4.12.2014

RATSASTUSKOULUVUOSIEN ALOITUS

Kuvassa Pinja Ikkala ja Gitte.
Moikka! Muutamat lukijat toivoivatkin kuulla ratsastustaustojani hiukan enemmän. joten työn alla on jos jonkinlaista. Näitä on tulossa aika monia, sillä ideoita on paljon. Toivotaan, että se ei haittaa! :)
Tälle kerralle osui nopea tietoisku ratsastuskouluajoistani... Mennalan ratsutilalla.

Aloitin ratsastuksen vuonna 2008 Mennalassa. Ensimmäiselle tunnille minulta kysyttiin, olenko hypännyt koskaan esteitä? No, minä vastasin rehellisesti, että kyllä. Luvassa oli estetunti!
En osannut keventää, sillä Tiian tallilla sitä ei opetettu. Menin myös 120cm säkäisellä ponilla, joka oli myös suuri ero. Isoin ero oli ehkä esteiden koossa! Hyppäsimme 60cm esteitä 20cm jättiesteiden jälkeen!
Tunti sujui hyvin... kunnes poni lähtee kaukaa okserille ja menetin tasapainon. Putosin.

                                            

Seuraavan kuukauden aikana opiskelin keventämistä. Koin paljon erilaisia ja -kokoisia hevosia.
Ensimmäisen vuoden aikana tapahtui paljon kehittymistä ja vaihdoin aloittelijaryhmästä pois. Pääsin myös valmennusrinkiin, joka oli maanantaisin aina samalla hevosella treenaten. Minä vietin maanantait aina Gitte -ponin selässä.  (Gitte näkyy videolla Mennalan kisoissa 60cm tai 70cm luokassa)

Mennalassa oli muutaman kerran vuodessa estekisoja, joissa minäkin kävin harjoittelemassa. Yleensä menin Delillä, Mesellä tai Gitellä.  Ne olivat lempihevoseni.

Kävin myös kaksi kesää leirillä, missä tapahtuikin suurin kehitys. Sain mennä vaikeampia hevosia sekä hypätä isompia esteitä.Minä ja Sima kesäleirillä 2010.
MITÄ MIELTÄ OLIT?
MILLAISESSA RATSASTUSKOULUSSA SINÄ OLET KÄYNYT?
MINKÄLAISISTA HEVOSISTA PIDIT RATSASTUSKOULUSSA?
KÄYTKÖ NYT RATSASTUSKOULUSSA, MISSÄ?
KUINKA MONTA VUOTTA OLETTE RATSASTANEET RATSASTUSKOULUSSA?

17 kommenttia :

 1. Liityin, pitkän aikaa oon jo blogia seuraillut mutta en säännöllisesti. Tää postaus oli kuitenkin niin hyvä ja mielenkiintonen että nyt oli pakko liittyä ja jäädä säännöllisesti seurailemaan!

  Blogissani on meneillään kysymyspostaus, ja se tarvitsisi kipeästi lisää kysymyksiä. Jos vain mitenkään viitsisit, olisi tosi kiva jos kävisit kysymässä vaikka ihan vaan pari kysymystä :) Uusimpaan postaukseen voisi niitä laittaa
  kellyteamie.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! :)

   Käyn heittämässä kysymyksiä sekä liityn sinulle takaisin!

   Poista
 2. Kävin itsekkkin mennalassa nyt kesällä ! :) oli kivaa

  VastaaPoista
 3. Tää oli kiva postaus ja innolla odotan myös tulevia postauksia sun ratsastushistoriasta :)

  VastaaPoista
 4. Voi vitsi oli kyllä kiva kuulla "menneisyydestäsi" :)
  Itse en varsinaisessa ratsastuskoulussa käy, mutta ratsastunneilla harrastetallilla kyllä. Oon ratsastanu sillä samalla tallilla n. 6,5 vuotta ja tulee mentyä niin erityylisillä hevosilla että vaikee sanoa millaisesta erityisesti pidän kun kaikki on omalla tavallaan kivoja!:)

  VastaaPoista
 5. Mikäs tänään Siman oikea nimi oli, kaverilla ihan saman niminen & näköinen poni ja ajattelin et onkohan sama kun sekin ollut joskus ratsastuskoulussa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siman oikea nimi saisi olla Ziema :)
   Voi olla, sillä Sima myytiin Mennalasta!

   Poista
 6. Oikein kiva postaus jälleen! :) mää oon ratsastanut reilu viisi vuotta eri ratsastuskouluissa, kolmen vuoden ajan Tallinmäellä, tosin vuoden ajan oma ponini asui kyseisellä ratsastuskoululla jossa kävin ponillani tunneilla.. nyt kolme omaa poniamme asuvat meidän omassa tallissamme pihallamme ja valmentaudun yhdellä niistä esteillä viikoittain äimärautiolla oulussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit! :)

   Nonni, kiva juttu! :)

   Poista
 7. Lukijana! :)

  rosajahevoset.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Mä oon käynyt mennalassa monilla leireillä, ja kanssa tunneilla ja valmennuksissa kesäisin kun ollaan oltu sielä päin suomea (ennen omaa hevosta) :) Kiva paikka!

  www.iddejacoda.blogspot..fi

  VastaaPoista