettu, mutta välit piti ratsastaa hallitusti.  Oikeaan kierrokseen lähestyessä Bella pukitti muutaman kerran, joten lähestyminen hiukan epäonnistui. Lankku nostettiin muutaman kerran isommaksi ja tulimme samalla lailla.  Juuli nosti minulle vielä pari reikää ja tulin kerran oikeasta kierroksesta. Oikaisin kaarretta kavaletilta lankulle miinustaen yhden laukka-askeleen.  Kaaren jälkeen ratsastin kulmaan vielä voltin, jotta se ei jäisi ratsastamatta huonosti.
Seuraavaksi verryttelimme okserilla ensin vasemmasta ja sitten oikeasta kierroksesta. Juuli nosti okseria pari kertaa. Bella hyppäsi tosi hyvin ja aloitimme radan.

Rata alkoi oikeasta kierroksesta pystyllä, jolta oli viisi reilua laukkaa kaarevasti okserille.  Ensimmäisellä kerralla tulin välin kuudella laukalla. Kolmas este oli tiukalla käännöksellä kahden laukan pysty-okseri sarja, jolta jatkettiin kolme laukkaa okserille,
Okserin jälkeen oli kulmassa pysty, jolta viisi laukkaa okseri-pysty sarjalle. Seitsemäs este oli pysty kaartaen okserille. Viimeinen este oli estenumero viisi takaisin päin.

Ensimmäinen rata oli hiukan huolimaton, mutta toinen rata oli jo parempi.  Viimeiselle esteelle käänsin todella huonosti, Bella vaihtoi ristilaukkaan, joten tein voltin ja lähestyin uudelleen.
Viimeistä osiota Jenni ei jostain syystä kuvannut, mutta uusin kolme viimeistä estettä!

Oli tosi kiva, kun Jenni pääsi kuvaamaan ja sain tämänkin postauksen tehtyä! :)
Juuli käski alkaa harjoittelemaan sileällä sitä, että ratsastan enemmän pohkeelta ohjalle. Tätä pääsin harjoittelemaan muun muassa tänään.
Nyt aion tehdä hirveästi töitä kulmien, tuntuman, ohjien, istunnan sekä pohkeelta ohjalle ratsastamisen kanssa! Juuli kertoi myös, että kun BI pukittaa, niin pitää olla ulkopohje käytössä tosi hyvin.
Olen niin onnellinen, että Bella on minulla! Tykkään tammasta tosi paljon ja ymmärrämme toisiamme tosi hyvin! ♥


KOMMENTTI KOMMENTISTA, JOTEN LINKATKAAHAN BLOGINNE!
MITÄ MIELTÄ OLIT POSTAUKSESTANI?
TEETTEKÖ VALMENNUKSISSANNE PITKÄN JA PERUSTEELLISEN ALKUVERRYTTELYN SILEÄLLÄ, VAI TEETTEKÖ ENEMMÄN PUOMEILLA JA KAVALETEILLA TÖITÄ ALUKSI?
PUKITTELEVATKO TEIDÄN HEVOSET?


9 kommenttia :

 1. Kirjoitat todella tarkasti, en ole ennen löytänyt blogiasi. Ja nyt kun löysin innostuin heti lukemaan.

  VastaaPoista
 2. Missä Bella niinkun asuu jos ite asut Korpilahdella? Kun oon jo vähän aikaa miettiny sitä :D kiva postaus ja mun heppa ei yleensä pukita mutta viimeksi kun olin perjantaina juurikin Korpilahdella valmennuksessa niin kyllä silloin pukitteli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bella asuu Hämeenlinnan Rengossa MP Riding Centerillä. :)

   Kiitos! Okei :D Kenen valmennuksessa olit? Olitko FWS:llä? :)

   Poista
  2. Aa okei! Joo olin FWS:llä Elmo Jankarin valmennuksessa :)

   Poista
 3. Munkin ratsu heittää takapäätä silloin, kun tammaa kovasti närkästyttää ja käsken sitä. :D Kivan näköistä menoa, ratsastat kyllä huippu hyvin. :)

  http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :D Bella pukittaa ehkä ennemminkin ilopukkeja :D
   Oi kiitos paljon! :)

   Poista
 4. kirjotat tosi hyvä tekstejä eikä liian pitkiä :) !

  VastaaPoista