14.3.2015

Suurtakin suurempaa

Heippa!  Elämässäni tulee tapahtumaan tulevaisuudessa todella paljon.  Tulevaisuus alkaa olemaan jo aika lähellä: ensimmäinen etappi saavutetaan jo kahden viikon päästä! Apua!  En tiedä mistä alottaisin, sillä kaikki liittyy kaikkeen..  Jotkut ovat saattaneet lukea esimerkiksi Kipasta minun kuuluvan Urheiluratsastusseura Tammer Ridersiin.   Olemme tehneet pohdintoja jokaisesta mahdollisesta asiahaarasta ja olemme päätyneet tällaiseen ratkaisuun:

1. Jatkokoulutus peruskoulun jälkeen.   Minun peruskouluni loppuu kesäkuun alussa, oppivelvollisuuteni loppuu.  Jos haluan jotain tulevaisuutta, minä haen jatko-opintoihin.  Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun piti mennä Hämeenlinnaan kouluun, mutta olemme ajatelleet minun tulevaisuuden suunnitelmia ratsastajana ja päätyneet toiseen vaihtoehtoon. Koulupaikkani tulee olemaan Lempäälässä sekä Tampereella.   Minä aion tehdä kaksoistutkinnon kaupallisella puolella.  Olen päättänyt, että minusta tulee kauppatieteen maisteri tulevaisuudessa ja aloitan toteuttamaan unelmiani askel askeleelta.   Minulla tulee olemaan yksi tai kaksi päivää viikosta opintoja Tampereella lukion puolella.  Muut päivät on ammatillista Ideaparkin liiketiloissa, kivaa!
Hiihtoloman jälkeen meillä oli yhteishaku.. Minua pelottaa ihan kauheasti, sillä en todellakaan tiedä mitä tapahtuu jos en pääsisikään ensimmäiseen vaihtoehtooni...  Oponi kyllä sanoi, että on 150% varma, että tulen pääsemään haluamaani kouluun.. toivotaan!


2. Hevosen uusi koti. Bella ei voi asua Hämeenlinnassa jos kouluni on Tampereen suunnassa.  Tuleva talli tulee olemaan Lempäälän Ratsastuskeskus, missä olemme käyneet Karin valmennuksissa. Lempäälä on ennestään tuttu paikka minulle.  Siellä on isot, hienot tilat ratsastajalle sekä hevoselle. Lisäkis kävelytyskone ja kävelytysmatto. Muutto on jo kahden viikon päästä! Tämä tulee olemaan kaikista suurin päätös, sillä kotivalmentajani tulee olemaan Kari.

3. Uusi ratsastusseura. Team MP Ridersin jäsenet ovat pääasiassa omalta talliltamme, joten tallipaikan vaihtuessa vaihdoimme myös seuraa.   Uusi seurani on siis Urheiluseura Tammer Riders.

4. Koti ja liikkuminen. Kouluni siirtyy Lempäälään   samoin hevonen.. entä minä?  Minun asuntoni ei ole vielä selvillä, sillä sitä pohdimme myöhemmin kesällä, tuleeko tarpeen ostaa oma kämppä vai asunko Lempäälän tiloissa. Tästä ilmoittelen myöhemmin.


Päätökset tulevat tosiaan olemaan todella suuria. Pitkän matkan ravaaminen loppuu, ja se on helpotus. Opiskelut ovat olleet hankalia autossa ja sitä myötä autotyöskentely on väsyttänyt niin paljon, että pysyn maksimissaan puoli tuntia enää autossa hereillä. 


kommentti kommentista, linkkaathan blogisi! =)
Mihin seuraan sinä kuulut?
Millä tallilla hevosesi on/millä tallilla käyt ratsastamassa?
Ysiltä päässeet: minne te olette hakeneet ja millaisia opintoja?


28 kommenttia :

 1. Ihanan kuuloisia suunnitelmia sulla :) toivottavasti pääset haluamaasi kouluun, itsekkin pääsen keväällä ysiltä, mutta päädyin kuitenkin kotikaupunkini lukioon :)
  www.everyweekwithme.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Tosi hienoa, että oot rauhallisesti ja huolella miettinyt isoja päätöksiä! Toivottavasti uudella tallilla kaikki menee hyvin ja pääset haluamaasi opiskelupaikkaan:) Yp ponini asuu Vaasan Hubertuksen tallilla ja sen takia kuulun itsekkin Vaasan Hubertuksen seuraan.

  VastaaPoista
 3. Mun hevonen asustelee ihan lähellä lempäälää sellasella isolla maneesi tallilla :) Ollaan käyty mun hepan kaa joskus lempäälässä ja jotain lempääläisiä on joskus myös käynyt täällä :)

