2.12.2014

ENSIMMÄINEN VUOSI HEPPATYTTÖNÄ... IKINÄ!


Heippa!  Toivottavasti kaikkien joulukuu on alkanut hyvissä merkeissä! :)  Ajattelin kertoa hiukan ensimmäisestä vuodestani hevosten parissa. Kuvat eivät todellakaan ole parhaimmasta päästä laadultaan, sillä ne on otettu melkein 10 vuotta sitten. Kiva kuitenkin, kun löysin ne isäni koneen kätköistä!

Aloitin ratsastuksen Aamuyön hevostilalla, tutummin Tiian tallilla.  Pääsääntöisesti Tiialla oli shetlanninponeja tuntikäytössä.
MILLOIN? Ensimmäisen kerran olin ratsastamassa lokakuussa 2007. 
MITEN KEKSIN ALOITTAA? Naapurini kävivät ratsastamassa joka sunnuntai, joten minäkin halusin kokeilla!  


Puomiluokan voitto! :D Taustalla 20cm luokan esteet, jotka tuntuivat oikeasti isoilta. Muistan tähän päivään hyvin sen, kun kaverini hyppäsi 40cm -luokan ja mielestäni esteet olivat TODELLA korkeat! :D

ENSIMMÄINEN RATSASTUSKERTA oli tosi mukavaa! Tuntini kesti 30 minuuttia, minkä ajan minua talutettiin ja opetettiin pysähtymään ja tekemään voltteja. Minua talutti eräs Janika ja ponina oli valkoinen Tiina -poni.  Arvatkaa vain, halusinko jatkaa ratsastusta?! 
KUINKA KAUAN? Ratsastin Tiian tallilla syksyyn 2008 asti, mutta halusin päästä hyppäämään isompia esteitä ja ratsastamaan poneilla ja hevosilla, joten vaihdoin ratsastuskouluun. Lempiponini oli musta Elli -poni, jolla sain mennä monta kertaa peräkkäin! Pääsin myös maastoon ensimmäistä kertaa elämässäni!
Poneja, millä ratsastin ja muistan nimet olivat ainakin Hertta, Elli, Tiina ja Lypy.
Muistan myös ratsastuskerran, kun pääsin ensimmäistä kertaa hyppäämään! 10cm ja 20cm esteet tuntuivat hauskan isoilta!

2008 pääsin myös osallistumaan leikkimielisiin estekilpailuihin, joissa ratsastin puomiluokan Korkki -ponilla ja nopeimmalla ajalla voitin sen. :D
Toinen luokkani oli 20cm Ellillä taluttajan kanssa. Muistan, kun taluttajani pudotti yhden esteen!! :D

Aina sunnuntaisin aamulla oli kamala kiire tallille, jotta näkisin kenellä ponilla pääsisin menemään! Lista luki aina tallin seinässä.  Sitten haettiinkin jo kovaa vauhtia tallin lainakypärä ja kentälle odottelemaan edellisen tunnin loppua.
Muistan myös ensimmäisen kerran, kun opettelimme laukkaamaan!

20cm -luokka Elli-ponilla.

MITÄ PIDITTE POSTAUKSESTANI?
MUISTATTEKO TE ENSIMMÄISIÄ RATSASTUSKERTOJANNE?
MILLAISILLA HEVOSILLA ALOITITTE RATSASTUKSEN?

14 kommenttia :

 1. Ois mukava kuulla sun ratsastushistoriasta lisää :) tee tälle jatko-osa :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitteilla on jatko-osa seuraavasta vaiheesta Mennalan ratsastuskoulussa. :)

   Poista
 2. Aivan ihana postaus! Kyllä tuli hymy huulille tätä lukiessa :D
  Itse ratsastin joskus jossain tapahtumassa ihan pienenä (tyyliin 4v) joten ponin nimeä en muista. Eka ratsastustunti minulla oli 7-vuotiaana ja menin vanhalla Kydy-ponilla. Muistan kuinka pelotti ihan kamalasti kun Kydy oli niin iso ja me mentiin maastoon koska talli jossa kävin ei omannut kenttää. Muistan myös kun sain ratsastaa vauhdikkaalla Parpi-suokkitammalla. Se oli tosi kiva ja tykkäsin siitä ihan tajuttoman paljon! Sitten Parpi myytiin ja minäkin vaihdoin ratsastamaan ratsastuskoululle. Siellä onnistuin putoamaan kolmannella tunnilla niin tyylillä (=poni lähti yhtäkkiä miljoonalaukkaa alta pois ja taisi pukittaa mennessään?) ettei sitä ponia annettu minulle niinkuin 4 vuoteen tunnille :D Olinpas hyvä!

  VastaaPoista
 3. Hehe, tää oli kiva! Jatkoa odottelen :)

  VastaaPoista
 4. Olisi myös kiva kuulla miten päädyit omaan hevoseen, ja muutenkin koko ratsastushistoriasi. :-)

  VastaaPoista
 5. Kannatan myös tuota ideaa koko ratsastushistoriastasi ja omaan hevoseen päätymisestä! :)

  VastaaPoista
 6. Itsekkin aloitin Aamuyöllä ratsastamisen!:) Edelleen muistan miten hirveän isoille ne 40cm esteet tuntui :DD

  VastaaPoista