5.4.2015

Kerrankin

... kunnollinen ratsastuspostaus!
Kerrankin sain toteutettua postauksen, jossa löytyy ratsastusmateriaalia että kuvia! Tällaisia on tosi kiva toteuttaa, mutta minun tapauksessani vaikeaa. Minulla on tietty ohjelma, jonka mukaan ratsastan. Viime aikoina on ollut todella kiirettä.   Perjantaina kävin ratsastamassa Bellan. Pidin kevyempää höntsäilypäivää, sillä torstaina oli Karin valmennus.  Äiti tuli ekaa kertaa mukaan. Mami ei ollut käynyt kertaakaan ennen Lempäälässä.
Ratsastin Bellan tosi pitkällä ohjalla ihan tarkoituksella. Halusin, että tamma saa kulkea rennolla selällä eikä kaulan tarvitse olla kippurassa.

 Bellaa kutittaa aina mitä ihmeellisimmistä paikoista... :P

Bella on ottanut haamupäädyksi ovipäädyn, hassu.. :D  Aloitin hölkkäilemällä ravissa maneesia ympäri. Bella oli alusta asti tosi rento ja rauhallinen. Tosin minulla ei ollut kannuksia.  Olen ajatellut nyt tekeväni muun työskentelyn ilman kannuksia, jotta Bella ei turru niihin. Joskus väistöt ilman kannuksia eivät onnistu yhtään, joten olen pitänyt niitä oikeastaan joka kerta ratsastaessani.
Käynnissä taivuttelin ja pyrin saamaan tamman sisäohjalle kevyeksi.  Ravissa vaihelin paljon suuntaa ja taivuttelin.  Ohjani olivat tosiaan aika pitkät, mutta Bella oli rento.

Laukassa Bella oli molempiin suuntiin aika hyvä! Se oli rento ja hyvin työskenneltävissä.  Iskä toi kapean puomin, jonka jälkeen siirryin käyntiin.  Tämä sujui jo paljon paremmin kuin Karissa. Tosin nyt este ei ollut kannattimilla.  Videolta huomaa hyvin, että Bella painaa puomin jälkeen aivan sisäpohjetta vasten. Kerran pysäytinkin ja katsoin taakseni: olin ainakin 10 metriä uralta sisällä! Tein paljon laukanvaihtoja ja pyrin pitämään Bellan suoralla uralla. Tämä onnistui jo aika hyvin.Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa laittaa Bellalle Back On Trackin suojat yöksi. Tamman jalat ovat sen tyyppiset, että ne eivät ole koskaan ihan kuivat. Tällä ei ole ollut mitään merkitystä ratsastukseen tai muutenkaan. Jalat olivat mielestäni paremmat, mutta toisaalta en haluaisi muhia Bellan jalkoja paksujen suojien joka päivä.
...sitten...
 " Bella korvat pystyyn!"

"Bella PLIIS.."
"Hihiihi mä mikää malli oo"

 "Kelpaaks tää nyt sit?"

"Okei, ei sit..."
Mitä mieltä olit postauksestani?
Mikä oli mielestäsi paras kuva (noista muutamista onnistuneista... :P
kommentti kommentista, linkkaathan blogisi! 

8 kommenttia :

 1. Paras kuva on ehkä kolmas ton videon jälkee !! Ja tosi siistiä ratsastusta :)!

  VastaaPoista
 2. Postaus oli kiva lukea kuvien ja videon kera. Nuo Bellan ilmeet on kyllä mahtavia! :)
  http://sarajakeni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kannatan kyllä Bot suojien käyttöä, koska ne oikeasti on meillä ainakin auttanut kunhan niitä osaa käyttää oikein eli totuttaa ensin rauhassa jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla! Tänään laitoin toisen kerran jalkaan! :)

   Poista
 4. Loistavasti kirjoitettu postaus! Videon jälkeen kolmas on lemppari kuva!:)

  VastaaPoista
 5. Ekassa kuvassa näyttää että ei oo satulaa :D mutta hauskoja kuvia ja kiva video! (y)
  http://juulijaforseti.blogspot.fi/

  VastaaPoista