  VastaaPoista
 4. Minä päädyin ehkä jopa aika typerään järjestelyyn kun pari vuotta sitten ysiltä pääsin. Hevosalalla opiskelen kiuruvedellä, kotipaikkakuntani kokkola. Toinen hevoseni asuu kokkolassa koska en kerkeä molempia hoitaa koulun ohella. Se on ns kakkoshevoseni, joka tosin sairastaa tällä hetkellä. Mukana kulkeva ykköshevoseni asuu kiuruvedellä koulullani, ja lähtee mukaani kokkolaan aina kun sinne menen. Vaikeuksia tuottaa välillä se, että hevoset asuu kokkolassa vuokralla, ja hepan paikka pitää aina sopia tästä syystä erikseen joka viikonlopulle. Kaikki meifän valmentajat on kokkolassa, samoin kisoihin lähdetään aina kokkolasta. Koska tämä vielä ei ole tarpeeksi järjestelyä vaativaa, edustan seuraa, jonka tallissa asuttiin neljä vuotta sitten kun mulla oli vuokrahevonen sieltä. Järjestely on oikeasti erittäin hankala enkä tällaista tilannetta kenellekään suosittele. Mutta on tästä selvitty tähänkin asti, siinä se viimeinenkin vuosi menee :D mutta sun suunnitelmat kuulodtaa tosi hyviltä! Unelmia kohti pitää aina mennä, edes pala kerrallaan :)

  H3nski.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Isoja, mutta vasmasti hyviä päätöksiä! Paljon tsrmppiä :)

  VastaaPoista
 6. Mä kuulun ite KuRaan:D
  Oma heponen asuu omas pihas ja kisaheppa 20km päässä:) Joten käyn molemmilla talleilla;)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti teillä lähtee hyvin sujumaan uudella tallilla ja sun suunnitelmat kuulostaa tosi hyviltä! :) Itse kuulun Pyhäjokilaakson ratsastajiin, liityin siihen kun on ehkä lähin seura ja siellä on hyvä ilmapiiri. Meillä on kotona kahen hevosen talli, eli tallimatkaa on vain muutama metri joka helpottaa paljon. Toisaalta työtäkin on, kun ennen kouluun menoa käyn ponit hoitamassa ja kouluun on yli 20km matkaa, joten joudun heräämään jo viideltä. :D On kuitenkin kaiken sen arvosta. Lisäksi käyn liikuttamassa yhtä pikkuponia tässä lähellä. :)

  Hain nyt ekana vaihtoehtona ypäjälle ja kaksoistutkinnon haluaisin suorittaa. Nähtäväksi jää pääsenkö sinne. :)Huonona puolena olisi vaan että ypäjälle on tosi pitkä matka (7-8h) ja ylläpitoponi lähtisi takaisin omistajalleen, oma ponini jäisi kotia eläkettä viettämään. :/

  http://lifeconfirms.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, kiitos! :)

   Onkin järkevää olla lähiseurassa, niin pääsee osallistumaan myös mahd. oman seuran kilpailuihin ja näkee toimintaa. :) Okei! :)

   Poista
 8. Toivottavasti pääset opiskelemaan haluamaasi paikkaan! Tsemppiä tulevaisuuteen :-)

  VastaaPoista
 9. Kuulostavatpa hyvältä nuo sinun suunnitelmasi! On mahtavaa että olet pohtinut huolella ja tarkkaan mitä haluat elämältäsi myös heppaelämän ulkopuolella. Päätösten teko on aina raskasta, mutta eikös se tunnu helpottavalta kun palaset alkavat loksahtaa kohdilleen? :) Kyllä sinä sinne kouluun pääset, luota itseesi! Epätietoisuus on raastavinta mutta sen ei pidä antaa häiritä :)
  Tsemppiä loppukevääseen!

  VastaaPoista
 10. Itse kuulun Kullaan ratsastajiin "KuRa"
  Hevoseni asuu n. 20km päässä kotia.
  Itse jo kaksi vuotta sitten yläkoulun lopettaneena hain Ypäjälle ja siellä suoritetaan nyt opintoja jo yli puolen välin :)

  elamamakentapaan.blogspot.fi
  ypajahilla.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. Sun suunnitelmat kuulostaa tosi kivalta. Itse kuulun Järvenpään ratsastusseuraan. Oma hevoseni asuu yksityistallilla järvenpään ratsastuskoulun lähellä. Kotoa matkaa tallille on n. 12km. :)

  elamaataallapain.blogspot.fi

  VastaaPoista
 12. kuulun luoteisstakunnan ratsastajiin. meillä hevoten asuu melkein porin keskustassa. keskustasta tallille meillä on ehkä noin kymmenen kilsaa. Olen kanssa pääsemässä keväällä ysiltä ja olen hakenut jurii yhteishaussa sosiaali ja terveys alalle ja toivon eetä sinne pääsen. tavoitteena minulla on että lähtisin sen jälkeen ypäjälle opiskelemaan hevos alaa muuta se riippuu paljon siitä miten kehityn tän kolmen vuoden aikana jos kehitys menee niinkun nyt niiin olen kyllä lähdössä sinne. meille tulee kyllä hevosenkin vaihto mulle varmaan tän kolmen vuoden aikana varsinkin jos kehityn esteillä lisää.

  VastaaPoista
 13. ootko tehny ite ton bannerin, koska sen on toosi hieno ja jos teit niin millä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, sen on tehnyt Tiia Suomalainen ---> www.lillivoitto.fi

   Poista
 14. Sulla on vissiin TDET merkkiset suitset. Ovatko olleet laadukkaat ja hyvät? :)

  VastaaPoista
 15. Juu on! Mulla on ollu nyt kahdet ja ne on ihan sairaaan hyvät ja laadukkaat!! :) Hintaa tosin on yli 200 euroa, mutta on sen väärti, suosittelen!

  VastaaPoista