29.9.2013

Ypäjä Horse Show 28.-29.9.2013

Lauantaina ja tänään oli siis kilvanajot Ypäjällä! Ensimmäisenä päivänä menin ekaksi luokaksi Criollon juniorcup luokan, jossa korkeutta oli 120cm. 2 estettä, mitä minä katsoin radankävelyssä haastavaksi oli 6 okseri kulmasta ja linjana seuraava okseri, jolle oli minun vaikea saada hyvää tietä.
Verkassa Bate oli enemmän kuin super! Se teki kaiken hyvin ja oli rento. Kun odotin valmistautumisvuoroa "kopissa", sydämeni jyskytti oikeasti kauheaa vauhtia. Tämän tason radat eivät ole enään mitään helppoja, päin vastoin. Tekemistä löytyy joka sekunnille. Ensimmäinen ja toinen este sujuivat todella hyvin. 3 okserille nypin ehkä liikaa ja paikka oli hieman lähellä. Sitten paketti hajosi. Laukka tuli todella pitkäksi ja hevonen vain venyi ja venyi, kun kulmassa olisi hevonen pitänyt olla todella lyhyt. 4 pystylle tuli kielto. Toisen kerran Bate meinasi taas kieltää, mutta annoin kaulalle raipan joten hyppäsi. Jäin matkasta, mutta 5 esteelle tuli hyvä hyppy! 6 este oli isokokoinen okseri. Olisi pitänyt laukata kunnolla kulman läpi, mutta minä tyhmä jarruttelin ja hypystä tuli hidas ja hevonen oli takapuomissa. Okei, JOS olisin antanut kunnolla pohkeita ennen hyppyä, hypystä olisi voinut tulla toinen. No, turha jossitella. Virheistä oppii! Sitten radan vaikein tehtävä jatkui. Kaareva linja isokokoiselle okserille. Minulla ei ollut jalustimia ja kypärä silmillä. Kielto ja hylätty.

Seuraava rata oli Kingsland Tulevat Tähdet -kilpailu, jossa päätin hypätä 120cm sijasta 110cm, sillä halusin vain maaliin.
Rata alkoi mukavasti. Ensimmäisellä esteellä paikka oli hieman kaukana, mutta se ei haittaa tässä vaiheessa. Loppuradasta Batella tuli kakkahätä....ja sarjan A-osa tippui vain ja ainoastaan sen vuoksi! Että ärsyttää! Viimeiselle esteelle tulee kielto, sama este miltä kiellettiin pihalle edellisessä luokassa. Lähdin loppua kohden tuuppaamaan, joten Bate katsoi paremmaksi kieltää. Noh, viimeinen este yli ja tuloksena 8vp + yliaika pisteitä kiellosta.
Alempana kuvat siis 120cm luokasta:


tässä siis 6 este, johon tuli 2, epäonnistuminen2 yllä olevaa kuvaa 110cm^^
Tänään menin Haimi hallissa 120cm sijasta 110cm. Rata alkoi mukavasti. 4 este tippui, mutta en kuullut hipaisuakaan :O Viimeiselle esteelle olisi pitänyt jaksaa odottaa. Lähdin työntämään, hevonen ei ollut tasapainossa, joten puomi tippui. Pääasia, että hevonen hyppäsi! Tällä kertaa en käynyt näyttämässä mitään esteitä/pyörittämässä niiden ympäri. Katsomo oli paha Bonapartelle, joten en päässyt tuomaan kulmaan asti kohti neljättä estettä.


Bate muuttaa ensiviikolla, tai sitten 2 viikon päästä MP:lle!!!!! :) JES! Seuraavia tapahtumia ovat Salon joukkuemestaruudet ja varmaankin yksi ypäjä sekä maajoukkuekatsastukset! Ja tietenkin hihsiä katsomaan Iidan kanssa!! :)

Video kooste:  Noh, sanompahan vain, että kukaan ei ole seppä syntyessään ja on aivan eriasia mennä vaikkapa nyt minun alueeni 120cm rata, kuin täällä 120cm, sillä radat ovat paljon vaikeampia! Bate ei ole helppo hevonen ja kuten valmentajani sanoi, että se tarvitsee täydellisen ratsastuksen. Jos on ohja vähäänkään kireämpi kuin kotona, hevonen menee paniikkiin tai nyrkki tiukemmin ohjassa tai istunta jäykempi.  Ja oon tosi tyytyväinen, että Baten laukkatyyppi on eteenpäin menevää ja zäpäkkää!!
Onko joku teistä tulossa Helsinki International Horse Show:hun? Saa tulla moikkaamaan tai jos kisoissa näkyy! :)
 

6 kommenttia :

 1. iha hyvinhä teille meni kielloista ja pudotuksista huolimatta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pääasia että tulokset tuli muutamasta luokasta :)

   Poista
 2. Mikä päivä meet hihssiin ? ja ootko koko päivän ?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina ja olen kokopäivän. (lähden joskus 8 aikaan? en kellonajoista vielä tiedä :)

   Poista
 3. Aina ei voi onnistua! Ens kerralla paremmin...

  VastaaPoista