4.9.2014

VOIHAN VALMENNUS!

Heippa!
Minulla oli eilen Mian valmennus.
Aloitimme ilman jalustimia ympyrällä puomeilla, toisella puolella ympyrää väistettiin takapäätä ulos. Minun täytyi saada enemmän Bellaa pyöreämpään peränantoon sekä enemmän takapäätä ulos. Tuntui, että en osannut yhtään; kun sain takapään väistettyä hyvin, Bella nosti päänsä pyöreältä kaulalta.  Loppujen lopuksi sain sen onnistumaan.
Tämän tehtävän jälkeen minun piti keventää puomien puolella ja toisella puolella olla kevyessä istunnassa, ilman jalustimia!
Minulla on ns sammakkolonkka. Minua alkoi kramppaamaan tosi paljon lonkasta ja melkein itku kurkussa yritin.  Tässä harjoituksessa on tärkeä pitää alapohje kiinni sekä kantapäät alhaalla. Tämä liike kehittää lihaskuntoa ja tasapainoa.
En onnistunut tässä ollenkaan hyvin, sillä lonkkani kipu oli ihan hirveää!

Anette seurailee tuntia oman Tipsu poninsa kanssa!
PAHOITTELEN KUVAN SEKÄ VIDEOIDEN LAATUA: EN OLLUT SÄÄTÄNYT ASETUKSIA ÄIDILLE!
Laukassa teimme edelleen töitä ilman jalustimia. Puomit laukattiin ympyrällä, jolta jatkettiin sitten suoralla linjalla toiselle puomikasalle kolmella laukalla. Kolme laukkaa oli hiukan sujuva ja ympyräväli taas kiinni. Bella oli oikein hyvä tässä tehtävässä, vaikka lonkkaani koski edelleen paljon. Oikea kierros oli meille nyt paljon helpompi. :)
Tämän tehtävän jälkeen siirryimme tekemään tekniikkaa pienillä esteillä: tultiin neljällä laukalla pystyltä pystylle. Käännös oikealle, hyvin kulmaan ja pysty-pysty sarjalle. Sarja oli normaali kahden laukan väli, mutta se piti hypätä kolmella. Sarjalta jatkettiin sitten kaarevalla linjalla okserille.

Tästä alkoi kaikki ongelmat: Bella säikähti ulkopuolella jotain, mikä nitisi monta kertaa: se ei hypännyt muutaman sentin kokoista pystyä eikä myöskään okseria. Bella teki numeron pienestä äänestä, joten suutuin ja kerroin hevosen tehneen väärin. Uusintakierroksella ei ollut mitään ongelmaa. Ongelmakohtaa en voinut laittaa videolle, sillä kameran laatu heitti niin paljon, että koko hevosta ei nähnyt.. :/Minulla oli hirveä epävarmuuden tunne ja olin koko ajan menossa taaksepäin. Batelta jääneet ongelmat lipuivat päähäni: "tää kieltää tää kieltää tää kieltää"
Ensimmäisellä radalla tuli jo heti toisella esteellä ongelmia: oikea käteni oli hirveän vahva, joten vedin hevosen ohi kolmannesta esteestä. Uusin pitäen kevyen tuntuman ja jatkoin rataa.
Muuten ei ollut ongelmia.

Tulin radan toisen kerran isompana ja se menikin jo nappiin!  Uusin muutaman esteen vielä entistä isompana, Bella oli super! Mia nosti vielä viimeistä estettä, jonka tulin uudestaan!


JOS KOMMENTOIT, KOMMENTOIN SINULLE TAKAISIN! LIITYN MYÖS KOMMENTOIJIEN BLOGIIN TAKAISIN, MIKÄLI ON MINUN LUKIJANI! :)
(jos olet linkannut jo aikasemmin, saat uuden mielipiteen postaukseesi kommentoimalla:)
ONKO TEILLÄ JOKU HARJOITUS, MIKÄ ON MYÖS RANKKA?
OLETTEKO IKINÄ KEVENTÄNEET ILMAN JALUSTIMIA?
MITÄ MIELTÄ OLETTE POSTAUKSESTANI?
ONKO TEILLÄ JOSKUS KERTOJA, KUN MIKÄÄN EI TUNNU SUJUVAN?
34 kommenttia :

 1. Kiva postaus ja tosi hyvin te menette! :)
  Joo meillä kevennettiin ilman jalustimia joskus aika monta kertaakin, mutta en nyt ole aikoihin. Pitäisi tässä joskus kokeilla pitkästä aikaa, kun menee itsenäisesti.
  Mulla ainakin on välillä semmosia kertoja nykyään tuntuu, että ne on yleistyneet tosi paljon. Johtunee varmaan kun meille tuli uusi esteopettaja niin tehtävät on niin erilaisia.
  http://annijabrygg.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)
   Joo se on kyllä tehokasta! Höh, kyllä se siitä!!

