10.11.2013

Happy birthday to me and my weekend!

Moikka!
Nyt oli viikonlopun tauko kirjoituksesta, sillä koneen netti toimii vain kotona. Minulla oli perjantaina synttärit, ja nyt olen siis 14 vuotta!
Synttärilahjaksi tuli vanhemmilta superhieno Nikon D3200, ja siihen objekti. Myös Nikonin hieno nahkainen kameralaukku. Lahjoja tuli myös tuttavilta, kummitädiltä yms.
Perjantaina koulun jälkeen lähdimme taas ajamaan Hämeenlinnaa kohti. Ensimmäisenä ratsastin Bonaparten. Bate oli alussa ihan kauhea! Se ei mennyt kulmiin, pukitteli, kääntyi ympäri ja teki stoppeja. Hetken työstön jälkeen Bate muuttui päinvastaiseen suuntaan. Se kulkikin todella hyvin.
Ravissa väistätin takapäätä sisään ja ulos. Laukassa lyhensin, ja pidensin ja laukkasin kevyessä istunnassa hevosen pyöreään peränantoon. Nyt minulla ei ollut "räyhäremmejä". Baten hoidin pois, ja laitoin Körmyn valmiiksi.
Iskän avustuksella laitoimme muutaman kavaletin. Körmy kulki ravissa nyt vielä paremmalla kaulalla. Laukkasin ensin kierroksen kevyessä istunnassa, vaihdoin laukan ja sama toiseen suuntaan. Harjoittelin pääpainotteena laukanvaihtoja. Tulin kaksi kavalettia puoliympyrällä, johon hain 5-7 laukkaan. Sitten tulin vasemmalta kavaletin, ja käänsin puolessavälissä pituushalkaisijalle, ja vaihdoin laukan oikeaan ja tulin kavaletin, laukanvaihto vasemmalle. Muutaman kerran vaihdot tulivat pukkien kautta, mutta muuten puhtaasti. Edistystä on tullut!
Ravasin Körmyn pois, ja tein vielä muutamat väistöt ja lopetin.

iskä ja Bate irvistyskuvassa :D
Lauantaina heräsin 9.00, söin aamupalaksi leivän ja kiiruhdin rakentamaan rataa. Jenni tuli 10 aikaan auttamaan. Toiselle puolelle maneesia laitoin verkkaesteen ja jaoin maneesin puoliksi. Toiselle puolelle rakentui rata. Videoita eikä kuvamateriaalia hypyistä valitettavasti ole.
Radassa oli ne pätkät, joissa oli kisoissa ongelmia. Tämä "kilpailuharjoitus" oli todella hyvä, sillä kyllähän se Körmy jännitti! Musiikinkin osasin laittaa kaijuttimiin. Verkassa otimme n. 100cm pystyn ja sitten 90cm okserin. Rata oli 80cm. Lopussa 1. este oli 100cm ja 3. este 90cm.
Pelokkeina oli kaaria, vesimatto, lisää kaaria, laatikoita ja vähän lisää kaaria. Körmystä saa olla tyytyväinen, sillä tämä oli ehkä neljäs kerta, kun sillä mennään rataa. Sillä ei ole vielä hyppylihaksia ja menee 100cm mennen tullen...herää kysymys, että mitä se on ensi kaudella?
Omistajien kanssa sovimme, että jatkan Körmyn treenausta, ja saamme käydä kilpailuissa.

Ratsastin Körmyn jälkeen Bonaparten. Bate temppuili todella paljon. En muista, milloin olisi noin paljon. Se ei yhtäkkiä suostunut mennä oikeassa kierroksessa pitkää sivua, joten pukitteli ja temppuili. Laukassa verkkaamimsen jälkeen hyppäsin pienen pystyn, jonka alla oli kaksi laatikkoa.
Sitten tulin vesimatto -okserin, jolta kuusi laukkaa pystylle, jolle verkkasin. Bate tuntui vievän minua 100-0. Kohta viisi laukkaakin tuntui jo lyhyeltä. Muutaman kerran okserin jälkeen pysäytin hevosen. Jarrutusmatka venyi jopa esteen ohi, mutta kun pysäytin muutaman kerran, se jo onnistui. Tulin myös oikeasta kierroksesta. Vesimatto -okseri oli jännittävää hypätä ovea kohti, ja innostuksissaan vedimme koko pitkän sivun pukkilaukkaa :D
Hyppäämisen jälkeen työstin vielä laukkaa ja ravia, ennen kuin lopetin.

Tänään minulla oli vain Bate ratsastettavana. Alussa se alkoi temppuilemaan. Jätin tarkoituksella kannukset pois ja potkasin kunnolla, ja toisenkin kerran ja siitä sitten uskoi ja meni. Ravissa Bate liikkui hyvin eteen. Laukassa hain hevosta ensin hyvään rytmiin, ennen kuin aloin työstämään. Tulin kolmea puomia innariväleissä, jolta kolme koottua askelta toiselle puomille. Bate oli hyvin avuilla, ja kolme askelta ensin koottuani pystyin rentoutumaan ja laukkaamaan viimmeiset metrit normaalisti.
Puomien jälkeen laukkasin hevosen vielä todella rauhallisessa rytmissä, matalassa peräänannossa. Ravissa ratsastin hevosen "eteen ja alas". Tosin niin rauhallisessa rytmissä, että hevonen melkein käveli. Hevonen joutui lopussakin käyttämään lihaksiaan ylöspäin, eikä anna vauhdin korvata sitä.

4 kommenttia :

  1. Kiva postaus!
    Käyhän katsomassa minunkin blogit, ja liityhän lukijaksi tähän minun omaani :) Miksei molempiikin ;)!
    http://terveellinenruoka.blogspot.fi/ (oma blogini) sekä (heppa blogini) inkajakauraturvat.blogspot.fi/

    VastaaPoista