18.12.2014

10 faktaa -haaste

Kopsatkaa tämä kuva haasteen otsikoksi, mikäli haluatte. :)


Moikka! Tässä on nyt siis hetken kaavailemani 10 faktaa -haaste. Haastan jokaisen, joka lukee tätä postausta, tekemään postauksen blogiinsa 10 faktan kera! 1.  Otan jalustimet aina irti, kun puran Bellaa. Inhoan, jos satulaan tulee pienikin naarmu. Samoin satulavyön kanssa; moni nostaa sen istuimen päälle, mutta pienikin naarmu tai painauma...silloin minua saa elvyttää!

2. Bella inhoaa loimitusta, satulan laittoa sekä toisia hevosia. Sekä Bellan karsinassa on rakennettu kumimatot seinästä irti, sillä tamma potkii seiniä. Viime talvena Bella satutti jalkansa potkaistuaan seinään.

3. Bella pitää itsestään huolta; se venyttelee kyljet, etu- sekä takajalat. Lisäksi se venyttää selän & ristiselän venyttelemällä kuin kissa. 
 Tähän tyyliiin :D4. Bella on perso ruualle. Kisa-aamuina, kun ruokin sen itse   se hörisee ja vinkuu kuullessaan myslin rapinan! Bella myös lihoo todella helposti.  Yhtenä vuonna sen edellinen omistaja kävi tutkituttamassa sen eläinlääkärissä, että löytyisikö sieltä varsaa... syynä olikin, että tamma oli lihonut niin paljon!

5. Minä en osaa keventää "väärää kevennystä".  Vaikka menisin alusta asti silmät kiinni, tietäisin, mikäli minulla olisi väärä kevennys.  En tajua, miten, mutta väärä kevennys tuntuu keventää ihan hirveälle! 

6. Minulla on pakkomielle laittaa aina ratsastussukat, ratsastuskengät, chapsit ja kannukset ensin vasempaan ja sitten oikeaan jalkaan. Samoin myös Bellan jalustimia tai suojia/pinteleitä laittaessa.

7. Kesäisin kansallisia kisoja kiertäessä aika monta aamun ensimmäistä luokkaa on tullut hypättyä... samoin kuunneltua "voiko ihanammin päivä enää alkaa, onko ihanampaa aamua kuin tää "    Kappaleessa ei mitään vikaa, mutta...  
                                          1.  Aikainen herätys ei oikein imartele
                                          2.  Ihana aamu toki, vesisateessa tai kylmyydessä :D
                                          


8. Bella rakastaa Likit -nameja ja Likit -herkkukiviä. Jostain syystä sillä ei ollut karsinassa minulle tullessa suolakiveä, joten hommattiin sille himalajansuolakivi.Se rakastaa sitä! 


9. Minä rakastan satulahuopia! Sen kyllä huomasikin, sillä minulla oli ehkä 30 erilaista. Kaikki olivat siis hyväkuntoisia ja hyvin käytettävissä. Jätin kuitenkin minulle vain reilu puolet ja myin loput.

10. Aina ratsastuksen aluksi Bella ei ikinä tahtoisi mennä maneesin toiseen päätyyn. Olen ottanut tavaksi, että pyörähdämme kerran ympyrän ja jatkamme kävelyä toiseen päätyyn. Joskus tästä on tullut niin hirveä tappelu (joka ikinen tammapäivä..), sillä Bella on heittäytynyt niin hankalaksi, että on alkanut keulimaan ja pomppimaan.Kuulitko jotain uutta, mitä et aikaisemmin tiennyt?
2 kommenttia :

  1. Määkään en osaa keventää väärää kevennystä! :D mulla se tuntuu vähä samalta kun menis vasta-, tai ristilaukkaa :D

    VastaaPoista