4.4.2015

Ei niin hyvin

Moikka!  Kari oli eilen tuttuun tapaan valmentamassa Lempäälässä.  Bella muutti siis tiistaina ja on viihtynyt tosi hyvin!  Bellan karsinaan on rakennettu kumipotkusysteemi, sillä se hajottaa itsensä seiniin potkimalla.  Bellalla on myös tyylikkäästi tehdyt  "verhot", jotta naapurit eivät pääse ärsyttämään Bellaa.  Olemme kuitenkin antaneet etuseinän ja reiän, mistä se voi kurkkia   olla auki.  Silloin se ei ole ihan suljettu. Tamma on ollut kuulemma todella rauhallinen eikä ole yrittänyt hyökätä tai syödä ketään.

Valmennus aloitettiin verrytellen hevosia kevyessä ravissa. Alusta asti Bella oli aika kaasu kiinni. Kun aloitimme varsinaisen työskentelyn ensin käynnissä, sain Bellan vähän rentoutumaan. Tänään se ei ollut sileällä kauhean hyvä. Väistöissä se muutaman kerran nosti vain päätä ja meni selättömään kana-asentoon.   Pyrin tekemään paljon taivutuksia ja notkisteluita.  Laukassa oikeaan kierrokseen kaikki sujui paremmin kuin vasempaan.  Vasemmassa kierroksessa en saanut Bellaa yhtä rennoksi.  Ulko-ohja löytyi kuitenkin tänään sileällä hyvin.


Verryttelyhypyt aloitettiin pienellä kavaletilla, jonka jälkeen oli määrä siirtyä käyntiin. Vasta viimeisellä kerralla sain Bellan käyntiin oikeassa kohdassa. Harjoituksen tarkoitus oli saada hevoset suoriksi. Se, miksi Bella ei siirtynyt helposti aikaisemmin johtui siitä, että se puski vain sisäpohjetta vasten.  Kun hevoset ovat suoria ja avuilla, ne voidaan pysäyttää vaikka esteen taakse. 
Seuraavana tehtävänä piti aloittaa jo rentoutumaan ja vähän sujumaan. Yksittäiset okseri ja pysty.  Harmi, sillä iskä ei zoomannut enempää okserille, mutta Bella heitti aikamoista rodeota.. :D  Bella meinaa muuten oikeasti iskeä kasvoille, kun se esteen jälkeen heittelee päätä minne sattuu.
Harjoituksen ajan Bella tuntui aika pehmeältä ja hyvältä.  Pystyn jälkeen, kuten huomaa se  karkaa sisäpohjetta vasten.  Tämä olisi erityisen tärkeää, jotta hevonen olisi valmiina radan jokaiselle esteelle.  Viikonloppuna minun onkin tarkoitus harjoitella tätä puomeilla.

Sitten hauskin tehtävä: neljän esteen sarja. Tämä oli oikeasti ihan hullun hauskaa!  Sarjan jälkeen Bella luisti kuin saippua alta! Sarja oli ihan normaali yhden laukan väli. Valmennuksen ajan Bella sutii takajaloilla välillä, sillä se yrittää hirttää kaasun pohjaan!

Lopuksi tultiin rata.  Valmennus ei mennyt mielestäni hirveän hyvin, mutta ei myöskään huonosti. Aika neutraali fiilis.  Sain tosi hyviä treenivinkkejä esimerkiksi tuosta suoruudesta.


kommentti kommentista, linkkaathan blogisi! :)
Mitä mieltä olit?
Puskeeko hevosesi esteen jälkeen pohjetta päin?

6 kommenttia :

 1. Mun poni tekee joskus samaa innostuessaan! Minulla auttaa, että ratsastan ihan suoraan, ehkä vähän jopa ulospäin esteen jälkeen ja vien ulkokättä hieman poispäin kaarteesta. Kiva postaus:)


  http://siljajaprinssi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Bellan kanssa varsinkin helpommin sanottu kuin tehty ratsastaa suoraan :D
   Kiitos! :)

   Poista
 2. Oon pari kertaa ratsastanu hevosella joka aina esteen jälkeen puski pohetta vasten ja välillä oli lähellä mennä nurin. Kyllä se sitten suorenikin pikkuhiljaa ja lopputunnista meni jo tosi hyvin! :D Nämä sun postaukset on niin ihania, kun kirjotat sopivan pitkästi ja asiat tulee sillain ytimekkäästi esille, eikä selitellä yksinkertaista asiaa monimutkaisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! No hyvä! :)
   Oi kiitos paljon, kiva kun tykkäät!!

   Poista
 3. Bella on ihan liekeissä:D Mut kiva postaus ja hyvältä näyttää taas! Juu kyllä tulee Rassenin vahvasti sisäpohjetta vasten, varsinkin vasemmassa kierroksessa, ja joskus on kieltojakin tullu ku ennen estettä niin vahva pohkeelle... Nyt ollaan silti saatu korjattua tilannetta :)!

  VastaaPoista