26.5.2014

SUOKKIVOIMAA

Heippa!
Minä olin viikonlopun lapsuudenystäväni Iidan luona. Päivät olivat todella lämpimiä; 26-30 astetta!
Kävin myös ratsastamassa lauantaina ja sunnuntaina erästä suomenhevosta. "Pekka"   -oikealta nimeltä Apekka- on kiltti ja yhteistyöhaluinen. Se on entinen ravuri ja sen huomasi laukasta todella hyvin. Se oli räpellystä ,mutta väliäkös tuolla. :)
Aluksi tutustuin apuihin ja sitten verkkasin. Verkassa tein paljon suunnanmuutoksia sekä avoja ja pohkeenväistöjä.


Tutustumista Pekkaan
Ravissa tulin myös puomeja molemmista suunnista. Pekka punki erityisesti vasemmassa kierroksessa sisäpohjetta vasten sekä oikeassa kierroksessa linjalla hakeutui vasempaan reunaan. Tulin puomeja myös laukassa.
Myöhemmin omistaja laittoi puomeista ristikon, jota tulin muutaman kerran suuntaansa. Sitten pienenä pystynä ja myöhemmin 80cm korkeana. 

Kun aloitettiin hyppääminen, laitettiin hevoselle bootsit!


Tämän kuvan laitoin, jotta huomaatte kuinka paljon työtä sain tehdä että hevonen pysyisi noinkin suorassa
Hyvä paikka oli työlästä, sillä kaarteessa piti tukea paljon sekä tasapainoittaa hevosta kaatumatta sisäpohjetta vastaan ja juoksematta ulkolapa edellä. Oikeassa kierroksessa kaikki oli vaikeampaa.
Omistaja laittoi värikkään lankun puomin tilalle, mikä oli ensimmäisellä kerralla tosi pelottavaa.

Myöhemmin sain todella hyvät hypyt ja lopetin.


Ohi! Mut ziigatkaa haba ;)

Onko teillä suomenhevosta omana tai hoitohevosena yms?
Onko niillä rytmikäs kolmitahtinen laukka vai räpellystä?
Onko ne olleet ennen ravureja ja nyt ratsuja? 
Miten kauan koulutus on vienyt?

Vastatkaahan taas näihin kysymyksiin! :)38 kommenttia :

 1. Kiva postaus ja kivoja kuvia! ;) Yhdellä suokilla joskus ratsastin ja löyty kyllä kiva kolmitahtinen laukka :)

  VastaaPoista
 2. Tallilla missä ratsastan on suokkeja joilla on ihan ajettukin, ja yhdellä Rutulla on tallin paras laukka vaikka on ollutkin kärryjen edessä! Kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Ylläpidossa suokki. Ei ikinä ajettu ja osaa heB jutut ja hyppääki re 80. Tosi hyvä hevonen ja ei kyl tajuis et ois suokki. Laukka kolmitahtista. :)

  VastaaPoista
 4. Kaksi suokkia hoitohevosina. Toisella tosi mukava laukka ja toisella, joka ilmeisesti on ollut ennen ravuri se laukka on aika räpellystä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Ja joo se on tyhmää kun ne räpeltää.. :/

   Poista
 5. Komia suokki nuissa kuvissa!!

  Itsellä oma suokki joka on monia vuosia taakseppäin ollut ravuri, muttei pärjännyt joten aikakauan ollut ratsuna. Kolmitahtinen hyvä laukka löytyy ja koulutusta en tiedä, mutta olen itsekkin sitä hieman eteenpäin vieny pikkuhiljaa :)
  http://evejahevoset.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus!:)
  Onko teillä suomenhevosta omana tai hoitohevosena yms?
  Itse kisaan suomenhevosella joka on pitkälle koulutettu ja on hypännyt 120cm luokkia.

  Onko niillä rytmikäs kolmitahtinen laukka vai räpellystä?
  Eli yllä jo mainitsin eli ei mitään räpellystä, ja vääntää koulua myös yhtä hyvin kun esteita vaikka esteet ovatkin sen intohimo ;)
  Onko ne olleet ennen ravureja ja nyt ratsuja?
  eip...

  Miten kauan koulutus on vienyt?
  en tiedä ;)

  VastaaPoista
 7. Sulla on ihana blogi! Ja kiva kun ratsastat eri hevosia! Oletko käynyt ratsastamassa Batella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja olen, viimeksi tänään. Siitä tulee erillinen postaus :)

   Poista
 8. Tosi kiva postaus! Luenkin sun blogia ja mahtavaa menoa kaikilla hevosilla!

  VastaaPoista
 9. Mikä Körmyn oikea nimi on?
  Onko suokit mielestäsi kivoja? :)

  VastaaPoista
 10. Kui usei ratsit batee?

  Mun suokki menee ehkä heB-A (puhtaat avot, sulut, väistöt, vaihdot, etu ja takaosakäännökset, lyhytjalkaiselle suokille hyvän keskiravin ja kyvyn venyttää), omaa puhtaan, laadukkaan ja korkean kolmilaukan. Ei koskaam ajettu, ja on suvultaan este/kenttälinjanen.

  Hyppää reeneissä Re 110cm, kisattu alue 100cm sijoittuen sekä muutama 110cm uusinta.

