7.4.2015

Hevoset 2015 -messut lähestyvät!


Moikka! Moni teistä on varmasti kuullut tai käynyt Tampereella järjestettävissä Suomen suurimmissa hevosalan messuilla.  Messut ovat olleet monille suuri kokemus ja sinne halutaan joka vuosi uudestaan ja uudestaan katsomaan lämminhenkisiä esityksiä.
Tänä vuonna teen yhteistyötä Team Eurohorsesin kanssa ja minä käväisen kulissien takana jo perjantaista lähtien.  Haasteen, että hyveen tuottaa minun kilpaileminen messuilla. Olisi tosi kiva jos mahdollisimman moni tulisi taas tänä vuonna moikkaamaan ja juttelemaan!

Milloin?
Messut ovat 11.-12.4.2015  ja ovat avoinna lauantaina 9-20 ja sunnuntaina 10-18.
Sijainti on Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
                 Ilmailunkatu 20
                 33900 Tampere

Sisäänpääsy
Aikuiset  15 €
Opiskelijat ja eläkeläiset (voimassa olevalla kortilla) 12 €
Nuori 7 - 15v. (ikä todistettava)  12 €
Kahden päivän lippu 20 €
Ryhmälippu 12 € (ryhmässä vähintään 10 henkilöä)

Lapset alle 7v. pääsevät maksutta aikuisen seurassa. 
         
Messukeskus

Vuosi sitten
Viime vuosi oli huikea; se ylitti lähes 15 000 messuilijan, messuilla oli enemmän ohjelmaa, näyttelypinta-alaa ja näytteilleasettelijoita.  Tapahtuma oli myös kansainvälisempi. 

Viime vuonna 100 % kävijöistä koki messujen vastanneen odotuksia!
Yli puolet viihtyivät messuilla enemmän kuin neljä tuntia!
91 % kävijöistä aikoo todennäköisesti tai varmasti tulla myös tänä vuonna!
81 % näytteilleasettajista oli sitä mieltä, että messukävijöiden määrä tai laatu ylitti tai vastasi hyvin odotuksia!
90 % näytteilleasettajista olivat tyytyväisiä!


Mitä minä teen messuilla?
Ratsastamisen lisäksi, minun messuviikonloppuni alkaa jo perjantaina!  Tulen kuvaamaan jo messujen rakentamista, sekä hulinaa ennen ihmisiä. Messuilta minulla on tiedossa jokaisesta kategoriasta
Kuinka pääsin messuille ratsastamaan?
Ypäjällä käytiin karsintakilpailut kaksi viikkoa sitten. Juniorisarjani ei tällä kertaa sujunut niin kuin piti, mutta viime kilpailuiden osakilpailuvoitolla olin saanut varman paikan pisteiden suhteen messuille!

Sain paikan myös toiseen luokkaan: Speed Trophyyn, joka hypätään 130cm tasolla. Tästä olen todella ylpeä: tämä tulee olemaan minun kolmas 130cm luokka ikinä!
Karsintakilpailuissa minulla tuli kaksi puomia liian kovan vauhdin vuoksi, mutta nopeimmalla 8vp tuloksella pääsin hakemaan messuille!


Miten minulla meni viime vuonna?
Viime vuonna hyppäsin ensimmäistä kertaa isommissa hevostapahtumissa kuin tavan kansallisia kilpailuja.  Suoritukseni ei ollut paperilla kovin kummoinen, mutta se, mistä olen koko loppuelämäni kiitollinen:  Mikael Forstenin Future Talent -palkinto.  Siinä katsottiin ratsastajan urheilullisuus, kyky ennakoida ja reagoida hevoseen sekä yhteistyö hevosen kanssa.
Tuntuu hassulta katsoa vuoden vanhaa videota, sillä olen kehittynyt järisyttävästi tästä suorituksesta.


Mielestäni Hevoset -messuilla on aivan erityinen tunnelma:
Valmistaudut tekemään toiseksi viimeistä verryttely hyppyä ulkona verryttelyalueella, kunnes kävelet päättäväisesti ja kylmänviileästi kohti suuria sinisiä hallinovia. Hevosesi alkaa temppuilemaan eikä halua sisälle, olet paniikissa. Hevonen potkii seiniä ja jättää pysyvän lommon Tampereen messukeskukseen.
Hyppäät alas keulivan ja pukittelevan hevosen kyydistä ja ajatte sen taluttaen sisälle halliin. Näkymä avartuu ja lämpö puskee kasvoillesi. Paniikki ja kiire vaivaavat sinua. Yrität tässä kaikessa stressissä koota itsesi ja tekemään parhaasi radalla. Areenalla vain sinä ja yleisö. Kaikki katsovat sinua, kuvaavat sinua ja liikkuvat ympärilläsi. Näet heidät ja voit katsoa monia jopa silmiin.  Keskity, muista mitä valmentajasi on sinulle kertonut.   Yrität tehdä haastavan hevosen kanssa kaikkesi radalla, mutta viimeinen este tippuu lähestymisongelmista. Ole tyytyväinen, ensimmäinen kerta tuhatpäisen yleisön edessä.
Lähdet ehkä hieman pettyneenä, mutta silti onnellisena ulos kävelemään. Havahdut, kun stewardi pyytää sinut takaisin. Ajatukset rangaistuksesta ovien kohtelusta tai jostain muusta. Mitä minä olen tehnyt?  Sinulle selviää vasta sisäänkäynnillä, kun ystäväsi Miisa Pulkkanen kertoo sinut valituksi yhdeksi kolmesta tulevaisuuden lupauksesta!Haluatko sinä tulla muistamaan Hevoset -messut? Tee se!

6 kommenttia :

 1. Näin sinut ja Baten siellä viime vuonna! Olinkin harmistunut kun en pääsisi näkemään suoritustasi tänä vuonna kun on lauantaina omat kisat... Mutta nyt kun olet myös tuossa Speed Trophyssa pääsen onnekseni katsomaan suorituksesi tänäkin vuonna!:)
  Missä siellä voi tulla moikkaamaan sua, että ootko siis jossain tietyssä paikassa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, kiva! :)
   Mä liikun siellä aika paljon paitsi hevosenhoitoaikoina. Mitään tiettyä paikkaa ei ole, eiköhän mut löydä :)

   Poista
 2. Ootko sunnuntaina messuilla? :) Mä oon itse tulossa sinne silloin. Ja tsemppiä sulle ja Bellalle!

  VastaaPoista
 3. Näin juu kanssa teiät viime vuonna...;) Oot kyllä kehittyny iha hirveesti tosta!:O

  VastaaPoista