4.5.2014

LILLIPUTTIESTEITÄ BONAPARTELLA

Heippa kaikki!
Viikonloppu sujui hyvissä merkeissä. Toivottavasti teilläkin. :)  Hyppäsin Batella lauantaina pieniä esteitä, sillä en päässyt viime estetunnille. Bate on hypännyt talven aikana paljon, joten ajattelin, ett pienien esteiden hyppääminen voisi olla ihan tervettä touhua.

Verkkasin ensin aika pitkällä ohjalla, jonka jälkeen aloitin työstämään ravissa. Tein takaosan väistätystä sekä temmonvaihteluita. Laukassa tulin puomeja ja ratsastin eteen-kiinni temmonvaihteluita.
Hyppäämiset aloitin ristikko-ristikko linjalla, joka on neljän askeleen linja. Tulin verkassa tätä viidellä ja neljällä laukalla.
Hyppäsin sitten pienen radan. Bate oli innoissaan. Tulin rataa muutamia kertoja ja loppua kohden hevonen oli parempi. Esteet oli pieniä, joten Bate ei oikein jaksanut keskittyä, kun ei sen tarvinnut edes ponnistaa päästäkseen yli :D
Lopuksi äiti nosti muutaman esteen hiukan isommaksi. Välillä on tosi kiva hypätä ihan pieniä esteitä!
Pahoittelen, että jotkut videot ovat kuvattu ilman zoomausta, sillä äiti opettelee vasta käyttämään järkkäriä! :D1.
Tälläisille pienille esteille on hyvä tuoda läheltä, ett hevonen oppii keräämään itseänsä
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.

Baten jälkeen ratsastin vielä Körmyn ja harjoittelin laukanvaihtotehtävää vesimaton kera. Körmy osaa jo vaihtaa laukan ilman pukkia, mutta vain muutaman kerran. Kyllä se siitä!

1.
2.
3.
4.
5.


Postauksen kysymys: Mikä Baten kuvista oli paras? Entä Körmyn? 
Miten te olette saaneet opetettua hevosen vaihtamaan, vai onko hevosenne osannut vaihtaa jo ennestään?
Olisi kiva, että jokainen vastaa kysymyksiin, sillä olisi todella mukava kuulla! :)


19 kommenttia :

 1. Me ollaan tuon shetukan kanssa opeteltu puomin kautta. :) Muut onkin osanneet sen ennestään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Puomin kanssa Körmykin vaihtaa ilman pukkia! :)

   Poista
 2. itselläni myös ongelmana ollut jo pitkään nuo lauakna vaihdot, tuntuu ettei poni opi niitä ikinä? Miten ite oot opettenu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aijaa höh:/ no körmy ei osannut alussa, mutta paras neuvo on, että laukkaat ensin diagonaalille ja siinä kohdassa, missä vaihtaisit laukan,, pysäytät. Toistat tätä monia kertoja ja kun tulet ensikertaa vaihtoon, sitä ei kannata vaihtaa heti "keskipisteessä" vaan 3/4 osa diagonaalista. Ymmärräthän? Sitten viet sisäpohkeen eteen ja annat ensin selvät avut. Pidät ulko-ohjasta. Jos hevonen jatkaa vastalaukassa, kokeile jatkaa laukkaa, ota ulko-ohja vahvasti käteen ja yritä vaihtaa. Raippa kannattaa olla ulkokädessä, ja pukin kautta on hyvä opettaa vaihtamaan. Ainakin omasta mielestä. Jos tarvitset lisää tai tarkempia neuvoja, kysy vaikka facebookissa :)

   Poista
  2. okei kiitos! luulen että lähetään kokeileman tuolla tyylillä jos se toimisi...

   Poista
 3. Baten kuvista 5 ja Körmyn 5 ja 4 :D

  VastaaPoista
 4. Baten kuvista: 2&9 ja Körmyn:4 :) ite opetin edelliselle suokille ensin ravin kautta vaihto, ja aina selkeästi avut+käänsin sinne mentävään suuntaan ja sitten puomin kanssa että puomia ylittäessä vaihdetaan laukka, selkeät pohkeet+paino mentävään suuntaan, katse ja ohjaus myös mentävään suuntaan. Niin se pikkuhiljaa oppi sen tekemään ilman puomiakin :) (sori ehkä hieman sekava selitys :D) ja sul on kiva blogi ja viel noi kysymykset aina lopussa ni eroo muista blogeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Ja juuri näin, kiitos paljon ja kiva kun pidät! :)

   Poista
 5. Baten 11 ja Körmyn 5 kiva kun oli myös videota !:)
  http://hepatjaponit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Baten 2 ja Körmyn 3 :) Me ollaan just opettelemassa laukanvaihtoja meijän tamman kanssa, ollaan treenattu niitä ihan vaan tekemällä paljon suunnan vaihtoja laukassa ja sitten pyytää niin kauan laukanvaihtoa että on myötälaukassa, välillä ollaan tehty myös ravin kautta pari ekaa että hahmottaa mitä pitäis suunnilleen tehdä :)

  http://juulijaponit.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Toisen hepan kanssa ollaan ensin koottu diagonaalilla ja vaidettu laukkapohkeet jonka jälkeen hipaistu raipalla uuden sisäpohkeen kengän kärjen.kohdalta. Toisen kanssa vaidettu ensin yhden raviaskeleen kautta ja sen jälkeen ns huijattu että siirrytään raviin mutta iiihan hitaasta laukasta vaidettu pohkeet ja asetus.

  Bate kuvista 9 ja körmy kuvista 5 :)

  VastaaPoista
 8. Baten kuvista 5 ihan sen takia että mukana on myös pikku tsemppari. :) Körmyn kuvista 2. on vaan niin hauskan näköistä menoa. :D

  VastaaPoista
 9. Baten 7. ja Körmyn 1. kauniita kuvia! :)
  Meidän tamma pukitti aina sekä puomilla että sileällä, joten ensin opetettiin vaihtamaan pienellä esteellä kahdeksikolla ja siitä siirryttiin pienemmän kautta puomiin ja nykyään toimii sileällä paremmin, toki vielä vaiheessa. :) Mulla kans yks ratsutettava 11v vanha esteruuna, jolle ei oo ikinä opetettu vaihtoja, katotaan miten onnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon"
   Aijaa, varmasti tuokin hyvä keino :)

   Poista