26.8.2014

VALMISTELEVA ESTEVALMENNUS KISOIHIN!

Bella ja minä Lappeenrannassa 120cm
c. JB Kuvaus
www.jbkuvaus.kuvat.fi
Moikka!
Minulla oli Mian tunti eilen, sillä olen lähdössä kisaamaan Laaksolle tämän viikon torstaina ja perjantaina 110-120cm luokkia.  Harjoituksen ´idea´ oli kontrolli.

Aloitimme ravissa pujottelemalla kavaletteja. Hevosen piti olla koko ajan sisäpohkeen ympäri. Yritimme saada Bellan mahdollisimman pyöreään peränantoon, mutta tamma tiesi pääsevänsä hyppäämään, joten intoa riitti! Harjoitus näytti helpolta, mutta koituihin suhteellisen haasteelliseksi! Kuinka vaikeaa se voi ollakaan kiertää kavaletteja! :D Loppujen lopuksi onnistuimme tehtävän läpi hyvin.

Laukassa teimme aina kahden kavaletin ympäri ison voltin. Kaikkien kavalettejen välissä siirryttiin raviin ja nostettiin uusi laukka ja tehtiin voltti. Tarkoituksena oli mennä mahdollisimman hallitusti, kontrollissa.
Aloitimme hyppäämään kavaletteja innarivälinä hieman viistoon hypäten kahdeksikolla niin, että myöhemmin tulimme tätä linjana. (vaikea selittää, mutta näette parhaiten videolta!)  Kavalettien  jälkeen piti siirtyä heti käyntiin ja kävellä hevonen valmiiksi kohti seuraavaa laukannostoa.   Bella oli oikeastaan todella rauhallinen ja tehtävä onnistui lopuksi todella hyvin!  Kavalettitehtäviä jatkaen hyppäsin pieneltä voltilta  innarin, jolta ratsastin kolme lyhyttä laukkaa toiselle innarille. Siirryin käyntiin päässä ja käännyin vasemmalta oikealle voltille, nostin uuden laukan ja pieneltä voltilta linja takaisin päin. Tämä tehtävä onnistui myös hyvin.Seuraavana tehtävänä tulimme kolmoissarjaa, joka oli todella pienenä. Väleihin sain tehtyä jopa neljä ja kolme laukkaa! Pötkön jälkeen pysäytin ja nostin uuden laukan jatkaen vasenta kierrosta. Seuraava kavaletti oli myös pitkällä sivulla, jonka jälkeen pysäytin. Samalle linjalle oli rakennettu pieni pysty, mitä aina nostettiin. Esteen jälkeen pysäytin. Tein tätä vasempaan kierrokseen muutaman kerran, kunnes tulin saman oikeasta. Bella oli niin hyvin kontrollissa että huhheijjaa! Pystyin hypätä jopa melkein esteen alta, pidätin vähän ja tamma tuli jo takaisin!!
Vähitellen este nostettiin okseriksi. Miia nosti sitä aina.  Kuten olen kertonut, Bellalla on tosi vahva hyppy ja se korostuu vielä enemmän maneesissa : saa olla tosi hyvä tasapaino että hypyssä pysyy! :DAloitimme radan vasemmassa kierroksessa hypäten okserin, jatkaen vasemmalle. Pienellä käännöllä diagonaalin alussa oli pysty, jolta 20 metriä okserille. Mia sanoi, että se on minulle oikeasti lyhyt, joten otin oikeasti kiinni ja tulikin jo kuudes askel! Bella oli vain niin hyvin kontrollissa että emme voineet uskoa sitä!
Okserin jälkeen jatkettiin oikealle. Keskellä oli suunnanvaihtoesteenä pysty. Vasemmasta kierroksesta oli pysty-pysty linja. Tämänkin luultiin olevan odottaen viisi, mutta väli ei jäänyt yhtään lyhyeksi. Olin jo ensimmäisellä osalla pystyssä valmiina pidättämään, mutta hevonen olikin jo paketissa, hienoa!
Seuraavana oli kolmoissarja: pysty-okseri-pysty.  Viimeisenä oli vasemmasta kierroksesta yksittäinen pysty. Rata oli kaikinpuolin hyvä. Ainut moka oli 2.-3. pystyltä okserille, mutta uusin sen ja viola! 

Miia nosti vielä muutamaa estettä ja hyppäsin ne. Bella oli todella hyvä ratsastaa! Kaikki oli niin helppoa, joten mitä muuta voi sanoa? :)


MITÄ MIELTÄ OLETTE POSTAUKSESTA?
MISSÄ TEILLÄ ON SEURAAVAT KILPAILUT?
KUINKA USEIN SINÄ KÄYT VALMENNUKSESSA?

10 kommenttia :

 1. Tosi kiva toi sun uus heppa!:)) kiva postaus ja hyvin meette :) tsemppii kisoihi!

  holdontoyourdreams-sanni.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja selitit hyvin kaikki tehtävät!:) Itellä lauantaina tallinkisat ja 5-6.9 mennään Ypäjälle Kuninkaalliisiin hyppimään muutama luokka:) Ootkos muuten vielä ratsastellu Körmyllä? Yhdessä vaiheessa ku sanoit että tän vuoden tavote ois päästä kans Kunkkareihi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Nonni! Suunnitelmat Körmyn kanssa menivät pirstaleiksi muutaman syyn vuoksi, joten kisoihin en ole lähdössä :/

   Poista
 3. Mulla olisi kuvia susta 110 tänään,haluaisitko? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo tottakai! :) laitatko vaikka fb? :)

   Poista
  2. jo voin tai jos vaan sopii niin julkaisen ne mun kuvablogissa? :)

   Poista
  3. http://idankuvat.blogspot.fi/2014/08/alue-estekilpailut-laaksolla-288_29.html

   Poista
  4. Jep, kiitos PALJON kuvista!! :)

   Poista