28.9.2014

Prohay Ypäjä Horse Show 2014

Hämeenkyrö Juniorimestaruus 2014
Moikka!  Eilinen ja tämä päivä tulikin vietettyä toisissa hallikisoissa, Ypäjällä. Aloitimme hallikauden viime viikolla hyvillä fiiliksillä saaden paikka Helsinkiin Horse Showhun hyppäämään Junior Touria. Tästä pääset katsomaan postauksen ensimmäisistä hallikisoista.

Lauantaina herätys oli jo 4:30, sillä minulla oli päivän ensimmäinen luokka kello 8:00! Olimme tuntia ennen Hevosopistolla. Ensimmäinen luokka on kivoin hypätä, sillä radan pääsee kävelemään kellon ajasta riippumatta!
Mia oli tällä kertaa mukana, joten lähdimme kävelemään rataa. Rata vaikutti oikein hyvältä.

Verryttelin yksin, sillä lähdimme Mian kanssa melkein peräkanaa. Ratsastin sileällä Bellan hyvin avuille ja hypyt sujuivatkin mainiosti. Radalle mennessä minulla ei ollut mitään paineita.
Ratsastin radan juuri niin kuin suunnittelinkin, Bella toimi hyvin ja selvitimme perusradan puhtaasti. Valitettavasti uusinnassa en tajunnut tehdä tiukempia kaarroksia, joten tipuimme juuri sijoittuneiden joukosta. Tuplanolla joka tapauksessa!Laitoin Bellan pois ja traileriin, jonka jälkeen juoksin Opistohallilta henkihieverissä Haimihallille Suvi-Tuulin verryttelyä auttamaan.

Tänään lähtö oli tuntia myöhemmin ja kilpailumme alkoivat joukkuekilpailulla. Nimittäin joukkuehalli SM -kilpailulla! Joukkueessamme olivat minun lisäkseni Mia, Kirsi ja Sara edustaen omaa ihanaa seuraamme Team MP Ridersiä!
Kävelimme yhdessä radan. Siinä olikin tänään jo paljon enemmän tekemistä, mutta kuitenkin hyvin ratsastettavissa.

Kaksi ratsukkoa hyppää 110cm tasolla ja kaksi 120cm tasolla. Kolmen parhaan ratsukon tulos lasketaan. Minä hyppäsin 120cm.

Ratani alkoi hyvin, mutta heti kolmannella esteellä tapahtui virhe. A-osa tippui.
Mialta en ole vielä analyysia kuullut, mutta luultavasti otin yhden pidätteen liikaa. Olin liikaa suussa kiinni jo kaarteesta, joten tamma pudotti. Heti seuraavalla sarjalla B-osa tippui.  Sarja oli tällä kertaa kahden väli ja 10,5 metriä pitkä! Väli oli siis lyhyt  meille, kun se yleensä on 11 metriä. Loppurata sujui kuitenkin ihan kelvollisesti.    Olen aika pettynyt, sillä pilasin läskiksi koko homman...
Aina ne puomit ei kuitenkaan halua pysyä kannattimilla, ensi kerralla voisi opetella ratsastamaan! :D
Bella oli tänään aika kuuma verrattuna eiliseen, joten rupesin "ratsastamaan" liikaa. Tässä myös yksi syy puomien putoamiseen.Bellaa pois laittaessani Suvi-Tuuli kaasutti Larin kanssa ja kertoi saaneensa metrin puhtaasti, myös uusinnan! Illan kohokohta! Poni, joka kielsi joka esteelle. Wau!
Bonaparte oli myös hyppäämässä Ypäjällä Venlan kanssa.

MITÄ MIELTÄ OLIT?
TIEDÄTKÖ KETÄÄN KUVAAJAA, JOKA OLISI VOINUT OLLA KUVAAMASSA?
OLITKO SINÄ YPÄJÄLLÄ VIIKONLOPPUNA?
KOMMENTTI KOMMENTISTA!! MUISTA LINKATA BLOGISI NIIN SAAT MIELIPITEEN BLOGISTASI!

14 kommenttia :

 1. Minullakin on vähän paha tapa ratsastaa jo valmiiksi sujuvaa hevosta liikaa :/ Pitäisi vaan odottaa etäisyyden selkenemistä ja tehdä sitten ratkaisu, niinkuin opettajakin aina sanoo :)
  Jatkoon vaan lisää nollaratoja ja tosi paljon tsemppiä ja intoa treeneihin teille! :)

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Sulla on tosi kiva heppa ja oot tosi hyvä ratsastaa! :) siirijalady.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Eka rata näytti kauhean pitkältä :D Ootte edistyneet hienosti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Se oli aika pitkä :D Kiitos paljon! :)

   Poista
 4. Mä en tiedä miksi musta näyttää että Bella kulkee tiukemmat kurvit tasapainottomasti ja ei olisi yhtään avuilla? Olisi kiva nähä sun silee verkka ennen rataa :) Hienosti meni muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa olet oikeassa! On se ehkä yhtään avuilla, mutta ei tasapainossa ja hyvin ulko-ohjalla! Tätä siis treenaamaan! :)
   Yritän saada jonkun kuvaamaan verryttelyä seuraaviin kilpailuihin! Kiitos!

   Poista
 5. Hienostihan nuo radat meni, aina ei voi saada täydellistä suoritusta, eihän tässä treenaaisessa muuten mitään ideaa olisi:D
  http://heposeninea.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Oon kyllä ihan super ilonen sun puolesta, kun olet löytänyt hepan jonka kanssa homma toimii. Se vaan tekee harrastamisesta niin paljon miellyttävämpää kun saa niitä onnistumisen tunteita. Isot tsempit sulle ja Bellalle HIHS:iin!

  http://bodydecide.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva postaus ja tuo eka kuva on todella kiva :)

  http://hukkajaronja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva postaus ja tosta ei ole suunta kun ylös.http://jennynkisajaratsastusblogi.blogspot.fi.

   Poista