3.8.2014

SEA HORSE WEEK 2014!!


Heippa!
Tämä postaus on nyt venynyt ja venynyt, mutta tässä se on:
Viime viikko vietettiinkin sitten Hangossa kansallisissa kilpailuissa. Lähdimme tiistaina
22.7 illalla niin, että olimme jaboilla muistaakseni 21:30? 
Ilmottauduimme kansliaan, jotta saimme karsinat. Laitoimme turvetta sen verran, että hevoset pääsevät karsinaan iltaruoille. Hevosten syödessä kärrytin turvetta karsinaan ainakin 10 kärryllistä, sillä alla oli asfalttia. 00:30 lähdimme suunnistamaan kohti majoituspaikkaa.


Aamulla olikin jo herätys 5:50, jotta olisimme kuudelta ruokkimassa hevoset. Ystäväni Suvi-Tuuli oli nyt ekaa kertaa elämässään mukana hyppäämässä kansallisissa kilpailuissa Larilla. Suvi-Tuuli hyppäsi päivän ensimmäisen luokan 80cm sekä toisen luokan 90cm. Autoin radankävelyssä sekä verryttelyssä.Minun luokkani oli 100cm ja olin vasta 121. lähtijä, joten minulla ei ollut kiirettä.
Verryttelyssä ratsastin Bellaa kuulolle sekä liikkeeseen. Heppa tuntui todella hyvältä.
Aloitin radan aivan liian reippaassa tahdissa, vielä neljä reikää liian pitkin jalustimin.. kaarteesta lähestyin kohti este numeroa viisi, joka oli kahden laukka-askeleen sarja. Kaarteessa Bella sladittaa enkä pääse lähestymään suoraan, jalustimeni  ovat viittä vaille irtoamassa ja Bella lentää sarjan yli yhdellä laukalla. Sarjan jälkeen oli kaareva tie pystylle. Ei auttanut kuin sarjan jälkeen nousta nopeasti pystyyn ja hypätä este numero kuusi. Perusrata oli puhdas ja hevonen tuntui hyvältä.. Päätin ratsastaa aikaa. Kunnes jotain tapahtuu päässäni: toiseksi viimeisen esteen jälkeen menetin tasapainoni kaarteessa!! Voittoaikahan minulla olisi ollut ja kevyesti.. laskimme, että aikani olisi ollut 25-26 sekuntia kun voittajalla oli muistaakseni 29 sekuntia!
Virheitä sattui, mutta voitte vain kuvitella kuinka osasi ärsyttää!

Torstaina minulla oli vuorossa 100cm luokka. Lähdin radalle hymyssä suin, sillä verryttely oli oikein onnistunut. Rata ei ollut siisti, mutta tässähän minä vasta harjoittelen. Pääsimme kuitenkin kaikki esteet puhtaasti maaliin viidenneksi nopeimmalla ajalla! Luokka jaettiin kuitenkin kahtia, sillä osallistujia oli yli 80. Olin siis sijalla kolme (3)!!


Minulla oli vielä 110cm luokka. Jostain syystä YouTube ei antanut ladata rataa sinne.. :/
Sähelsin koko radan alusta loppuun: ensimmäinen este tippui, sillä tein todella huonon tien. Seuraava ongelma alkoi laine pystyltä okserille, joka oli viiden tai kuuden laukan linja. Joudun ratsastamaan välin neljällä askeleella. Sitten otankin kaiken laukan pois ja hyppään nyppien vesimatto-okserin. Se tippui.
Pahin sattuma, minkä saatoin tehdä tulee tässä: teen voltin kesken radan. En tosiaan tiennyt mitä tein. Noh, sitten jatkoin radan loppuun. Radan onnistuneet kohdat olivat 2.-3. esteet sekä loppurata.
Päässä tapahtui kyllä jokin arviointivirhe, mutta ihmisiä tässä ollaan.

Viimeisenä päivänä ratani oli nyt jo vähän ratsastusta. Uuteen hevoseen kestää hetken "tottua", joten tällä viimeisellä radalla palaset alkoivat loksahtaa kutakuinkin kohdalleen. Enää ei kaahotusta vaan maltillista menoa. Rata alkoi ja loppui mielstäni hyvin. En ratsastanut lainkaan aikaa. Viimeistä estettä lähestyessäni ratsastin ensin eteen ja sitten pitikin ottaa kiinni. Puomi putosi. Tulokseksi jäi 4 virhepistettä uusinnasta. Puhtaita ei tullut paljoa, joten me nappasimme rusetin tästäkin luokasta!

