12.12.2014

TAHDON 2015....

Löysin ihanan kuvan Bellasta HIHSin 130cm finaalissa! ♥ Menee top3:seen ;)
Moikka!  Tasan viikon päästä olemme matkalla Ruotsiin, ihanaa!   Tänään minulla oli kolmanneksi viimeinen koe tälle vuodelle. Ensi viikolla enää biologia ja äidinkieli, sitten all done!

Ajattelin kirjoitella näin kauden loputtua, mitä tahdon ensi kaudelle parantaa.
Ensimmäinen, mistä olemme puhuneet paljon Mian ja Juulin kanssa..


... ISTUNTA ...

Istunta nimen omaan ennen estettä, esteen päällä ja esteen jälkeen. Kaikki tämä on pakko muuttaa.

Ennen estettä nojaan helposti liian taakse ja kun pitäisi mennä hyppyyn, joudun tekemään järkyttävän suuren liikkeen ylävartalollani. 
Tämä paha tapa on peräisin Batelta. Sen entinen omistaja, joka valmensi minua alussa neuvoi, että nojaa ennen estettä taakse.  Okei, ethän silloin tipahda helposti ja kaikkea näin pois päin, mutta normaaleilla esteilläkin nojaus ilmenee.


Kuukauden päästä saan aloittaa tosin vasta esteet, joten ei hirveän aktiiviselta kuulosta. :D... KÄDET ...

Kädet ovat saatava kirjaimellisesti kuriin.  Kuumalla hevosella ratsastaa liian helposti vain taaksepäin.  Nyplään radalla jostain ihmeen syystä hevosta ja yritän ottaa yhden askeleen enemmän.  Toisin kuin voisin sujua vain rentouttamalla käden ja ylävartaloni, niin asia olisi ratkaistu.  Mutta kun ei.. teen asiat hankalemman kautta. Typerät pudotukset johtuvat levottomista käsistäni.
Tiedostan tämän radalle mentäessä, mutta ehkä nyppiminen on joku jännityksestä aiheutuva reaktio?... JALAT ...

Mielestäni minulla on tosi hyvä estepohje; se pysyy hypyn läpi paikoillaan eikä karkaa taakse. 
Monen ongelma tosiaan on, että jalka lentää hypyssä taakse.. noh, minun ongelmani on helposti, että jalka menee liian eteen. 
Tämä jalkaongelma ei ilmene minulla muilla hevosilla kuin Bellalla.  Samalla kun BI menee lujaa ja luistaa kuin saippua alta, minä nojaan taakse ja jalka menee eteen.  Teen ison liikkeen ylävartalolla ja jalka pysyy siinä, missä se olikin.   Joskus tuntuu, että kohta oma jalkani osuu Bellan etujalkaan! 
Aion siis rentouttaa ylävartaloni sekä jalkani.

Tämä on aivan järkyttävä kuva ja hyppy lähti järkyttävän kaukaa! Mutta tässä mallia, kuinka jalkani pysyy edessä. Monella tässä tapauksessa jalka olisi voinut olla satulahuovan sponsorilogon kohdalla. :D


MITÄ TE AIOTTE KEHITTÄÄ ENSI VUODELLE?13 kommenttia :

 1. Jee ennoo ainot jolla on tuo jalkaongelma! Ennen varsinki Sanna huomautteli siirä, nykyään kun pääsen paremmin hyppyyn jalka ei onneksi menee enee eteen juurikaan vaan pysyy melko paikallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D
   Jep, täytyy tosissaan rupee harjottelee!

   Poista
 2. Mulla on ihan sama ongelma käsien kanssa! Helposti jään nypläämään ja pipertämään sitä hevosta ja koitan ottaa enemmän askeleita. Ja kaikki johtuu ihan jännityksestä. Tuntuu että on pakko olla koko ajan, joka askeleella kontrollissa. Paha tapa jäänyt mun ekalta opetusmestarilta joka helposti lähti viemään ennen kuin löydettiin toimiva kuolain jolla se ei vienyt mua kuin leppäkeihästä :p
  Ja jalat, jalat... Ne lentää ihan liian helposti taakse vaikka yritän pitää jalan kiinni. Mutta varsinkin jos en keskity niin jalka heijaa ihan minne sun sattuu. Ja tuntuu että nykyisellä hevosella enemmän kuin vanhalla tai muilla jotka on pyöreämpiä (=lihavampia) mahastaan...

  Noh mutta harjoitusta vaan ja paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep!!
   Aikaa, jalkahan lentää, kun puristaa polvella. Minä opin niin, että pidin polven rentona esteelle, niin siitä tuli tapa ja jalka ei enää lennä! :)

   Poista
 3. Mulla taas menee jalka helposti liian taakse jos en keskity siihen, mutta kun muistan korjata sen ja ilman satulaa hypätessä se ei mene :)

  ja huomaan kans samoja kohtia esim jalka menee eteen ja nojaan taakse ennen estettä kun joudun pidellä heppaa niin paljon, niistäkin pitäisi päästä eroon! :D

  VastaaPoista
 4. Oon aina ihaillu sun kevyttä istuntaa! :O
  Munki täytyis parantaa kevyttä istuntaa, ja itse asiassa kaikkea istuntaa...;)

  VastaaPoista
 5. Blogissani haaste sinulle. :-)
  patu-nouseratsaille.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. http://alecjalinda.blogspot.fi/2014/12/rakas-joulupukki.html Haastoin sut!

  VastaaPoista
 7. Sun esteistunta, etenkin jalat on vaan niin täydellisyyttä! ((: Itse en ennen puristanut polvella esteillä, mutta sitten putosin erään 180cm pv:n selästä suoraan polvilleni, jolloin niihin tuli jotain probleemaa ja siitä lähtien olen puristanut polvella esteillä ratsastaessani juurikin tällä kyseisellä hevosella, muilla ratsastaessa ongelmaa ei esiinny. Johtuukohan se jostain alitajunnan "traumasta"? :D

  VastaaPoista