   Poista
 2. Kiva postaus !:) Kirjoitin juuri postauksen tunnista missä ei onnistunut mikään :'D

  http://hepatjaponit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Kiva, kun videolla oli pitkästä aikaa äänet kuuluvilla! Foxin biisi oli myös ;D mullakin sattuu välillä lonkkaan ratsastaessa. Pitäisi venytellä, mutta osaan aina vältellä sitä kaikin keinoin.. Ja kyllä on kertoja, kun tuntuu, että olisi alkeistunnilla ratsastamassa. Ärsyttävintä on joskus, kun toistaa samoja mokia, niin saatan ruveta vain ajattelemaan kaiken negatiivisesti ja kuinka surkea sitä taas on. Sen sijaan pitäisi vain keskittyä paremmin ja ruveta ratsastamaan.. Ehkä sitä vielä joskus oppii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tottakai ;) :D
   Mullakin jää AINA toi venyttely! Jep! :)

   Poista
 4. Tuo puomitehtävä oli kivan oloinen, täytyy testata se kotona.. Jalustimilla tai ilman :D!

  VastaaPoista
 5. Kiva nähdä videolta teidän menoa! Opettavaista katsottavaa, niin hyvässä kuin huonossa, ja on tosi kivaa että Mian kommentit kuuluvat! Lisää näitä tällaisia!
  Meillä kaikilla on huonoja päiviä milloin mikään ei tunnu onnistuvan mutta onneksi on myös hyviä päiviä ja hyviä hetkiä! Teilläkin alkoi tämä tunti Bellan kanssa vähän kivikkoisesti mutta siitä se lähti paranemaan koko ajan. Hyvä hyvä ja tsemppiä treeneihin! :)

  Ja yksi lonkkaongelmainen lisää ilmoittautuu!

  http://baypearl.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Tää oli tosi kiva postaus 8) ia vakuttaa kyl tosi kivalta valmentajalta:) mulla hei on kans vasen lonkka tosi kipee ja se jää aina silleen"lukkoon"!! Nyt on kans polveen alkanu sattua ihan helvetisti kun jotenki ratsastaessa se kiertyy silleen :p polvituki vois varmaa auttaa asiaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mia on ja hänellä on todella kehittäviä tehtäviä!
   Noni, en ole ainut!

   Poista
 7. Ihana postaus! <3 Ihailen sun ratsastustaitoa. :)

  elamaataallapain.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. mulla sama toi lonkka-hommeli ku sulla, on kouluratsastuksessa ihana kun lonkka ei ole yhtääkkiä radalla enää yhteistyössä ja toisen pohkeen avuilla ei tee mitään kun jalka vaan roikkuu mukana :/ Lukijasi ollut jo pitkään :) camillajacindy.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Ihan sika kiva blogi!:) mulla (sofialla) on ollut lonkka ongelmaa mut kävin kiropraktikolla ja se "taivutti ja naksautti" lonkan kuntoon ja se oli tosi kivuton käynti, mutta hieman hintava, mutta enään ei oo lonkka reistaillut,suosittelen sitä sulle:) www.puuheppa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Okei voisi kokeilla, kiitos ideasta!! :)

   Poista
 10. Mulla menee aina osa valmennuksista tosi huonosti, mun omatunto loppuu kesken ja silloin mikään helppokaan tehtävä ei onnistu.. Sun blogis on tosi kiva, ja postus oli onnistunut! Oon sun lukijas:) inninelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!! :( :( Kyllä se siitä! Keksi itselles jotain positiivista yms, jotta fiilis nousee!

   Kiitos paljon! :)

   Poista
 11. Mulla tulee aina kamalat suonenvedot reisiin jos pitää vääntää jalat ihmeellisiin asentoihin ratsastaessa.. Nyt koulusatulan kanssa on tullut useammin koska jalat on suoremmassa.. :/ ja oon lukijasi ollut jo jonkin aikaa, oikein ihana blogi, kerrot rehellisesti hyvät ja huonot asiat :) http://iitajaelli.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh! Mulla tulee kans koulusatulassa useasti, kun olen Viimalla painellut sillä! :D
   Kiitos paljon!! :)

   Poista
 12. Teidän menoa on ilo seurata! Videot ovat tosi kivoja, vaikka laatu olis mitä olis :) Ootko kehittyny Bellan kaa omasta mielestä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :)
   Olen kehittynyt: osaan olla enemmän päättäväinen ja reagoida tilanteissa suhteellisen hyvin!

   Poista
 13. Must tuntuu aina, et ku menee muute hyvi, nii asento on ihan hirvee. Valitan aina ittelleni, et pitäs osata ratsastaa, vaikka en oikeastaan voi, ku oon harrastanu ratsastusta niin vähän, että siinä ajassa ei voi oppia hyväksi ratsastajaksi! :D
  tyhmatontyhmia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 14. Tosi kiva postaus! On kiva kun kirjotat niistä ei niin onnistuneistakin kerroista, tiedän meinaan monia bloggaajia jotka eivät niin tee :) Ilman jalustimia on joo tullu mentyä aika paljonkin ennen, mutta nyt jo jäänyt jonkin verran. :)
  Sun blogia on kiva lukea, kun kirjotat asiosta selkeesti ja suoraan! :)
  http://pikkuoripoika.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 15. Hei mitä kuolainta käytät bellalla :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.horze.fi/oliivikuolaimet/sprenger-dynamic-rs-wh-ultra--kuolain%2C-aurigan%2C-16-mm/13340.html
   Sprengerin Dynamis RS WH Ultra joka on siis aurigania :)

   Poista
 16. Oon jo sun lukias mut et tietääkseni lue mun blogia? Kiva postaus kuitenki ja ihana tää sun blogis, kivan oma peräinen!:)
  Mun blogini on:
  http://mylifewithjetsaana.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   En ole kerennyt liittyä kaikkiin vielä takaisin, mutta liityn niin kuin olen luvannut! :)

   Poista