Minulle sanottiin: vaikka joudun ottamaan hevosta hieman ennen estettä joskus vähän enemmänkin kiinni, annan hevoselle hyvin ohjaa hyppyyn. Joku asia sentään onnistuu! :D


Majoituimme asuntovaunussamme campingalueella, jossa MPn tiimi laittoi oikean leirin pystyyn: kaikki olivat samassa porukassa! Tälläistä tiimityön pitää olla! :)MITÄ MIELTÄ OLITTE POSTAUKSESTANI?
OLETTEKO IKINÄ OLLEET SEA HORSE WEEKISSÄ?
MILLÄ TASOLLA TE ITSE KILPAILETTE?


17 kommenttia :

 1. En ole kilpaillut edes seuratasolla kun ei ole sellaista hevosta.. Jos nyt hyvin käy, on hevonen jolla kisata pieniä. Ei mulla oo koskaan edes tarkotus aluetasolla mennä. Omaksi iloksi pieniä kisoja sen merkiksi että on jotain edistystä tapahtunut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, ei kaikkien tarvitse kilpailla! Pääasia että itsellä on mukavaa!! :)

   Poista
 2. Hyvä postaus! Harmi, kun menetit sun tasapainos siinä!
  En oo ikinä ollu, enkä varmaa koskaan jaksa lähteä sinne asti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Jep, minuakin ärsyttää suunnattomasti! :D
   Okei!

   Poista
 3. Ihana postaus! :) Näin teidät mutta en kehdannut tulla juttelee.. :D Teillä meni Bellan kanssa hienosti! :) Sain myös pari kuvaa teistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) olisit vain tullut!! :)
   Haluaisitko låhetttää niitä sähköpostiini rosanne.99@windowslive.com ?

   Poista
 4. Voi olipa lähellä että olisit pysynyt kyydissä! hyvin kuitenkin ratsastit :) Sain itsekin juuri uuden hepan ja sillä olisi tarkoitus päästä kisaamaan edes aluetasolla 110-120cm luokkia mutta se on vasta 5v niin treenaamista vielä on :D käy kurkkaamassa munkin blogi jos kiinnostaa!

  http://kuldaponi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Haha jep :D kiitos paljon! :)
  Onnea, toivottavasti kehitytte nopeasti!
  Käyn katsomassa kun menen koneelle! :)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus ja ratsastat huippuhyvin!! :)

  Itse kilpailen ponillani aluetasolla 80 -100 cm luokissa. :)
  Blogini löytyy osoitteesta: http://tiinajadexter.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvin ratsastit, toivottavasti ensi kerralla pysyt kyydissä! :) :D Minä eb ole kisannut kuin 60cm luokkia pikku-russillani, mutta uudemman ponini kanssa on tarkoitus kisata tällä kaudella sinne 80-90cm asti seuratasolla.. Ens kaudelle ahkä aluelupa jos hyvin kehitytään! :)

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus! Harmi kun tipuit. En ole ikinä käynyt, koska asutaan sen verran kaukana.
  Itse kilpailen 90cm luokissa ratsastuskoulun hevosella, mutta tässä syksyllä olisi tarkoitus ostaa oma, jonka kanssa sitten isompiin luokkiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmittaa itseäkin mutta elämä on :) nonni, hienoa!! Toivotaan että löytyy kiva heppa!

   Poista
 9. Aluetasolla muutamat kerrat startattu, muttei ole omaa hevosta niin en pääse kovin usein kisaamaan. Myös seurakisoja käyty kiertelemässä rutiinin toivossa, olen niin hirveä jännittäjä! Ekoissa aluekisoissa olin pyörtyä.. :D mutta hyvinhän sulla meni, pitäähän sitä joskus tippuakin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Huh! Kannattaa käydä vaikka jollain hypnotisoijalla! Mä oon itse ajatellut päästä puhumaan siellä niin osataan katsoa miten en jännittäisi niin paljon. Minulla jännitys pilaa aina radat :/
   Haha jep, kiitos! :)

   Poista
 10. Sinut on haastettu! http://hulivilinhiltu.blogspot.fi/ käy katsomassa haaste blogistani! :)

  VastaaPoista