25.3.2015

Valmis nostamaan tasoa

Moikka taas!  Viikonloppu lopeteltiin sunnuntaina ratapäivään.  Valmennukseni alkoi kello 13.  Pidemmittä puheitta hommat aloitettiin samaan tapaan kuin lauantainakin: ensin lämpö päälle, työskentely käynnissä, ravissa ja laukassa. Bella oli tällöin vielä parempi työskennellä kuin edellisenä päivänä.    Sileänverryttelyssä tein aika paljon väistöjä ja temmonvaihteluita. Bella oli molemmille suupielille pehmeä ja hyvin työskenneltävissä.  Bellan ravi on siitä ärsyttävää, että se on niin tasaista, että keventäminen ja harjoitusravi ovat vaikeita! :D  Batella oli helppoa, kun ei tarvinnut kuin vähän nousta jalustimille niin se pompautti jo. 
Paikoitellen laukassa Bella yritti riehaantua, mutta sain sen kulkemaan rentona ja hyvin ulko-ohjalle. Vasempaan kierrokseen ongelmat sisäsuupielen läpisaannista voi nyt haudata. Töitä onkin tehty jo HIHSistä saakka!


Verryttelyhypyt aloitettiin pystyllä. Kari nosti sitä aina parin kerran jälkeen.  Verryttelyhypyt piti tehdä mahdollisimman rauhallisesti ja niin, että mielummin saada ne kolauttamaan kuin riehumaan.  Rauhallinen ei kuulu Bellan sanavarastoon, mutta silti sain sen kulkemaan aika iisinä.   Pystyn jälkeen verryteltiin kahdella okserilla. Bella kulki taas ongelmitta, kaikki oli hyvin.   Bella olikin oikeasti yllättävän rauhallinen!                         
Karin valmennuksessa on turvallinen olo. Hän esittää kaiken rauhallisesti ja osaa kuvitella tasan tarkkaan, miltä minusta hevonen tuntuu selkään!  Kari on kyllä todella taitava!Tältä näytti menomme kesällä.... kehitystä on tosiaan tullut XD

Sitten tultiin vielä okseri, jonka jälkeen ratsastettiin pystyltä neljä laukkaa toiselle okserille.  Pieninä esteinä väli oli vain rullailtava. Ei tarvinnut ratsastaa eteen eikä ottaa kiinni.
Verryttelyhyppyjen jälkeen aloitetiin samat kolme estettä, mutta jatkettiin sarjalle ja sarjalta vesimatolle. Rata jatkettiin toiseen kertaan perään.   Vaikeuksia tuotti nopeat käännökset varsinkin vedeltä takaisin ensimmäiselle esteelle.  Meillä tuli todella paljon sähläystä laukkojen kanssa ja pissin etäisyyden sarjalle kerran ja löin leukani Bellan kaulaan.  Bella on kuitenkin niin hyväsydäminen, sillä etäisyys B -osalle jäi todella kauas ja se lähti silti hyppyyn.      Jos minulla olisi ollut Bate alla, se olisi kieltänyt tai ottanut kaksi laukkaa.


Lopuksi Kari nosti minulle muutaman esteen ja tulin radan viimeisen kerran uudelleen.
Bella tunnetaan myös paremmissa piireissä vesikyttääjänä.  "Onks tää se vesipeto?" "Onko tää se Ureena, se vesikyttääjä?"     Koputan puuta, mutta Bella ei ole kieltänyt vesimatolle minun kanssa vielä tähän mennessä ikinä.   Nyt kun sanoin niin, kuitenkin seuraavissa kisoissa kiellämme ulos vedeltä! :D

Lopuksi jutellessamme Kari kertoi meidän olevan valmiita 130cm tasolle.  Tästä korkeudesta jatkamme viikonloppuna Ypäjällä.kommentti kommentista, kiitos jos vastaat!
Mitä mieltä olit?
Mikä on sinun mielestäsi käsite erikoiseste?
Hyppääkö hevosesi ongelmitta kaikki esteet? 

14 kommenttia :

 1. Ohhoh, kyllä toi 130 kuulostaa jo hirvittävän isolta, itse kun juuri siirryin 90 nyt tällä kisakaudella, mutta jostakin pitää aina aloittaa.. :D

  Dockan ei onneksi oo mitään kyttääjätyyppiä, kaikki lankut, vesimatot, mustat tai kokonaan valkoiset esteet jne. Sujuvat ongelmitta, mutta kuivahauta on aika pelottava, mutta ollaan kuitenkin aina jossain vaiheessa senkin yli päässyt.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta! :)
   Jep! 😊
   kiitos, samoin sinulle!

   Poista
 2. Ootte kyllä kehittyny hirveesti! Onnea kisakaudelle :-)

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän näköistä menoa taas kerran! Taitavasti menette! :D
  Mun kaveri on vesimattokyttääjä kun se on kerran mennyt hevosen kanssa esteen läpi jossa oli vesimatto alla. Itsekin jännään vähän kaikkia erikoisesteitä mutta onneksi on hevonen joka ei pelkää mitään erikoisesteitä. Sen kanssa on kiva ja turvallista hypätä ja oon antanut kaverinkin mennä sillä niitä surullisenkuuluisia vesimattoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   okei, on kyllä kiva kun on hevonen, johon luottaa tilanteessa kuin tilanteessa :)

   Poista
 4. Hyvältä kyllä näyttää :) Tsemppä kisoihin! Musta erikoisesteitä on vasta esim. muuri, pitkä vesi jne. Mun mielestä vesimatot, lankut, kaikki esteitten alla olevat laatokot yms, portit, johteet ja sellaset kuuluu esterataan siinä missä muutkin, ja näin ollen menee musta ihan normi esteestä :) Coda ei kyttää mitään esteitä (kopkop :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)
   Samaa mieltä sun kanssa noista esteistä! :)

   Poista
 5. Wau! niin upeeta katseltavaa teidän meno, ihailen :O :) ja kiva postaus taas kerran!
  Vuokraheppani, jonka kanssa valmentaudun, ei kyttää mitään esteitä, onneksi! :D (kopkop)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! Kiva kun pidit!
   Haha, kopkop!

   Poista
 6. Näyttääpäs Bella ihan erillaiselta tossa kuvassa:D Mun mielestä erikoisesteitä on vesi, muuri, jotkut lankut.. Mutta melkeinpä kaikki missä on jotain muuta ku peruspuomit;) Hepat hyppää melkeinpä mitä vaan jos ratsastan hyvin!:)

  VastaaPoista
 7. Oi, tosi kivan näköistä menoa! Itelläkin viikonloppuna Karin valkka :)

  VastaaPoista
 8. Teidän menoa saa aina ihailla! :) ratsastat kyllä tosi kauniisti! Vaihdetaanko ratsuja, minä kaipailisin tasaisempaa ravia, kun tuolla mun ratsulla on niin iso ja pompottava ravi, eikä siellä oikein voi keskittyä muuhun kun istumiseen :D

  VastaaPoista