21.8.2014

LAUKKASUORA!


Heippa!

Bella on ollut Lappeenrannan jälkeen vähän jäykkä, joten päätin ratsastaa tammaa laukkasuoralla. MPllä on siis kilometrin mittainen laukkasuora, joka on hyväpohjainen suora loivin ylä- ja alamäkineen.
Aloitimme ravaamalla suoraa neljä kertaa edestakaisin, jonka jälkeen laukkasimme ensin rauhassa sinne ja tulimme ravilla takaisin. Seuraavalla kerralla päästimme jo huomattavasti reippaammin hevoset liikkumaan. Vauhti tuntui jo tässä kohtaa hurjalta, viimeisestä kierroksesta puhumattakaan! :D
Menimme vielä kerran suoran taas kerran reippaampaa. Hieman yli puolenvälin oli pakko ruveta jo jarruttelemaan ja hiukan yli suoran sain vauhdin pysähtymään! Kivaahan tuo on!

Lopuksi ratsastin vielä edestakaisin alkupäätä rentouttaen ja taivutellen Bellaa suhteellisen pitkillä ohjilla.
Sain iskän kuvaamaan vain ihan lopusta, mutta siinä vähän esimakua! :)
Joku kerta täytyy ottaa kypäräkamera mukaan tai pitää toisessä kädessä kameraa ja ladata tänne, vai olisiko se ihan tyhmä idea?
Kuinka usein te maastoilette?
Käyttekö ikinä hanattamassa hevosillanne?
Oletko ikinä päässyt ratsastuskoulussa maastoilemaan?
12 kommenttia :

 1. Kaisan tallilla ei ole kunnon kenttää esim hyppäämiseen, joten ponskilla tulee tehtyä kunnon treenejä mm. pellolla. :) Ja käyn hanattamassa, Kaisa tykkää kovin ja se on tosi vapauttavaa ja mukavaa puuhaa meille molemmille! Ja ratsastuskoulussa käyneenä pääsin maastoilemaan, kivaahan sekin oli!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus! Itse yritän käydä väh. kerran viikossa maastossa. :)

  http://hepsuthopsut.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. ite käyn vetää ravirataa ympäri joskus:) oma hevone tuntui paljo paremmalta sen jälkee ka taipu kun pääs vetää lujaa nii aukas paikkoja ja lihaksia:) ja hyvä te:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni! Se siinä just onkin, kun saavat auki kaikki jumit! :)
   Kiitos!!

   Poista
 4. Itse pidän maastoilua todella tärkeässä roolissa varsinkin nuorilla hevosilla ja jos valmentautuminen/ratsastus painottuu enemmän tiettyyn lajiin niin se antaa hevoselle mukavaa vaihtelua ja jaksaa sitten paremmin taas niitä normitreenejä! Hanattaminen on mun mielestä tosi hyvää treeniä ratsulle ja siinä aukeaa mahdolliset jumit ja varsinkin selän alueelle hanattaminen ratsulla on tuntunut aina tekevän hyvää! Mutta yksi mikä joskus varsinkin nuoremmilla ratsastajilla saattaa unohtia joskus niin aina pitää olla järki mukana ettei vaaratilanteita pääse sattumaan :) olette todellakivan näköinen pari ja olen sun blogia lukenut jo toodella kauan!

  VastaaPoista
 5. Upea blogi suorastaan :D Liityn todellakin lukijaksi :) Mahtava ulkoasu ja kaikki. Mä maastoilen liikutushevoseni kanssa joka päivä kun sitä ratsastan, koska se on laitumella ja rastastan siellä. Välillä hanatetaan kun siltä tuntuu, jos on energiaa pollella :)

  Kurkkaa minunkin blogini: http://kuurankukat.blogspot.fi/, kommentti kommentti periaate luki facessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon!!! :)
   Okei! Käyn katsomassa! :)

   Poista