22.4.2015

Taivutuksia ja suoruutta

Moikka! Tekstiä on nyt ilman kuvia paljon, mutta tästä voit ottaa pienen tietoiskun halutessasi!
Pari viikkoa sitten minulla oli ensimmäistä kertaa Saijan koulutunnilla. Kannattaakin kuunnella äänet päällä video, joku voi saada hyviä vinkkejä!  Saija on siis itse Lempäälästä, joten kouluvalmentaja on onneksi kotitallilla!     Valmennukseni alkoi vähän yli 10 aamulla. Saija halusi ensin, että esittelen Bellan  5 minuutin ajan verrytellen ravissa ja laukassa.  Alunperin ajatuksella tuoda kouluratsastusta esteisiin, ei koulupiiperrystä.

Sitten hän tuli tsekkaamaan Bellaa lähempää ja kertoi, mistä kohtaa Bellan pitää taipua: mikä lihas pitää rentoutua, miten istun, missä kädet ja jalat.  Ensimmäiseksi Saija kehui istuntaani, tämä oli kiva kuulla!   Olen aina puhunut, kuinka taivuttelen Bellaa, mutta nyt sain uuden opin miten taivutella se oikein estehevoselle.   Kun taivutan, minun pitää samaan aikaan siirtää käteni vastakkaiselle puolelle hevosen päästä. Jos taivutan oikealle, käteni siirtyvät vasemmalle. Samalla oikea reiteni puristaa hevosta taipumaan lihaksen kohdalta.  Tämä tietty lihas on säästä alaspäin oleva möllykkä satulan polvituesta vielä vähän eteenpäin. Se on siinä kohtaa, mistä kaula taipuu.

Teimme taivutuksia käynnin lisäksi ravissa. Saija kertoi, että voin tehdä taivutukset nopeammin kuin taivuttaa puoli ympyrää kerrallaan. Joskus se on hyvä, mutta ei aina.  Täytyy myöntää, teen asiat aina todella rauhassa ja paneudun niihin.
Taivuttamisen lisäksi tarvitaan suoruutta. Varsinkin radalla Bella alkaa puskemaan pohjetta päin ja kaatuu sisäänpäin. Nyt haluttiin lavat aivan symmetriseen liikkeeseen. Jalat haluttiin ottamaan samanmittaista askelta. Saija kertoi, että hevonen ei ole epäpuhdas jos se on muuten kunnossa ja ottaa esimerkiksi ulkojalalla lyhyempää askelta: syy voi olla ulko-ohjassa. Jos ulko-ohjaa on liikaa, hevonen ottaa askelia pienemmiksi.

Saija huomasi minut vinoksi: oikeassa kierroksessa takapuoleni tippuu vasemmalle ja otan helposti liikaa sisäohjalla.
Saija sanoi Bellaa laadukkaaksi, sähäkäksi ja tammaksi. Olen kuulemma helppo opetettava, olen taitava ja osaan asioita, ne pitää vain hakea. Näistä istunta-asioista en todellakaan ollut koskaan kuullut, mutta nyt harjoitellaan!

,

kommentti kommentista, linkkaathan blogisi :)
Mitä mieltä olit?
Kuka sinua valmentaa koulupuolella?

13 kommenttia :

 1. Mun mielestä on useimmiten mielenkiintoista kattoa tällaisia valmennusvideoita, joissa kuuluu äänet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Mullakin on tosi paljon videoita valmennuksista, joissa on musiikki piilottamassa äänet. Tällöin valmentajat eivät halua / oletan ettei halua ja piilotan äänet. :)

   Poista
 2. Mustakin oli mielenkiintoinen video. Kiva kuulla vinkkejä muiltakin kuin vain omalta valmentajalta. :) teillä näytti bellan kanssa menevän hyvin!
  elamaataallapain.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvä video! Kiva lukea välillä postausta kouluvalmennuksestakin:)

  VastaaPoista
 4. Kiva että löytyi kouluvalmentaja läheltä :)!

  VastaaPoista
 5. Bella näyttää tosi rennolta, hienosti menee!:)
  Tää on tosi kiva kun "analysoit" valmennukses ja kirjotat niistä sillee hyvin!:D Toivottavasti ymmärsit jotai;)

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää meno ja en ole ikinä kuullukkaan, että hevosillakin olis hikka :D Itseäni ei periaatteessa valmenna kukaan , koska käyn ratsastuskoulussa tunneilla (: Ja on muute kyllä tosi hieno ulkoasu!

  http://suskiponi.blogspot.fi

  VastaaPoista