9.9.2014

RATSASTUS KUVINA!

1.
Heippa!

Sunnuntaina ratsastin Bellan talkoiden jälkeen Suvi-Tuuli jälleen kameran takana. Lauantaina menin Bellan hiukan kevyemmin, joten nyt menin ihan kunnolla.

Aloitin keventelemällä kenttää ympäri suuntaa vaihdellen ja taivutellen. Alusta asti tamma lähti kulkemaan hyvin. Kun rupesin työskentelemään, jäin isolle ympyrälle. Otin asetusta sisään ja ulos sekä ratsastin kevyessä ravissa eteen ilman jalustimia. Olen ottanut nyt työkseni harjoitella joka ratsastuskerta ilman jalustimia keventämistä, jotta lonkkani treenaantuu.
Bella oli todella hyvä ratsastaa. Useat kuvat ovat aika samanlaisia, mutta koittakaahan kestää ;)

Suuri ongelmani on sileällä sekä esteitä ratsastaessa se, että pyöristän oman selkäni. Se on todella häiritsevää ainakin omasta mielestä. Nyt täytyy tosissaan yrittää!

2.
3.
4.
5.
6.
Pohje pitäisi olla aina kiinni, eikä puristaa polvella. Tämän vuoksi keventäminen ei onnistu niin hyvin. :)

Ulosasetus :)
7.
8.
9.
Ratsastin myös pelkällä ulko-ohjalla pitäen sisäohjan aivan löysänä.

Jiiihhaa!
10.

                                                                                   11.

12.
13.

14
.
MIKÄ OLI MIELESTÄSI PARAS KUVA?
MITÄ MIELTÄ OLIT POSTAUKSESTANI?
OLETTEKO TE INNOSTUNEET HARJOITTELEMAAN ILMAN JALUSTIMIA KEVENTÄMISTÄ?
MILLAISIA VÄISTÖJÄ TE TEETTE PÄIVITTÄIN?
MUISTAHAN TAAS KOMMENTOIDA, NIIN SAAT ITSELLESI KOMMENTIN! TÄLLÄ KERRALLA SAAT MIELIPITEEN SEKÄ OMASTA NÄKÖKULMASTA PARANNUSEHDOTUKSEN, HYVÄLLÄ MIELELLÄ TIETYSTI! :)

16 kommenttia :

 1. Laukkakuva oli mielestäni paras eli 10 :) Pitäs ehkä itekkin kokeilla lonkkien vuoksi tota ilman jalustimia keventelyä :)! camillajacindy.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. En osaa valita parasta, ratsastat siististi! :) vinkkinä tuohon selän pyöreyteen näin kuvista päätellen: koita työntää rintakehään ulos/ylöspäin ja ikäänkuin nostaa se esille :)

  Meidän blogi on ollut juuri vähän tauolla, mutta tässä osoite kuitenkin www.sefir07.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Jep nii pitäisi, mutta jotenkin se aina unohtuu :D

   Poista
 3. 10. oli paras kuva :') ja siis, teen joka päivä väistöjä: yleensä ympyrällä, takapäätä sisään ja ulos ja sikssakskuviota niin, että koko hevonen väistää! :)

  VastaaPoista
 4. Siis miten tuo ilman jalustimia kenevtäminen oikein menee... Siis ettei kuitenkaan puristamalla jarruta hevosta tai jotain.. En ehkä ite vielä kokeile :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otat jalustimet pois, polvi irti ja pohje puristaa sekä varpaat ylös! :) se on tosi helppoa kun muutaman kerran harjoittelee! Minulla onnistui jo kevyt istunta ilman jalustimia kun olen harjoitellut!:)

   Poista
 5. Suosikki kuvani on tuo laukkakuva. :) Jos menen ilman jalustimia, niin istun yleensä alhaalla ja keskityn siihen enkä jaksa alkaa keventelemää.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! :)
   Hahah! :D mä tykkään ns rääkätä itseäni: päätän että olen kierroksen kevyessä istunnassa jalustimitta niin vaikka itkua vääntäen teen sen :)

   Poista
 6. Tosi kivoja kuvia! Ite en osaa keventää ainakaan ilman satulaa ilman jalustimia satulan kanssa en oo koittanut. Vois ehkä joskus pyytää, et mentäs sellai ratsastustunnilla! Tosin pikku shettiksel ei välttis onnistu nii helposti.. :D
  tyhmatontyhmia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Kannattaa kokeilla, se kehittää tasapainoa huimasti!

   Poista
 7. 10. paras ratsastuskuva :) Postaus oli kiva ja keventelen itsekkin aiak usein ilman jalustimia!
  Väistelen aika paljon ympyrällä takapäätä ulos ja sisälle :)

  VastaaPoista
 8. 10 oli mielestäni kaikkein ihanin & villein kuva ;) Joskus on mukavakin seurailla kuvapainoitteisia postauksia. Kevenäminen ilman jalustimia saa minun puolestani jäädä niille joilla on lihakset jaloissa rautaa. Kerran kokeilin eikä sen jälkeen ole hrveästi innostanut.. Minulla ei ole omaa hevosta mutta vuokraponini kanssa mitä nt silloin tykkää tehdä.

  VastaaPoista