30.9.2013

Hyvä tallihenki

Eli ajattelin tehdä nyt itse aiheeseen liittyneenä tälläisen postauksen. KAIKKI ovat minun mielipiteitä. En ole siis lukenut mistään.
--------------------------
Mitä hyvä tallihenki on?
Mihin sitä tarvitaan?
Hmm...jokainen voi nyt miettiä, että mihin me tarvitsemme hyvää tallihenkeä. Entä mitä seuraa kun tallihenki on huono? Tai jos vain yksi henkilö on heitetty ulkopuolelle?

Syitä:
-Kateus.
-
-
-
-
Hetkonen! Minulle ei tule muuta mieleen?  Entä teille?
Hyvä tallihenki on kaiken a ja o. Ei ole "coolii" että puukotetaan selkään puhumalla pahaa selän takana. Entä ,kun toiset katsovat ivallisesti, mutta et tiedä itse mistä on kyse.
Jos on pahaa puhuttavaa tai joku haluaa kertoa toisen asioista, niin voisihan se ihan mukavaa olla tulla kasvotusten kertomaan, ettei tule vääryyksiä.
Onko tuollaisessa seurassa mukava treenata ja keskittää kaikki asiat sinuun ja hevoseesi?


Minä poistin edellisen blogini, sillä (tiedän kyllä henkilöt tasan tarkkaan, mutta heille olen kuin mitään en tietäisi) eräät nimeltämainitsemattomat henkilöt kommentoivat anonyyminä blogiini. -Minun pitäisi mennä käyntiä maneesissa korkeintaan.
-Olen eläinrääkkääjä. (tosin Bonaparte kasvoi jopa 5cm kesän aikana, joten laihtui. Heinää oli koko ajan tarjolla, sekä muita ruokia 5 litraa)
Kaikkea muutakin löytyy, mutta kaikkea en ole jaksanut muistaa.
Ihmiset oikeasti! Kaikista typerintä/nolointa on tulla anonyyminä kommentoimaan blogiin, sillä ei uskalleta kirjoittaa nimiä. Kyllä niitä tekosyitä löytyy vaikka miten:
-minulla ei ole käyttäjää
-en jaksa kirjautua
Tai sitten ehkä huvittavinta. Jos nimesi olisi vaikka Maija, niin kirjoitat anonyyminä: "...kyllä mä nimeni uskallan kertoa, sillä et tunne minua   t. Kaarina" HAH!

Jos kilpailet ja tallilta muutkin käyvät kilpailuissa ja joku kirjoittelee tsemppiä esimerkiksi henkilölle A ja B, mutta entä henkilö C? Hups, hän taisikin jäädä ulkopuolelle. Miten on, onko oikein?
Minun mielestäni tallin kuuluisi tsempata ihan jokaista, sillä ei varmaankaan ole ainut maailmassa kilpaileva ratsukko.
Sama esimerkki kävi minulla  toteen viime Ypäjän kisoissa....
Ainiin, minäkin taisin olla kilpailuissa?! En tästä välitä, mutta tuokin on kyllä typeryyden huippu!

Hyvään tallihenkeen kuuluu:
-toisten tsemppaaminen
-auttaminen. (jos jokin asia ratsastuksessa menee pieleen, voi kertoa oman mielipiteen, tai hevosen hoidossa jokin on epäselvää, on ystävällistä auttaa)
-toisten asioiden kuunteleminen
-onnitteleminen esim. valmennuksen onnistumisesta tai vaikkapa ihan perusasiasta "hevosellasi on nyt hieno ravi" "hyvin menee"
-epäonnistumisen tapahtuessa voidaan sanoa vaikkapa, että "ensi kerralla paremmin"
Monia muitakin juttuja on, mutta jos jollain on jotain fixattavaa niin kannattaa panostaa hyvään tallihenkeen!
 

Onko teidän mielestä oikein jättää ulkopuolelle? Millainen ilmapiiri teidän talleilla on? Olisin todellatodellatodella kiinnostunut kuuntelemaan!!! :)

9 kommenttia :

 1. Omalla tallilla on todella hyvä tallihenki. Kaikki tuntee toisensa eikä puhu pahaa selän takana. ulkopuolelle jättäminen on NIIN väärin!

  Hyvä että otit tämän aiheen puheeksi :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Meidän tallilla on ainakin todella hyvä ryhmähenki! Ainakaan en ole kenenkään kuullut sanovan mitään pahaa kenestäkään :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus :) tämä kuulostaa siltä, että sä olet se joka on joskus jäänyt välillä ulkopuolelle? Jos näin on niin jätä omaan arvoonsa kateelliset paskan jauhajat! Tallihenki on tärkeää, varsinkin jos on tiivistalliporukka (ei siis oikeastaan ratsastuskoulu). Tallilla missä mun heppa asustelee on itseäni paljon vanhempaa väkeä, joten ratsastelu tuntuu välillä vähän yksinäiseltä, on sekin silti parempi kuin se että jätettäisiin ulkopuolelle. Oon aivan varma, että ne jotka tollasta paskaa on jauhanu on ollut kateellisia sun yli-ihanalle ja hevoselle ja taitavalle ratsastajalle. :) Jos kiinnostaa voit käydä tsekkaamassa mun blogin: http://kvitafjord.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Minulla tuli mieleen, että tuo auttaminen on usein todella vaikeaa. Itse pidän muiden neuvomista hyvänä ja kannattavana asiana ja olenkin mielissäni, jos joku huomauttaa jostain minulle. Minun tekee usein mieli auttaa muita, mutten enään oikein viitsi sitä tehdä, koska hirveän monet ottaa sen pahalla ja loukkaantuu. Ovat kai sitä mieltä, että olen mielestäni parempi kun voin huomautelle muille... =( Mutta hei! Hyvä postaus! =D

  VastaaPoista
 5. Pää pystyyn Rosanne! Kuten ennenkin olen sanonut: "Säälin saa pyytämättä, kateus pitää ansaita," siitähän tässäkin tapauksessa on selvästi kysymys. Suomalaisten perussynti. Tsemppiä, jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva blogi sulla ja oonkin ihaillut sua ratsastajana, ratsastat tosi hyvin ja sulla on käytössäs ylimagee poni. :) Tää postaus oli tosi kiva ja aiheellinen! Meillä on onneksi tallilla hyvä tallihenki, kaikki tulee toimeen toistensa kanssa ja oon todella tyytyväinen. Harmi jos oot saanut haukkuja, sun pitää vaan nostaa nokka pystyyn ja tiedostaa, ettei ne todellakaan ole totta. Sussa on potentiaalia vaikka ja mihin :) Liityin lukijaksi!

  VastaaPoista
 7. Älä välitä niistä! ne on vaan kateellisia kun ei oo yht hyvii kun sää ja bate! (: omalla tallilla ei ole ketään häiritsemässä :DD

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista