8.5.2014

SUPER VALMENNUS

Heippa!
Minulla oli eilen Mian estevalmennus, josta on nyt määrä postata.

Aloitimme puomeilla. Ensimmäinen puomi kevennettiin yli, jonka jälkeen istuttiin satulaan ja väistätettiin keskimmäinen puomi,palattiin takasin linjalle ja ravattiin viimeinen puomi. Toisella puolella pitkää sivua ratsastettiin eri rytmissä. Teimme tätä molemmista suunnista ravissa että laukassa.
Myöhemmin linja tultiin yhteenpötköön neljällä, viidellä ja kuudella laukalla.

Verkkaaminen esteiden kanssa tehtiin samalla linjalla, mutta toisen esteen jälkeen käännettiin kaarevasti pienelle pystylle, jonka jälkeen tultiin okseri-pysty-pysty linja takaisin päin.
Tätä toistettiin muutaman kerran, jonka jälkeen hypättiin rata.
Rata jatkui kolmoislinjan jälkeen puomi-pysty-okseri linjalle. Seuraava tie oli kaksoissarja, joka oli kahden laukka-askeleen väli. Sarjalta kaarrettiin kuusi laukkaa okserille. Minä jouduin tekemään viisi laukkaa, sillä ratsastin ensimmäisen kerran sarjalle liian hiljaa ja jouduin laittamaan jalat toiselle osalle kunnolla kiinni. Toisella kerralla tulin "hojo hojo" hypyn ja isosti sisään ja jouduin ratkaisemaan linjan viidellä laukalla.
Sitten oli vesi-viisi laukkaa hyvin ulkolinjaan hypättynä ja okseri. Sitten oli yksittäinen pysty ja kolmoislinja takaisin päin.
Rata oli ihan minun tyyppiseni, tosi kivasti tehty!Toinen rata oli vielä parempi kuin ensimmäinen. Radan jälkeen Mia nosti vielä muutamaa estettä ja tulin ne uudestaan.  Bate oli super!


Pahoittelen kuvien huonolaatuisuutta, sillä ne ovat otettu videolta.

Postauksen kysymys: Mikä on teidän korkein este, jonka olette hypänneet? Entä mitä tasoa hyppäätte kilpailuissa? Milloin ovat seuraavat? 

Olisin taas todella kiitollinen, jos vastaatte. On tollut tosi kiva lukea edellisiäkin kommentteja! :)

30 kommenttia :

 1. Mun korkein on vaivainen 110cm, mutta eipä ole ollut muita ratsuja alla kuin ratsastuskoulun tuntiheppoja :D Kilpailuissa viime kaudella menin 80-100cm :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei no kiva! Harvassa ratsastuskoulussa pääsee noin isoa hyppäämään!

   Poista
 2. Tosi kivasti menitte, hyvä te! :) Itellä aikoi sitte 125cm, edellisellä ponilla kait v.2011 ja tällä hetkellä treeneissa 60-70cm ja pikkuhiljaa aletaan nostelee esteitä isommaks :) Sun blogi erottuu hyvin muista blogeista, noilla kysymyksillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja kyllä se siitä kun treenailee! :)

   Poista
 3. kivan näköstä menoa ja heppa hyppää kivan kevyesti :) meillä esteet on vielä ponin kanssa siinä 80cm kisoissa kotona välillä isompaa mutta pikkuhiljaa nostetaan kuhan saa kokemusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja niimpä, tekee siinä rajalla missä tuntuu mukavalta! :)

   Poista
 4. Mun korkein on 110cm, tällähetkellä 70-80cm pikkuhiljaa rimaa nostaen. Seuraavat kisat on varmaankin tän kuun lopussa:)

  VastaaPoista
 5. Teillähän loppuu kohta tolpat kesken. Kivan näköistä menoa kyllä.
  On hienoa kuinka jaksat kehittää itseäsi ja hevosta vaikka hevonen aina niin kovin helpolta vaikuttakkaan :)
  Te olette hyvä pari!

  VastaaPoista
 6. Mulla on lähemmäs 140cm. Mutta en sano kritiikkiä millään pahalla enkä halua loukata millään tavalla, sä ratsastat tosi hyvin! Mut noilla videoilla näyttää että hypyissä sulla olis aika nopee ylävartalo, ymmärräksä mitä mä meinaan tolla? :) tää ei ollu sitte millään pahalla ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja joo mulla on parantunut ylävartalo todella paljon, se on ollut tosi ongelma mulla ja ei mitään tottakai saa huomauttaa! Tiedän virheeni ja osaan myöntää ne :) Ylävartalon kanssa on ongelmaa ja istun pystyyn usein liian nopeasti mutta enköhän tuosta ope :)

   Poista
 7. Kiva blogi! Liityin toodellakin!:D Hyppäätte todella hienosti!:) itse olen korkeimillaan hypännyt vähän vajaa vaivaiset 100cm. Tahtoisin tooooodella kovasti kisatakkin mutta ei ole tilaisuutta vielä tullut/jänistän vain:D

  nellaoma.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja 100cm on tosi hyvä, yritä vain kisoihin! Ne ovat tosi kivoja kun on kaverit samoissa kisoissa ja pääsee myös chillaa! :)

   Poista
 8. Itellä joku 110cm, ja viime kesänä hyppäsin 100cm, mutta nyt ei oo päässy hyppää kun ylläpidossa 19wee "eläke"ruuna. Hevosesta virtaa löytyis, mutta en uskalla sillä hyppää, koska vanhojen heppojen viat jaloissa. Ei kestä enää kun puomi-treeniä. :/
  Kilpaillu en oo, mulla ei vaan itellä kantti kestäis. Tulis liian kovat paineet ja näin, joten jätän kisaamisen suosiolla niille ketkä pitää/rakastaa sitä. (:
  Lukiaks liityn heti kun koneelle pääsen. Puhelimella niin hankalaa.

  idontgiveuponus.blogspot.com enemmän lifestyle blogi, mutta muutamia postauksia löytyy myös Havannasta, eli siitä ylläpitohepasta. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa höh :( ni jos ei itse pidä kisaamisesta niin tämä on kuitenkin harrastus joka pitää olla hauskaa :---)
   Käyn katsomassa kun menen koneelle!

   Poista
 9. Hienon näköistä menoa teillä! Tsemppiä jatkoon! :)
  Itse olen mennyt max. 130cm trippelin (pelotti ihan sikana!) ja ratana max. 115cm tehtäviä. Mulla on vaan rimakauhu ja se menee siinä metrissä. Onneksi on hyvä opetusmestariheppa joka ei kiellä vaikka kuski on vähän pöljä :) Kisoihin mennään nuoren miehen kanssa kunhan joskus saadaa ratti ja jarru kohdilleen ja varmaan max. 90cm luokkia. Mua pelottaa liikaa sitä isommilla :D

  VastaaPoista
 10. 90cm on isoin mutta kun ratsastuskoulun poneilla hyppää niin ei ihan sataan asti pääse ainakaan poniratsastajat. Kuitenkin alla oli entinen konkariponi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva! Ratsastuskoulussa oli minunkin vaikea hypätä 70-80 cm korkeampaa kun ei itse vielä taidot ollu kunnossa ja hevoset eivät olleet isompien esteiden konkareita. Tsemppiä ! :)

   Poista
 11. Siskon ponilla oon pääsyt kotona hyppäämään 110cm,ratsastuskoulussa 80-90 cm,samoin kisoissa.Oma poni on ollut mulla vajaa puol vuotta ja on niin vaikee,että ollaan vasta nyt päästy hyppäämään 70 cm,tavoitteena päästä kisaamaan 130 cm luokkia sillä.(:

  inninelamaa.blogspot.com

  VastaaPoista
 12. Ihana blogi, oon lukenu jo jonki aikaa. Kiva seurata kun kerrot niin hyvin treeneistä (pakko myöntää, oon saanut pari vinkkiä omiinkin treeneihin :D )
  Nykysellä hepalla enkka ye. 130cm ja re 115-125cm ja kisattu on alue 100cm, kokematon ja vaikee tamma :P viikon päästä ollaan Niinisalossa kenttäkisoissa, sitä tamma rakastaa ;)
  Tost videosta, hyppäätte kyl tosi nätisti ja hyvin mut jotenki Bate näyttää silleen hassulta, enn tiiä johtuuko valosta vai mistä, mut ihanku se ei ois ihan puhas tai jotenki nelitahtinen laukka? En oo muuten katsonut sun muita hyppyvideoita vähään aikaan, niin en tiedä onko siis normistikin tuollainen, mut hyvän näköstä silti! :)

  http://catherinescardena.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiitos! Bate on täysin puhdas mutta sillä on ollut heikkl takapää ja olemme treenanneet sitä paljon. Se parantuu vielä paljon! :)

   Poista
 13. Mulla on 120 ja sekin oli ihan kauheeta! Yli mentiin puhtaasti, ja nyt olen käymissäni valmennuksissa ruvennut hyppäämään taas vähän isompaa kun ei ole niin paljoa tullut isompia hypättyä! Nykyään ratana menee sen 80, ehkä siitä sitten sopivan hepan löytyessä korkeemmallekkin :)!

  VastaaPoista
 14. Olen yksittäisenä hypännyt 135cm okserin, ja ratana parhaimmillaan 125-135cm radan.

  VastaaPoista
 15. Ooks sä tulossa niihin korpparin kisohin? Kun en löytäny suo listoista ja puhuit että olisit tulossa :D

  VastaaPoista