  Säkää 152 cm ja kohtuu kevyt. PUHDASROTUINEN, rekisterisuokki kantakirjattu. Aika kultakimpale;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susannalla ollessa pari kertaa koska mulla on kisat torstaina :)

   Ja joo!! Vitsi kui mageet!!! :o

   Poista
 11. Mulla on kaksi suomenhevosta ratsuina. Toinen on viety teuraskuntoisesta ravurista HeB ja re80cm tasolle n. 4 vuodessa alussa valmentautumatta, nyt kisataan kohti aluetasoa ja viedään kokoajan ratsukkoa eteempäin. Toinen on 9kk ratsuna ollut, HeC ja re60-70cm tasoinen. Huippuheppoja molemmat, urheilullisia ja kolmitahtisen laukan omaavia.
  > http://lovetrustenergy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Oma suokki on. On ollut ravuri. Koulutuksessa meni n.5-6 vuotta, ja nyt taitaa osata HeA jutut ja vähän passagen alkeita. Askeleet on lennokaat ja laukka on kolmitahtista.

  Myönnettäköön ettei tuo mun hevonen edes kovin suokilta näytä, on niin kevyt rakenteinen. Mutta meilläpäs on vähän erilainen suomi putte

  VastaaPoista
 13. Useampia suokkeja omistavana voin kertoa, että jokainen on ollut ihan erilainen. Ekalta meni 2 vuotta oppia kentällä laukkaamaan. Kirjattu R-suunnalle ja hypätty joskus RE 100cm. 8 vuotta töitä takana eikä edelleenkään täysin priima oikeaan kierrokseen. Sitten on ikuisia räpeltäjiä, helposti nelitahtisia, lupaavia väläytyksiä näyttäviä ex-ravureita, sekä yksi vanha ravuri, jolla on mieletön kolmitahtinen laukka - jos se myös hyväksyisi ratsastajan avut laukan aikana, eikä yhtäkkiä tekisi töksähtävää askelta ja hyppäisi suoraan ylöspäin... Myös suku vaikuttaa hevosen laukkaan ainakin jossakin määrin!

  Keskimäärin hevosen koulutus ravurista ratsuksi vie saman ajan kuin jos hevonen ratsutetaan nuoresta pitäen: eli 4-7 vuotta. Jokainen hevonen on yksilö :) Töitä tehdään kovasti ex-ravurineidon kanssa että joku päivä päästäisiin R-kirjoille, kuten muidenkin projektisuokkien kanssa.


  Kivaa lukea tällaista suokkipostausta vaihteeksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Kaikki on kyllä ihan erilaisia :D
   Ja kiva kun tykkäsit :)

   Poista
 14. Mulla on nyt hoitohevosena 8vuotias suokkiruuna, sitä ollaan ratsastettu vasta pari vuotta. Ennen oli ajettu mutta ei ole kummoistakaan raviuraa sinänsä. Vielä laukassa vähän työstämistä, mutta kun saa laukkaamaan niin on ihan rytmikäs ja ihana laukka istua :)
  Silloinkun aloin kyseistä hevosta hoitamaan niin ei pojalta laukkaa juuri ollenkaan irronut ja tuli heitettyä sitä takapätä. Nyt menee jo paljon mallikkaammin, eikä enään pukita juuri lainkaan!

  VastaaPoista
 15. Miks oot tai olit myymäs baten

  VastaaPoista
 16. Miksi ette menneetkään Ruilaan mistä puhuit yhessä postauksessa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska päätimme käyttää sen rahan hevosen koulutukseen.

   Poista
 17. Tallilla jossa käyn on kaksi suokkia, toinen entinen ravuri, hieman reipas tapaus mutta laukka pyörii silti eikö sooloile omiaan:D toinen on 6v suokki joka juoksee kaikissa askellajeissa minne sattuu ja miten sattuu ja laukka on kamalaa kaahotusta ja räpellystä:D

  VastaaPoista
 18. Mulla on oma suokki ja sillä on hyvä kolmitahtinen laukka, tosin hevonen on aina toiminut ratsuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, varmasti tuo hevosten ravitausta tekee kepposet :)

   Poista
 19. Mulla on 2-vuotias suomenhevos ori :)

  VastaaPoista
 20. Meillä on nyt 20v suokkitamma joka on aikoinaan vaan koelähdön juossut. Laukka on erittäin miellyttävää ja kolmitahtista, kunhan sen saa vain nousemaan :D Nyt työn alla on tämän kyseisen tamman 2v nuorukainen :)

  VastaaPoista
 21. Hoitohevosena 21v suokkiruuna, ikä painaa jo aika paljon ja kouluratsastuksessa ei perusmerkkiä korkeammalle pääse, esteilläkin yli 50cm on jo todella suuri saavutus. On aina toiminut ratsuna vaikka omistaakin ravisuvun, jos olen ymmärtänyt oikein niin takajaloissa jotain vikaa eikä sen takia pysty juoksemaan. Saman vian takia esim. muotoon ratsastus ja peräänanto lähes mahdottomia ja laukka on aika lailla pelkkää sähellystä. Ei ole kuitenkaan menoa paljon haitannut, hyvin se vaari on jaksanut tunteja mennä jo useamman vuoden putkeen ja on toiminut vammaisratsunakin, se on juuri sellainen luottohevonen jonka selkään uskaltaa päästää kenet tahansa, se aina jaksaa tehdä parhaansa ja opettaa ratsastajaa. Todella viisas ja hyväsydäminen tapaus, ei haittaa yhtään vaikka sillä ei voi kisata tai hypätä korkeita esteitä, itselleni riittää vain se että saan viettää sen elämän viimeiset vuodet sen kanssa :)

  VastaaPoista